Opowieść o moim miejscu...cdn

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Opowieść o moim miejscu...cdn

Post »

:wit Aguś pięknie i kolorowo zrobiło się u Ciebie , muszę to zobaczyć w realu no muszę :)
a róże Ciebie kochają ;:196
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś, ależ Ci pieknie kwitną róże. Prawdziwe morze kwiecia. U mnie rosną bardzo marnie, już nie mam do nich sił... Lawenda tez zachwyca. taki ładny rozkrzewiony krzaczek...
Oj, cudnie u Ciebie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Sasanka18
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2010, o 19:25
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aga ,jak miło było pospacerować u Ciebie róże, które ja tak uwielbiam-przepiękne ;:180 ;:180
ale mając takiego producenta blisko siebie -trudno się dziwić ,że takie masz efekty.
U Tomka zamawiałam dużo róż nawet zeszłej wiosny jako suwenir dostałam kubek z różą
bardzo się wzruszyłam i chętnie w niej piję herbatkę.
Ciekawie było też zobaczyć jego włości i wasze wesołe buzie
pozdrawiam z nad morza ;:cm
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Nostalgia- córcia wie co piękne- moja też byłaby ulubiona - dla mamy ;:138 ;:138 ;:138 i córci ;:196
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

;:4 Witam grono zielono zakręconych :wit

Nie było mnie jakiś czas ale mam jakieś zdjęcia "przeterminowane":

Obrazek sierpniowa Vanille Fraise Renhy,

Obrazek drzewiasta Anabelka,

Obrazek NN bardzo ją lubię,

Obrazek Phantom posadzony między czerwonymi różami...jeszcze maluśki krzaczorek,

Obrazek
Obrazek Miś polarny pod tulipanowcem (obecnie bialutki ),

Obrazek

Kilka bukiecików ogrodowych ( wspomnieniowe zdjęcia z lata)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek Ostatnio to moje ulubione połączenie kolorów,

Jolu trochę za szybko ten czas ucieka i nawet nie ma czasu kawy się napić i spokojnie pogadać. ;:304

Iwonko widocznie na wszystko jest czas i pora więc łapmy chwile które niesie dzień. Jak się ma dzieci to i zwierzęta a wiadomości ogląda się między bajkami :roll:

Gosiu u mnie każdy kawałek ogrodu jest inny i często łamie reguły łączenia roślin i kolorów (po prostu po mojemu hihihi). Ja nie podchodzę do ogrodu w stylu"czy tak byś się ubrała?" tylko "ładne jest to, co mi się podoba!" no albo moim bliskim ;:7 Teraz kwitnie ładnie Elina z jesiennego nasadzenia

Obrazek

Jeszcze kołysze się dość bogato Pomponella Obrazek

NN (miała być Marry Ann) i nastąpiła pomyłka która bardzo mi się spodobała ;:167 :

Obrazek Obrazek

Misiu a ja tą miłość odwzajemniam ... zapraszam bardzo gorąco!

Mariolko lawenda przeszła nieoczekiwaną przeprowadzkę ;:223 wymieniali u nas słupy i nakopali mi dołów żeby wkopać "nowy i piękniejszy słup" w innym miejscu a ten stary będą zaraz wykopywać-nowe doły! Na szczęście z panami można było się dogadać i w zamian za małe "co nieco" mam też dołek pod oczko :heja Nie miała baba kłopotu to kolejną robotę sobie sprawiła...

Maria ja także nad pięknym morzem wypoczywałam ;:215
Masz rację ;:172 mam fajną bazę wypadową do Floribundy po ukochane róże! Kupowanie u pana Krzysia/Tomka to czysta przyjemność, ostatnio jak byłyśmy to na wstępie dostałam gratis Stefani :tan

Obrazek

Beatko przyznam, że jest wiele róż które chciałabym widzieć w swoim ogrodzie i wszystkie powinny tonąć w buszu innych roślin ale jak kwitnie Nostalgia nikt nie przejdzie obojętnie :wit

Nocą ogród wygląda inaczej...Obrazek Dobrej nocki :wit
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

No właśnie Agnieszka ten ciągły brak czasu u pośpiech, nie było czasu na kawkę a i kamasja nie wykopana a przecież na nią by miejsce się znalazło w tym zapchanym samochodzie.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Zdjęcie znad Bałtyku ;:167
Awatar użytkownika
Ewakora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2010, o 14:13

Post »

Agnieszko strasznie dawno mnie tu nie było, ale już jestem i podziwiam ;:138 ;:138 ;:138
Zazdraszczam, oczywiście pozytywnie takiej bazy wypadowej z różami. :wit
Pozdrawiam wszystkich zielenią natchnionych. Ewa
Wiejski ogród Ewy cz.1, cz.2, cz.3 cz.4- aktualna
Wspomnień nadszedł czas
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aga. Piekny masz ogród. Wspaniale Ci kwitną rosliny, które u mnie nie bardzo chcą. Za takie róże jak u Ciebie wiele bym dała. nie wiem co robię źle, że u mnie takie miernoty...
Jak to mówią nie ma tego złego, coby na dobre nie wyszło- zatem w kwestii dołów sprawa się rozwiązała. Oczko dobrze przemyśl. Lepiej robić dwa razy dłużej niz drugi raz poprawiać :!:
Świetne wspomnienia z wakacji. Buziaki :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Aga, wychodzi, że mamy takie samo podejście do ubierania ogrodu
Ja też sadzę rośliny, które w sztuce ogrodowej nie pasują do siebie
To jest mój ogród i mnie ma się podobac
Ale Twój też mi się bardzo podoba
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Agnieszko Twój ogród pięknieje w oczach. ;:167
Nawet nie wiedziałam, że masz aż tyle hortensji, nawet Vanillka się nie pokłada, u mnie kwiaty leżą na ziemi.
Także przymierzam się do zamówienia róż we Florinbudzie, ale coś nie czuję się na siłach ostatnio .
Cudnie białe lilie Ci kwitły, nie wiem dlaczego u mnie karleją jakoś, może ziemia za kwaśna.
Piękna fotka znad morza. ;:138
Pozdrawiam serdecznie. ;:196
Awatar użytkownika
kaja_krys
200p
200p
Od: 17 lip 2012, o 10:22

Post »

Pozwoliłam sobie wprosić się do Twojego różanego ogrodu, gdzie masz tak wspaniale kwitnące okazy. Bardzo podobają mi się róże u innych (najpiękniejsze wtedy kiedy są w pąku). Mam parę zaniedbanych egzemplarzy i ciągle się irytuję, że nie ma kontaktu z nimi bez ran kolcowych. A te róże na przekór walczą o swój byt i nawet trochę kwitną. W końcu postanowiłam poszukać róż bezkolcowych, bo są takie. Czy w swoim rosarium masz takowe róże?
Powiedz Agnieszko, czy te wszystkie róże kopczykujesz na zimę? czy też zostawiasz bez kopczykowania? (moje przestałam kopczykować , a one tak walczą o istnienie, że nawet nie marzną).
Pozdrawiam Krystyna
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś :wit
Piękne masz lilie i tojad śliczny i duży ;:333
Hortensje cudne, ja też je uwielbiam i sporo już dokupiłam ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
patkaza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 cze 2010, o 23:13

Post »

Jolu niech poczeka, a ja dzielżana przygotuję i tak na spokojnie wypijemy ;:40 Zobacz mała nasze dzieło ;:131
Obrazek

Aguś ;:196 uwielbiam łapać chwile z moimi dzieciakami-strasznie szybko dorastają. Dzisiaj właśnie Miłek ma 7 urodzinki.
Ewa :wit witaj zapędzona kobitko! nie pokazywałam wszystkich róż które u mnie są, część to młódki tegoroczne i jeszcze nie bardzo jest co pokazać. Latem dokupiła Nina Renaissance i dopiero teraz zaczyna pokazywać ładne kwiaty

Obrazek

Mariolka ja pokochałam róże właśnie dlatego, że u mnie potrafią ładnie rosnąć i kwitnąć! Wakacje tak szybko minęły, że tylko zdjęcia o nich przypominają ;:145
Na razie do oczka to jeszcze uuuu...jest sobie taki dołek i czeka ...

Obrazek i "nowy"słup ;:219 A stary mają niedługo wykopywać więc znowu będą niszczyć i buszowac ;:223 Obrazek

Gosiu ja tak samo myślę, swoją przestrzeń lubię wypełniać tym co mi się podoba (niekiedy do czasu ;:131 ) i wtedy się przesadza! Właśnie pozbyłam się z tarasu wielkiej dziczki. Zajmowała dużo miejsca i zasłaniała widok na ogród a poza tym miała strasznie haczykowate kolce i nie lubiły jej dzieci. Trochę szkoda bo jak kwitła to był piękny widok! Teraz mam miejsce na nową ;:131

Obrazek

Tajeczko jesteś kochana ;:168 Hortensje sadziłam jesienią i zachwycają mnie i kolekcję chciałabym powiększać ;:167 Malusieńka olbrzymka Levana

Obrazek

Obrazek śliczną seledynową "koronę" włożył marcinek ;:215

Obrazek

Krysiu witaj :wit Podratuj je trochę-warto-róże potrafią zaskoczyć pięknym kwitnieniem, a kolce mmmm przypominam sobie o nich jak trzeba przy nich popracować i wtedy myślę, że nie dokupię więcej Już planuję jesienne zakupy :wink: Mam jedną białą Ice Berg bezkolcową ale nie znam jeszcze jej dobrze, jest u mnie pierwszy sezon i dopiero się poznajemy. Może warto pomyśleć o historycznych, strasznie kolczastych ale przy nich nie ma tyle przycinania, można podsadzić je okrywowymi bylinami i są prawie bezobsługowe. Ja mam wspaniale pachnącą Comte de Chambord taki ma dzisiaj kwiat:

Obrazek
Większość róż dostaje kopczyk (no chyba, że nie zdążę ;:131 ) lubią jak podlewam je gnojówką z pokrzywy. Ale chyba muszę zacząć je pryskać bo jest już sporo krzaczków i zaczynają chorować ;:224

Aniu dziękuję. Niestety tojad chyba coś mi podjadło, mam nadzieję, że wyjdzie chociaż kawałeczek w przyszłym sezonie ;:145 Przyznam się ja też dokupiłam -po prostu obok kwitnących hortensji nie mogę przejść obojętnie więc przysypię gałązki i może jak coś się ukorzeni do wiosny to się powymieniamy?

Kwitnie u mnie jeszcze kilka panienek:

młodziutka Elfe kwitła jak mnie nie było ale jeszcze jakieś pojedyńcze kwiatuszki zawiązuje
Obrazek

okrywowa Red Fairy cały sezon kwitnie, chociaż w tym roku wyjątkowo dużo choruje
Obrazek

Pastella zdrowiutka i ładnie powtarza ;:167
Obrazek

Bonica
Obrazek

Aquarel to jej pierwszy sezon u mnie i już jest ulubienicą córeczki ;:215
Obrazek

Bailando polecam tym którzy szukają niziutkich różyczek, nie wypuszcza u mnie długaśnych pędów i kwitnie bez przerwy sama się czyszcząc ;:167
Obrazek

Łapię promyki słoneczka jesiennego
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Opowieść o moim miejscu...cdnn
"Opowieści są jak ludzie z upływem czasu stają się coraz lepsze"pozdrawiam Aga
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Aguś przysypujesz gałązki hortensji ???
Nigdy tak nie robiłam, to nie wiem czy dobrze to mogę zrobić :?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”