To ja mogę do Was dołączyć w kwestii drogi. Może nawet otworzymy odrębny wątek
U mnie też droga gruntowa a gmina ma to w ........ Bo to droga tylko do jednej posesji. Zmienić Plan Przestrzennego Zagospodarowania, tj. odrolnić działki na budowlane i zgarnąć kasę to łatwo ale umożliwić później normalne funkcjonowanie to już nie. Na szczęście w naszym podłożu mnóstwo kamienia, więc wszystko co w wykopów a nawet z nasadzeń poszło na drogę. Dzięki temu można przejść suchą nogą. Tyle że to duży nierówny kamień i samochodem jedzie się nieszczególnie.
Witaj Wiolu,
Droga utwardzona ale szkoda ze Patryś się nie cieszy. obawia się więcej gości teraz?
Marcinki cudowne i to te wysokie, mam 3 kolory, nowe w tym roku ale już kwitną,
Pozdrawiam cieplutko i pozdrowienia dla rodzinki.
Do tej pory twierdziłam ,że trawki mnie nie kręcą...ale te zdjącia trzeba będzie nanieść poprawki na listę zakupową 2015
Viola gdzie kupujesz takie fajne znaczniki?
Witaj Violu,jak Twoja Kobea zakwitła ,to może i moja zdąży ,bo ma sporo pączków,ale dużo masz rozplenic i to wszystko z nasion ,ja to nóż do ręki biorę i kroję po kawałku i też wszystko rośnie i wydaje mi się ,że szybciej ,pozdrawiam
Idę się do Ciebie chwalić, bo Ty mnie zrozumiesz. Otóż dostałam nasionka z krzaczka ( zabij nie wiem jak się nazywa, szczodrzeniec chyba) i ma takie łuski jak łubin No, w każdym razie posiałam sobie niepewnie, ale one zakiełkowały i wczoraj właśnie je popikowałam do osobnych doniczek. I teraz co? Co zimą mam z nimi zrobić?
Wiolu witam, witam.
Kobea śliczna u mnie jeden się pokazał na razie i ma pączki ciekawe czy zdążą się rozwinąć.Teraz będę ją siała o wiele szybciej. A jak radzi sobie rozplenice japońska pewnie podrosłą sporo?
Widoczki cudowne, zawsze porównuje ogród przed i w tej chwili.
Kochana dawno mnie u ciebie nie było ale to dlatego, że troszkę podupadłam na zdrowiu co za tym idzie moje roślinki też zostały zaniedbane. Cały wrzesień nie padał u mnie deszcz także na grzyby nie ma nawet co liczyć.
U ciebie jak zwykle zielono i do przodu
Piękne rękawiczki masz