Iza, Marysia, Asia, Ewa, Wandzia Pewne niemiłe wydarzenia zawodowe odciągnęły moją uwagę od forum, więc wybaczcie na brak odpowiedzi. Trawek coraz więcej zaprosiłam do ogrodu. W Renku spotkałyśmy się z pomorskimi forumkami, ale o tym napisała Krysia, Ewa i Jaga. Było bardzo fajnie, M. zabrał dzieciaki więc mogłyśmy z mamą (elam) bez pośpiechu pobuszować wśród straganów i pogadać z zielonozakręconymi. Moja relacja na
pogaduchach
Potem odwiedziłam jak zwykle uroczą
działkę mamy (elam). Dopiero teraz przejrzałam i zgrałam zdjęcia, którymi się z Wami podzielę.
Zapraszam do
elam
Nie mogłam się napatrzeć jak mamą wiosenną niebieską rzeczkę zamieniła w piękną jesienna, trawiastą rabatę, na której w kilku miejscach rozpaliły się płomyki trawy Red Baron.
Widok z góry:
Widok z dołu:
Jeszcze wśród traw:
I kilka widoczków ogólnych:
Tu piękny kontrast formy i koloru: czarny bez Eva Black Beauty i hortensja ogrodowa - Grandiflora (chyba?)
Obmacałam też mamy Kyushu-
Edyta1 miała rację ma zupełnie gładkie liście. Moja ma szorstkie liście- przyjmuję na dziś, że to Tardiva.
Wracając do działki
elam. Obie przechodzimy fascynację jeżówkami.
I na koniec coś baaardzo smacznego i słodkiego. Jeżyna bezkolocowa tak w tym roku obrodziła, że cała rodzina ma zapasy na zimę smacznych witaminek.
POZDRAWIAM wszystkich cieplutko

U nas nad ranem był przy gruncie lekki szron, ale na szczęście był to chyba niewielki przymrozek, bo mój hibiskus błotny nie ucierpiał.