Ogród Biedronki 641 cz.2
- anym
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki 641 cz.2
Aluniu czyżbyś się nam rozchorowała? Utulam 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ALA
Pąki na azaliach o tej porze to normalka
Nie przejmuj sie
Ładna kępa anemonów,w moim kolorze
Slawek

Pąki na azaliach o tej porze to normalka

Ładna kępa anemonów,w moim kolorze

Slawek
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Alu,królują rudbekie ,chociaż ja chciałam swoje częściowo wyrzucić to teraz mi żal jak kwitną ,u ciebie też takie łany,Kobea u mnie jeszcze nie zakwitła ,tylko ciągle rośnie do góry i pewnie tak zostanie,żurawki masz piękne,pozdrawiam słonecznie ,chociaż u mnie deszczowo od wczoraj 

- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Kochani witam po krótkiej przerwie.
Już jestem. Ubolewam,że nic nie mogę popracować w ogrodzie. Teraz, kiedy w ogrodzie dużo pracy, ale moje zdrowie jest dla mnie najważniejsze, więc ogród musi poczekać do wiosny.
Aniu, Alu w środę wróciłam do domu ze szpitala . Zdrowieję. Odpoczywam. Dziękuję.
Sławku wiem,że azalię teraz zawiązują pąki,ale one zabierają się do kwitnienia.
Marto rudbekie w końcu przekwitają. A jesienne zaczynają kwitnienie.

Powojnik Cassandra

Goryczka szorstka

Goryczka jesienna

Zimowity.
Już jestem. Ubolewam,że nic nie mogę popracować w ogrodzie. Teraz, kiedy w ogrodzie dużo pracy, ale moje zdrowie jest dla mnie najważniejsze, więc ogród musi poczekać do wiosny.
Aniu, Alu w środę wróciłam do domu ze szpitala . Zdrowieję. Odpoczywam. Dziękuję.
Sławku wiem,że azalię teraz zawiązują pąki,ale one zabierają się do kwitnienia.
Marto rudbekie w końcu przekwitają. A jesienne zaczynają kwitnienie.

Powojnik Cassandra

Goryczka szorstka

Goryczka jesienna

Zimowity.
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Aluniu kochana życzę Ci zdróweczka z całego serca
tak jak piszesz zdrowie ważniejsze ,ogród poczeka do wiosny ,mój też musi bo doszły różne ważne sprawy rodzinne ,których też nie można odłożyć na później .
Alu kochana marunę chcesz teraz czy może na wiosnę bo rośnie dla Ciebie w doniczce
.Całuski 

Alu kochana marunę chcesz teraz czy może na wiosnę bo rośnie dla Ciebie w doniczce

Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Alu,Tobie też pięknie kwitnie ogród ,nie wiem ,czy widziałaś u mnie zimowity są ciut wcześniej pokazane w sesji zdjęciowej ,mogę Ci takiego posłać ,bo widzę ,że Twoje bardziej różowe ,a moje białawe w środku,ja chętnie bym się wymieniła ,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
i dużo zdrówka 

- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Pięknie kwitnie goryczka jesienna.U mnie przeżyły tylko jeden rok.Teraz zamówiłem i spróbuję jeszcze raz.Acena celowo jest tak posadzona ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- Biedronka641
Alu dziękuję . Z każdym dniem czuję się lepiej,ale do pełnego zdrowia jeszcze pewnie długa droga. Tobie też życzę, by wszystko u Ciebie wróciło do normy.
A marunę jak możesz to wyślij. Mąż ją posadzi, bo ja nie mogę nic robić.
Martuś mój ogród już pustoszeje w kolorkach. To co jeszcze kwitnie to już pojedyncze kwiaty. Widziałam Twoje zimowity i nie ma problemu,chętnie się wymienię. Za życzenia zdrówka serdecznie Ci dziękuję, bo bardzo by się przydało.
Janku goryczki jesienne zaczynają dopiero kwitnienie. Jeszcze czekam na białą i niebieska pełną. Czemu przeżyły Ci tylko rok? U mnie lepiej rosną i kwitną w słońcu. Janku oko to Ty masz dobre,skoro zauważyłeś acenę rosnącą przy goryczkach. To było nasadzenie celowe i na razie tak pozostanie.

A marunę jak możesz to wyślij. Mąż ją posadzi, bo ja nie mogę nic robić.

Martuś mój ogród już pustoszeje w kolorkach. To co jeszcze kwitnie to już pojedyncze kwiaty. Widziałam Twoje zimowity i nie ma problemu,chętnie się wymienię. Za życzenia zdrówka serdecznie Ci dziękuję, bo bardzo by się przydało.

Janku goryczki jesienne zaczynają dopiero kwitnienie. Jeszcze czekam na białą i niebieska pełną. Czemu przeżyły Ci tylko rok? U mnie lepiej rosną i kwitną w słońcu. Janku oko to Ty masz dobre,skoro zauważyłeś acenę rosnącą przy goryczkach. To było nasadzenie celowe i na razie tak pozostanie.

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
Pierwiosnki Ci zakwitły?
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Alinko super goryczka jesienna , moje biała i niebieska latem zginęła, mam różową myślałam że będzie kwitła latem , ale ma dopiero teraz pąki
- magry
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
Ala- Oko jest podwójne więc widzi dobrze.Dlaczego zginęły goryczki ? Gdybym to ja wiedział.Obok rosną Zuiko-Rindo i są.Dzisiaj dostałem z pąkami.
Posadzę tak jak w książce napisane czyli dam kwaśną ziemię,od południa będzie trochę cienia.W zimie mają mieć sucho.Tak ma być ?
Posadzę tak jak w książce napisane czyli dam kwaśną ziemię,od południa będzie trochę cienia.W zimie mają mieć sucho.Tak ma być ?
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Planowałam wysłać ci groszek bylinowy, ale nie miałabym serca "ścigać" twojego męża, aby go posadził.
Wyślę na wiosnę, bo mam nadzieję, że do tej pory "staniesz na nogi"
PS. Przypomniałaś mi, że mam trójsklepkę. Jutro sprawdzę, czy kwitnie.
Wyślę na wiosnę, bo mam nadzieję, że do tej pory "staniesz na nogi"

PS. Przypomniałaś mi, że mam trójsklepkę. Jutro sprawdzę, czy kwitnie.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Aluniu a na ostatnim zdjęciu jest kirengeszoma ? Koniecznie pochwal się jak zakwitnie
Uśmiechu na buzi życzę

Uśmiechu na buzi życzę

- Biedronka641
Witam miłych gości. Cieszę się,że pomimo mojej mniejszej aktywności na forum do mnie zaglądacie. Dziękuję.
Małgosiu tak ten i jeszcze inny pierwiosnek kwitnie . Fotka jest jak najbardziej aktualna.
Gieniu z goryczkami tak właśnie jest,że nie zawsze im spasuje miejsce. Goryczka o kwiatach różowych to pewnie szorstka Zuiko Rindo i u mnie też jest w pąkach, bo ona kwitnie późno
.
Janku tak powinno być. Ziemia kwaśna, stanowisko słoneczne, pół cieniste . Gleba jednak musi być wilgotna, bo nie lubią suszy. Ja mam je też w cieniu są ładniejsze,ale bez pąków. Na zimę przyrzucam je gałązkami świerkowymi.
Z tego co wiem to rosną jak szalone,ale trzeba im znaleźć odpowiednie miejsce. Ja już z nimi byłam w różnych.
Iwonko masz rację, bo mąż i tak ma teraz dużo więcej obowiązków domowych. W ogrodzie i tak będzie musiał mi wykopać wszystko to co nie zimuje . I jeszcze wykopki warzyw.
Sama muszę jutro poszukać trósklepki białe i żółtej, bo nie widziałam ich kwiatów.
Aniu tak na ostatnim zdjęciu to kirengeszoma. Jak na razie jest w pąkach. Chyba będzie musiała być przesadzona, bo posadziłam ją w dużym cieniu. Aniu uśmiecham się, ale moje myśli są wokół tego co mnie się przydarzyło.

Ostatnia kwitnąca pluskwica o brunatnych liściach.

Rozchodniki
Małgosiu tak ten i jeszcze inny pierwiosnek kwitnie . Fotka jest jak najbardziej aktualna.

Gieniu z goryczkami tak właśnie jest,że nie zawsze im spasuje miejsce. Goryczka o kwiatach różowych to pewnie szorstka Zuiko Rindo i u mnie też jest w pąkach, bo ona kwitnie późno

Janku tak powinno być. Ziemia kwaśna, stanowisko słoneczne, pół cieniste . Gleba jednak musi być wilgotna, bo nie lubią suszy. Ja mam je też w cieniu są ładniejsze,ale bez pąków. Na zimę przyrzucam je gałązkami świerkowymi.
Z tego co wiem to rosną jak szalone,ale trzeba im znaleźć odpowiednie miejsce. Ja już z nimi byłam w różnych.

Iwonko masz rację, bo mąż i tak ma teraz dużo więcej obowiązków domowych. W ogrodzie i tak będzie musiał mi wykopać wszystko to co nie zimuje . I jeszcze wykopki warzyw.
Sama muszę jutro poszukać trósklepki białe i żółtej, bo nie widziałam ich kwiatów.

Aniu tak na ostatnim zdjęciu to kirengeszoma. Jak na razie jest w pąkach. Chyba będzie musiała być przesadzona, bo posadziłam ją w dużym cieniu. Aniu uśmiecham się, ale moje myśli są wokół tego co mnie się przydarzyło.

Ostatnia kwitnąca pluskwica o brunatnych liściach.

Rozchodniki