Co to za drzewko? (Szeflera)
-
- 500p
- Od: 24 maja 2010, o 14:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Co to za drzewko?
Wydaje mi się, że Szeflera... ogołocona z liści ;)
Pozdrawiam Grażyna
Wszystko co mam
Wszystko co mam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 gru 2011, o 07:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szeflera. Jeśli stoi na dworze, to kiepsko, bo one nie lubią przeciągów i gubią wtedy liście jak szalone. Dlatego też pewnie jest żółta.
Zielonym do góry!!!
Dziękuję za odpowiedzi. Zaraz przeniosę moją szeflerę do domu 

- lucy23-61
- Od: 14 wrz 2011, o 21:06
Re: Co to za drzewko? (Szeflera)
A nie prawda, jak ma cieniste, spokojne stanowisko, to świetnie rośnie na zewnątrz.Moja sobie bardzo to ceni, już trzeci rok wegetuje do chłodów na zewnątrz i takich liści w domu na pewno by nie wyprodukowała.
Dodam,że na pewno mam delikatniejsżą, bo variegata, jej tylko nie należy przelewać, bo wtedy liście zrzuca, a właściwie to tylko ciut podlewać i daje radę.No i cień oczywiście.
Dodam,że na pewno mam delikatniejsżą, bo variegata, jej tylko nie należy przelewać, bo wtedy liście zrzuca, a właściwie to tylko ciut podlewać i daje radę.No i cień oczywiście.
- Nolinka
- Od: 28 maja 2012, o 09:54
Ja swoją też trzymam na dworze i ma się świetnie.
Z tego co widać na zdjęciu, przydałoby się ją przesadzić. Bez rozbijania (naruszania) bryły korzeniowej można to zrobić nawet teraz; w innym przypadku lepiej wiosną.
Z tego co widać na zdjęciu, przydałoby się ją przesadzić. Bez rozbijania (naruszania) bryły korzeniowej można to zrobić nawet teraz; w innym przypadku lepiej wiosną.
Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1
Dziękuję za porady. Na pewno ją przesadzę i znajdę dla niej odpowiednie miejsce:)