Na Powitanie Becia Cz 4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Na Powitanie Becia Cz 4
Beatko, śliczne roślinki pokazujesz. Kolorowo i kwietnie u Ciebie 

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Beatko...
Cudowne widoki pokazujesz... Zdjęcia śliczne Ci wyszły...
Dalie takie piękne...
Buziaki zostawiam...

Cudowne widoki pokazujesz... Zdjęcia śliczne Ci wyszły...

Dalie takie piękne...

Buziaki zostawiam...

- becia123
- Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Iwonko Beatko ,Dario ,Mariolka Dorotko witajcie .miło ,że mnie odwiedzacie i cieszy mój miszmasz ogrodowy .Dziś skończyłam sadzić w ogródku na rabatce z agrowłóknną jutro wysypię zrębkami choć kawałek będzie z mniejszą ilością pielenia ale powiem wam ,że jakoś pusto mi się zdaje i mało roślin nie po mojemu ale jak hortensje rozrosną się będzie ciasno Jutro u nas agra dziś nie mogłam jechać miałam gości i grzyby do obrania ale jutro [pojadę .
Teraz troszkę kolorków z ogródka
Teraz troszkę kolorków z ogródka

- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Gdzie okiem sięgnąć tam kwiaty.
Dalia jak wiatraczek -zakochałam się!

Dalia jak wiatraczek -zakochałam się!

- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Na str.31 pokazałaś piękny liliowiec fioletowy z bardzo jasnym środkiem. Rewelacja!
Aster 'Variegata' też świetny (na szczęście mam).
Dalie masz piękne ale to już wiesz. Ostatnie zdjęcie - dalia ma białe maźnięcia, czy to od słońca?
Aster 'Variegata' też świetny (na szczęście mam).
Dalie masz piękne ale to już wiesz. Ostatnie zdjęcie - dalia ma białe maźnięcia, czy to od słońca?
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Beciu,po twoim ogrodzie nie widać,że to juz połowa wrzesnia.Obłowiłaś się na agrze,pokaz co kupiłaś?
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dalie rzeczywiście masz fajne! Zawsze szukam ich na Twoich zdjęciach wśród innych malowniczych kwiatów.
Ale oniemiałam na widok szpaleru z kosmosu wzdłuż drogi! Taki piękny sielski widok!
Ale oniemiałam na widok szpaleru z kosmosu wzdłuż drogi! Taki piękny sielski widok!

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- becia123
Witajcie
JackuP ta dalia taka jest ma lekkie białe mażnięcia jest urocza a liliowiec jeszcze chyba pocieszy widziałam pączek dziś
Małgosiu byłam króciutko na agrze na 12 30 do kościoła musieliśmy zdążyć .a nie miałam z kim dzieci zostawić .Kupiłam 8 drzewek owocowych już posadzone czereśnie ,wczesną i późniejszą w donicach dwie śliwy uleny , wiśnię jedną ,gruszę Williamsa Brunetta jak dobrze napisałam ,jabłoń close,i jeszcze śliwę jak nektarynka a poza tym liliowca ale kobietka nie znała nazw więc wzięłam tylko jednego pozostałe miałam
barbulę o zielono żółtawych liściach dwie cebulki lilii , campanulę czerwoną i różową a na koniec catalpę ale nie dużą taką metrową i to wszystko.Fotki nie zrobiłam .Szkoda ,że nie mogłam być wczoraj sama ale miałam gości i nie dało się . miałam ochotę na trzy rodo ale obstawa stała
poza tym jeszcze dzieci musiały zaliczyć karuzele,zamki dmuchane i inne atrakcje jak to maluchy
Podjadę do Kobrzyńca to coś wpadnie mi w ręce za jakieś dwa tygodnie jak się obrobię .

W tym tygodniu dostałam paczuszkę z sadżcami ,przetacznikowcem i ostróżką póki co jeszcze w doniczkach bo przesadzałam w ogródku i najpierw musiałam to co już rośnie wykopać i wsadzić a potem te nowe a i tak pewnie część mi zmarnuje się tych wykopanych roślinek bo za gorąco
Takasobie Milko kosmosy mam trzeci rok i tak się rozrosły w tym roku ,że masakra mają i po 160 cm ale są śliczne pojedyńcze ,podwójne różnobarwne ale za rok posadzę w innym miejscu gdzie maja osłonić a ,że tam bardzo i zasobna gleba w azot i wszelkie składniki organiczne wybuja na pewno.
JackuP ta dalia taka jest ma lekkie białe mażnięcia jest urocza a liliowiec jeszcze chyba pocieszy widziałam pączek dziś

Małgosiu byłam króciutko na agrze na 12 30 do kościoła musieliśmy zdążyć .a nie miałam z kim dzieci zostawić .Kupiłam 8 drzewek owocowych już posadzone czereśnie ,wczesną i późniejszą w donicach dwie śliwy uleny , wiśnię jedną ,gruszę Williamsa Brunetta jak dobrze napisałam ,jabłoń close,i jeszcze śliwę jak nektarynka a poza tym liliowca ale kobietka nie znała nazw więc wzięłam tylko jednego pozostałe miałam

W tym tygodniu dostałam paczuszkę z sadżcami ,przetacznikowcem i ostróżką póki co jeszcze w doniczkach bo przesadzałam w ogródku i najpierw musiałam to co już rośnie wykopać i wsadzić a potem te nowe a i tak pewnie część mi zmarnuje się tych wykopanych roślinek bo za gorąco
Takasobie Milko kosmosy mam trzeci rok i tak się rozrosły w tym roku ,że masakra mają i po 160 cm ale są śliczne pojedyńcze ,podwójne różnobarwne ale za rok posadzę w innym miejscu gdzie maja osłonić a ,że tam bardzo i zasobna gleba w azot i wszelkie składniki organiczne wybuja na pewno.
Chyba się powtórzę,ale co tam...Beatko ależ u Ciebie pięknie kolorowo i daliowo.
Masz ich tyle,że i doświadczenie masz już bardzo duże
Powiedz mi proszę,czy dalie posadzone w szpalerze w bardzo słonecznym miejscu,ale w paskudną pogodę bardzo wietrznym dadzą radę?
W tym roku w tym miejscu mam 3 sztuki 2,5 metrowych słoneczników i jakimś cudem mimo nawałnicy i wiatru stoją nadal.

Masz ich tyle,że i doświadczenie masz już bardzo duże

W tym roku w tym miejscu mam 3 sztuki 2,5 metrowych słoneczników i jakimś cudem mimo nawałnicy i wiatru stoją nadal.
Pozdrawiam Amelia
- becia123
Amelio dadzą radę tak mam posadzone i rosną w gruncie od 20 kwiretnia do połowy pażdziernika potem biorę się za wykopki.Jakby co to mogę Ci cosik podesłać sporo tego mam.a niektóre ładnie się rozrastaja sa i takie ,że jak wsadzisz w pierwszym roku to tyleż samo wykopiesz ale potem lepiej już
-- 14 wrz 2014, o 21:21 --
Pomponowa na dobranoc.

-- 14 wrz 2014, o 21:21 --
Pomponowa na dobranoc.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

A ja jakoś pomponowych , nie mam

- becia123
- juni
- Od: 17 wrz 2009, o 10:43
Byłam króciutko,ale ...
kupiłam 8 drzewek owocowych, czereśnie ,wczesną i późniejszą w donicach dwie śliwy uleny , wiśnię jedną ,gruszę Williamsa Brunetta ,jabłoń close,i jeszcze śliwę jak nektarynka a poza tym liliowca ale kobietka nie znała nazw więc wzięłam tylko jednego, pozostałe miałam barbulę o zielono żółtawych liściach dwie cebulki lilii , campanulę czerwoną i różową a na koniec catalpę.
Oto jak w krótkim czasie się robi zakupy -jestem pełna podziwu.
kupiłam 8 drzewek owocowych, czereśnie ,wczesną i późniejszą w donicach dwie śliwy uleny , wiśnię jedną ,gruszę Williamsa Brunetta ,jabłoń close,i jeszcze śliwę jak nektarynka a poza tym liliowca ale kobietka nie znała nazw więc wzięłam tylko jednego, pozostałe miałam barbulę o zielono żółtawych liściach dwie cebulki lilii , campanulę czerwoną i różową a na koniec catalpę.
Oto jak w krótkim czasie się robi zakupy -jestem pełna podziwu.