Czekam więc na Twój spacer i przepis.
AniuAndzia84 pisze:Coś mi świta, że kiedyś moja babcia mówiła że czarny bez ma jakieś właściwości trujące, czy też w dużych dawkach nie jest wskazany? Mam taki bez rosnący na łąkach i warto byłoby skorzystać z jego owoców. Zawsze jednak coś mnie przed tym wzbraniało-chyba ta migawka głosu babci w głowie
Kasiukasik 69 pisze:No właśnie,co daje śmietana w nalewceKusi mnie,ale nie wiem czy warto,ciekawa jestem smaku..Nalewka z bananów
,dobrze doczytałam
![]()
Nie wiem gdzie mieszkasz w W-wie, ja na Kole i mam tutaj mam takie miejsca, gdzie nie ma ruchu kołowego i smrodów ołowiu. Jedynie od czasu do czasu przejedzie pociąg towarowy ( dawno temu ktoś wymyślił obwodnicę towarową pociągową )Bogsaf pisze:Soczek z czarnego bzu jest nie tylko zdrowy ale i znakomicie smakuje, niestety nie mam w okolicy żadnego lasku, a owoce "miastowe" niekoniecznie nadają się do przetworów, sam ołów i inne z tablicy Mendelejewa
cyganka77 pisze:Słyszałam o tej miksturze, warto spróbować zrobić, bo roboty przy niej nie wiele.
Ale co potem? Do picia, czy w jakiś sposób jej używać?
Stosuje się jako ,,lek,, ,ale ja będę stosował profilaktycznie. Miksowałem wszystko, ale nie za bardzo dokładnie. Natomiast co do nalewki, to po filtracji wychodzi kryształ.kasik 69 pisze:Piotrze tego zielonego też zmiksowałeś.Właśnie a jak stosować tę miksturę i to jako profilaktykę czy już jako lek
![]()
W temacie śmietany,akurat w kuchni staram się jej unikać. A bananów w nalewce jakoś nie mogę sobie wyobrazić,czy taka nalewka z nich nie jest mętna
Ktoś mi na takie dictum zarzucił szerzenie znachorstwa... Więc rozwiń temat,bardzo proszęBiotit pisze: Kapsaicyna niszczy mitochondria rakowe, nie uszkadzając komórek naturalnych Człowieka[/color] w przeciwieństwie do leków onkologicznych , które niszczą wszelkie komórki w ciele Człowieka. To tak w dużym skrócie, temat mogę rozwinąć.