Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
- magry
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 wrz 2009, o 19:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
Boże drzewko na ósmym obrazku ?.Wiosną ścinasz je przy ziemi ?Moje wygląda jak miotła brzozowa ale chyba za wysoko tnę.
Pozdrawiam,Janek
Górki,pagórki i reszta.
Górki,pagórki i reszta.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Trochę koloru, trochę zieleni, tak właśnie lubię Maryniu, a te powojniki faktycznie nie do zdarcia, wszystkie inne dostały uwiadu, a te kwitną niesamowicie, ciągle i pięknie 

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękne zdjecia. Wszystko kwitnie pełną parą 

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Magry Janku Boże drzewko ścięłam wiosną nisko mam je od ub.jesieni i dostałam i tak przycięte w doniczce.Nic nie szkodzi na przeszkodzie żeby ponownie przyciąć w sezonie do odpowiedniej wysokości . Dzisiaj przyjrzałam się innemu bo mam 2 szt.które przycięłam niedawno bo mi przeszkadzało i jest o wiele ładniejsze od tego ciętego tylko wiosną.Końcowki się zagęściły i wypuściły jasno zielone puchate pędzelki...zapomniałam pstryknąć fotkę...
iwona0042 Tak , ta odmiana kwitnie całe lato i uwiądu się nie boi...
kropelka bardzo dziękuje, cieszę się,że Ci się podobają moje zdjęcia
i dziękuję,za odwiedziny!
Dzisiaj był cudownie ciepły jesienny dzień u mnie w Ogrodzie działkowicze żegnali w rodzinnym gronie lato,mnóstwo obcych Gości, dzieci,było gwarno , wesoło i pachniało kwiełbaskami a coraz bardziej donośne głosy świadczyły o
A ja pracowałam przy przesadzaniu liliowców i sadzeniu obiecanych irysów , które ostatnio przywiozłam.
No i ponownie przepracowałam nową rabatę i mam nadzieję,że tak już zostanie ...chociaż nigdy nic nie wiadomo...

przed zachodem słońca

iwona0042 Tak , ta odmiana kwitnie całe lato i uwiądu się nie boi...

kropelka bardzo dziękuje, cieszę się,że Ci się podobają moje zdjęcia

Dzisiaj był cudownie ciepły jesienny dzień u mnie w Ogrodzie działkowicze żegnali w rodzinnym gronie lato,mnóstwo obcych Gości, dzieci,było gwarno , wesoło i pachniało kwiełbaskami a coraz bardziej donośne głosy świadczyły o

A ja pracowałam przy przesadzaniu liliowców i sadzeniu obiecanych irysów , które ostatnio przywiozłam.

No i ponownie przepracowałam nową rabatę i mam nadzieję,że tak już zostanie ...chociaż nigdy nic nie wiadomo...

przed zachodem słońca

Maryniu, trawce fryzurę ozdobną zrobiłaś...ślicznie wygląda
Dziewczyny Ciemiernik ma cuchnące korzenie...nie chodzi tu o zapach kwiatów 

- marpa
Gości nie widać...jacyś tylko przemykający chyłkiem
ale we wszystkich niemal wątkach czysto ogrodowych panuje zastój i jesienna cisza
... Więc skoro mam jeszcze trochę świeżych zdjęć choć ze starych miejsc coś jeszcze niedzielnie wkleję...
Ale uwaga! Jest!... Mam Gościa miłego zanim skończyłam przygotowanie tego postu .! Aniu witam serdecznie i miło mi, że się odezwałaś ...bardzo dziękuję...Fryzurę zrobiłam turzycy na czas 'przenosin' ale zobaczyłam,że bardzo dla niej twarzowa
a że miejsca brak a włosy miała długaśne choć już przycięte postanowiłam ją tak zostawić tylko ją nieco poprawiłam ... myślę ,że się spodoba...

czas na jesienne impresje

i jesienne róże

Ale uwaga! Jest!... Mam Gościa miłego zanim skończyłam przygotowanie tego postu .! Aniu witam serdecznie i miło mi, że się odezwałaś ...bardzo dziękuję...Fryzurę zrobiłam turzycy na czas 'przenosin' ale zobaczyłam,że bardzo dla niej twarzowa

czas na jesienne impresje

i jesienne róże

- bwoj54
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maryniu! jestem z rewizytą.Śliczne widoczki, zachęcające do dłuższego pozostania tu. Masz tyle wspaniałych, rozrośniętych bylin a do tego tak pięknie je utrwalasz w kadrze.Trawki w towarzystwie kwitnących roślin urzekły mnie bez reszty. Red Baron- jak długo go masz , czekam z utęsknieniem na intensywniejszy przyrost mojego
Jest to chyba trawka o małym rocznym przyroście.Pozdrawiam serdecznie
Będę tu wracała.

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,ja dzisiaj nie nocą u Ciebie,jesteś czarodziejką swojego ogrodu z wielkim wyczuciem smaku,zawsze miło się tu wraca ,pozdrawiam i miłego wieczorku 

- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Maryniu kochana, u Ciebie jeszcze tak pięknie i kolorowo, wprost bajecznie.
Też mam trawki, ale Ciebie nie przebiję i ten pomysł z uczesaną turzycą
może moją też tak wystroję.
Pierwsza fotka z serii jesienne impresje, jest cudowna i nie mogłam się na nią napatrzeć
te cudowne barwy przenikające się wzajemnie, brzoza i trawy dodają lekkości a ognista czerwień rozgrzewa jak żywy płomień.

Też mam trawki, ale Ciebie nie przebiję i ten pomysł z uczesaną turzycą

Pierwsza fotka z serii jesienne impresje, jest cudowna i nie mogłam się na nią napatrzeć

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Maryniu nie będę powtarzać słów Stasi, jest cudownie jesienią
Co do tytoniu to nigdzie do tej pory nie spotkałam nasion leśnego bo to on i dlatego pytałam o nasionka z niego ale kłopotu nie chcę sprawiać i pooglądam za rok znów u Ciecie bo wszystkiego mieć nie muszę
piękna barwa hortensji

Co do tytoniu to nigdzie do tej pory nie spotkałam nasion leśnego bo to on i dlatego pytałam o nasionka z niego ale kłopotu nie chcę sprawiać i pooglądam za rok znów u Ciecie bo wszystkiego mieć nie muszę

piękna barwa hortensji

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- marpa
Dzisiejszy dzień zapowiada się cudownie
...można będzie kontynuować rozpoczęte różne prace działkowe!
W tym sezonie szał trawowy ..co roku coś innego...były róże, liliowce,irysy i przyszedł czas traw !
Ich zwiewność i lekkość króluje we wszystkich wątkach i rabatach i wszyscy deklarują ich uwielbienie
...
No cóż zasługują na to tym bardziej, że nowych odmian nie brakuje i są coraz piękniejsze.Ale preferencje na niektóre sprawdzone przez innych odmiany są wyraźne !
Witam nowego Gościa w moich progach miło mi Bogusiu,że obdarzyłaś mnie tak miłymi słowami
Trawek u mnie wszelakich mnóstwo ostatnio nawet zauważyłam, że trudno zrobić u mnie fotkę jakiejś roślinie bez towarzystwa trawki !
Red barona jako odmianę uprawiam od kilku lat niestety 2-3 egz. już straciłam...nie wiem nawet jaka przyczyna była czy zima czy nornice
...Nie jest droga i u mnie dostępna więc brak łatwo uzupełniłam !Przyrasta dość wolno i ma tendencje do rozłażenia ale okiełznać ją łatwo można nigdy nie widziałam ,żeby zajmowała jakieś duże obszary . Nie ma potrzeby z pewnością ograniczać ją ,można z łatwością podzielić i uzyskać nową roślinę...
Zapraszam do dalszych odwiedzin a i ja skoro znalazłam drogę będę do Ciebie czynnie zaglądać .
to moja standardowa 3 letnia sadzonka i jej przyrost

to mała sadzonka z ub. roku

i inne

Martuś miło mi,że znalazłaś czas na odwiedziny u mnie!
do kolejnych odwiedzin zapraszam!

Stasieńko i Ciebie miło powitać! Cieszę się,że Ci się podoba u mnie! Mnie też się podoba uczesana turzyca, pomysł odgapiłam u sąsiadki działkowej choć dotyczył innej rośliny bardzo mi się spodobał ! Uczesz i Ty swoją !

wreszcie doczekałam się pierwszego mieczyka

mar33 Marysiu nasiona się pokazały i myślę,że z łatwością je dostaniesz wiosną ja natknęłam się przypadkowo bo nawet nie znałam innego poza ogrodowym niskim i wysokim.
Miło było Ciebie gościć!

W tym sezonie szał trawowy ..co roku coś innego...były róże, liliowce,irysy i przyszedł czas traw !

Ich zwiewność i lekkość króluje we wszystkich wątkach i rabatach i wszyscy deklarują ich uwielbienie

No cóż zasługują na to tym bardziej, że nowych odmian nie brakuje i są coraz piękniejsze.Ale preferencje na niektóre sprawdzone przez innych odmiany są wyraźne !
Witam nowego Gościa w moich progach miło mi Bogusiu,że obdarzyłaś mnie tak miłymi słowami

Trawek u mnie wszelakich mnóstwo ostatnio nawet zauważyłam, że trudno zrobić u mnie fotkę jakiejś roślinie bez towarzystwa trawki !
Red barona jako odmianę uprawiam od kilku lat niestety 2-3 egz. już straciłam...nie wiem nawet jaka przyczyna była czy zima czy nornice

Zapraszam do dalszych odwiedzin a i ja skoro znalazłam drogę będę do Ciebie czynnie zaglądać .

to moja standardowa 3 letnia sadzonka i jej przyrost

to mała sadzonka z ub. roku

i inne

Martuś miło mi,że znalazłaś czas na odwiedziny u mnie!

Stasieńko i Ciebie miło powitać! Cieszę się,że Ci się podoba u mnie! Mnie też się podoba uczesana turzyca, pomysł odgapiłam u sąsiadki działkowej choć dotyczył innej rośliny bardzo mi się spodobał ! Uczesz i Ty swoją !

wreszcie doczekałam się pierwszego mieczyka

mar33 Marysiu nasiona się pokazały i myślę,że z łatwością je dostaniesz wiosną ja natknęłam się przypadkowo bo nawet nie znałam innego poza ogrodowym niskim i wysokim.

- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Maryniu
Piękne zimowity
Powojnik ślicznie jeszcze kwitnie
Hosty masz ładne
, nie poprzepalane przez słońce.Moje niestety słonko podpala,
Ale wymyśliłam i kupiłam powojnik i posadziłam przed nimi.teraz muszę jeszcze kupić następny na drugą stronę

Piękne zimowity

Powojnik ślicznie jeszcze kwitnie

Hosty masz ładne

Ale wymyśliłam i kupiłam powojnik i posadziłam przed nimi.teraz muszę jeszcze kupić następny na drugą stronę

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Maryniu, twoje migawki z ogrodu są przepiękne. "Na żywo" z takiego ogrodu nie chciałoby się w ogóle wychodzić
Zauważyłam, ze masz pstrą miodunkę - czy ona ci łapie mączniaka ? bo moja łapie i nie wiem czy taka jej uroda, czy ma złą miejscówkę.

Zauważyłam, ze masz pstrą miodunkę - czy ona ci łapie mączniaka ? bo moja łapie i nie wiem czy taka jej uroda, czy ma złą miejscówkę.
- marpa
Po pracowitym dniu już odpoczywam w domciu co mnie napadło
sama sobie nadaję robotę ..przesadzam, dosadzam,zmieniam...
Ale niech tam, ja lubię zmiany...stagnacja i marazm to mój wróg!!! Na razie siły dopisują pogoda również wymarzona...działam !
Fotek też mam troszkę ...
anabuko1 Aniu moje hosty raczej na zacienionych stanowiskach i póki co mają się świetnie jedynie spilit milk po przesadzeniu żółknie .Hostowiska zrobiłam w cieniu drzew owocowych choć kilka mam w przed ogródku raczej wybrane odmiany o grubych liściach,którym słońce nie przeszkadza....
Powojnik to JP II zakwitł na krótko i całe lato nie kwitł ...teraz się obudził znowu...Zimowity pospolite ale wdzięczne...widzę,że rozwłóczyły je zwłaszcza te białe nornice w różne miejsca...Co raz pojawiają się tam, gdzie ich być nie powinno..Ale niech tam!
Ewciudziękuję za miłe słowa u Ciebie też pięknie , mój ogród jak dziesiątki innych ale jak ktoś zauważy i chociaż wspomni to robi się
przyjemnie...Po to się staramy, upiększamy, fotografujemy i pokazujemy najładniejsze miejsca i rośliny!
Miodunki mam w różnych miejscach i raczej mączniaka nie łapią ale czasem i to się przydarzy nie wiem od czego to zależy...
Dzisiejszych migawek kilka...

gaura

świecznica groniasta

berberys erecta

stella cały czas kwitnie

szkarłatka przekwitająca

the fairy

pierwsze kwitnienie u mnie barbuli w towarzystwie szałwii omączonej

Ale niech tam, ja lubię zmiany...stagnacja i marazm to mój wróg!!! Na razie siły dopisują pogoda również wymarzona...działam !
Fotek też mam troszkę ...
anabuko1 Aniu moje hosty raczej na zacienionych stanowiskach i póki co mają się świetnie jedynie spilit milk po przesadzeniu żółknie .Hostowiska zrobiłam w cieniu drzew owocowych choć kilka mam w przed ogródku raczej wybrane odmiany o grubych liściach,którym słońce nie przeszkadza....
Powojnik to JP II zakwitł na krótko i całe lato nie kwitł ...teraz się obudził znowu...Zimowity pospolite ale wdzięczne...widzę,że rozwłóczyły je zwłaszcza te białe nornice w różne miejsca...Co raz pojawiają się tam, gdzie ich być nie powinno..Ale niech tam!

Ewciudziękuję za miłe słowa u Ciebie też pięknie , mój ogród jak dziesiątki innych ale jak ktoś zauważy i chociaż wspomni to robi się

Miodunki mam w różnych miejscach i raczej mączniaka nie łapią ale czasem i to się przydarzy nie wiem od czego to zależy...

Dzisiejszych migawek kilka...

gaura

świecznica groniasta

berberys erecta

stella cały czas kwitnie

szkarłatka przekwitająca

the fairy

pierwsze kwitnienie u mnie barbuli w towarzystwie szałwii omączonej

- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Maryniu przepiękna fotka barbuli z szałwią .
Cudne zestawienie .
Dlaczego mieczyki nie chcą Ci zakwitnąć? Ja z nich zrezygnowałam, nawet pomijając to, że trzeba wykopywać, chociaż cebulki to nie problem, ale strasznie się przewracały.
Miłego wieczoru.

Dlaczego mieczyki nie chcą Ci zakwitnąć? Ja z nich zrezygnowałam, nawet pomijając to, że trzeba wykopywać, chociaż cebulki to nie problem, ale strasznie się przewracały.
Miłego wieczoru.