Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moje Królestwo - uczta dla oczu i balsam na ...wszelkie zło

Post »

Witaj Iguś :wit
Dużo roślinek jeszcze u Ciebie kwitnie, piękna jest ta pełna różyczka, ja właśnie takie lubię. Jeśli nie masz, to chętnie do kompletu odstąpię ślazówkę o kwiatach różowych.
Miłego dnia i całego weekendu (nas piękny słoneczny poranek, dzień pewnie będzie piękny, wczoraj było cudownie)
Pozdrawiam ;:168
Ula
Awatar użytkownika
Teniak
200p
200p
Od: 13 sty 2013, o 14:09

Post »

Ależ u Ciebie Jagódko pięknie i kolorowo jeszcze,wcale to nie wygląda jesiennie i dobrze. :wit
Miłego spotkania życzymy. ;:168
Pozdrawiam.Teresa
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Cudna ta biała datura różyczka również warta grzechu .Jagódko cudna róża trochę podobna do la Shropshire laad , Charlesa Austina, Chippendale .Na pewno jakaś Austinka . No cóż nie ważne imię ważne zdrowie i cudny kwiat
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Igo, podziwiam Cię za serce dla tych doniczkowych ;:180 .
To ogrom pracy i zachodu :shock: .
Jak się patrzy na twoje fotki, to widać, że warto. masz niezwykłe okazy i w jakiej kondycji ;:333 .
Buziaki ;:196
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,miło było poznać cię osobiście.Tak własnie wyobrażałam sobie ciebie po naszych rozmowach telefonicznych,pełna wigoru,z temperamentem.Szkoda,że dzieli nas tyle km,ale mam nadzieję,że z Anią zorganizujecie sobie podróż do mnie.
Powiedz mi co to jest,co dostałam od ciebie,bo oczywiście zapomniałam.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Serdecznie przepraszam wszystkich Miłych Gości ...ale po napisaniu elaboratu , który - razem z wklejaniem fotek zabrał mi prawie godzinę - wyparował - dosłownie - ni stąd , ni zowąd ...zniknął ;:145 .

Wybaczcie ... ;:180
Wobec tego odpowiem ogólnie ...miałam super piątkowy dzień - odwiedziny Ani /Sweety i Małgosi/Małgocha 1960 , wraz z M / R. ...dziewczyny - dziękuję za mile spędzony czas i podarki od ;:167 ... ;:180 ;:196 . Było mi niezmiernie miło gościć Was w moim roztrzepanym ogrodzie ...takim , jak ja ...totalny brak czasu na cokolwiek ...ale już pomału nabiera wyrazu . Wiadomo , że Oliwunia na wakacjach była - wszak nie po to , bym grzebała w ziemi ...więc ogród żył własnym życiem .
Dziękuję za wszystkie ciepłe , miłe słowa ;:180 ;:4 ...lubię wszystko robić ( oprócz prasowania :;230 ...ale jak mus , to mus ...koszule moi Panowie maja zawsze wyprasowane :;230 )...co związane z roślinami - więc nie mam problemu z ich pielęgnowaniem nawet w tych ponad 100 doniczkach i donicach .
Na zimę moje chłopaki przenoszą je do kwatery zimowej .
Dzisiaj byłam na pogrzebie młodej osoby , potem rocznicowa msza za Ś.P. mojego Taty...pranie , gotowanie i tyle zdziałałam , a jutro wyjazd do Krakowa , do Szpitala Wojskowego z M .

Na osłodę to i owo ....

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Dziękuję za poświęcony czas ;:180 ... ;:4 :wit
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wiecznie zabiegana i zapracowana Jagódko powiedz mi proszę co to to za fikuśne kwiaty czy owocki ???? http://images69.fotosik.pl/161/a8b6ab2893a89c85.jpg .Wiadomo ,że starzy ludzie odchodzą ,oni przeżyli swoje, ale gorzej przeżywa się odejście młodych osób ;:174 .Oj to zawsze i mnie wnerwia jak piszę elaborat, a potem mi to wcina czasem nawet gdy klikam na przecinek na klawiaturze :evil:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Niestety - Jadzieńko ... spadła w maju z drabiny ...zrobiono prześwietlenie i okazlao się , że ...ma raka płuc :shock: ;:202 . Miała dopiero 60 lat ...zgrabna , szczupła, a przy tym - spokojna , miła - nawet nie wyglądała na swoje lata ...ech , życie .
Ten kwiatek , to ...Parrot Impatiens-niecierpek papuzi , domowy , a na razie stoi w cieniu , na dworze .
Próbuję ukorzenić -może się uda ;:224 ;:108 .
Serdeczności ;:168 ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,smutne to życie,ja wczoraj dowiedziałam się,że zmarła z ogrodowiska znajoma,którą miałam okazję poznać osobiście.Ciepła,tryskająca energią,do końca walczyła.
Będąc u ciebie podgladałam twoją białą daturę,myslałam,że mam taką samą,bo to nowa z patyka z ubiegłego roku,ale po powrocie przywitała mnie takim kwiatkiem.

Obrazek
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu cudna ta daturka ja mam tylko tę najzwyklejsza ,ale i tak sie z niej cieszę .Mam teraz obiecaną ukorzenioną różową .Nie wiem dlaczego zawsze od nich stroniłam???? Chyba wydawały mi się zbyt trudne w uprawie ale sama sie przekonałam ,że dam radę .Jagódko ;:196 ładne ma kwiaty ten niecierpek tylko szkoda ,że to domowy okaz
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Jagódko!

Ileż się wokół Ciebie dzieje!
Nie wszystko układa się po myśli, ale...
W rozstaniu jest nadzieja na powitanie. W chorobie - nadzieja na wyzdrowienie i powrót do sił.
W jesiennym ogrodzie - zapowiedź wiosennej radości.
Ty to przecież dobrze wiesz, bo potrafisz (jak mało kto) iść przez życie z uśmiechem i podniesionym czołem. Nawet Against the Wind.
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu ...moja też ma takie same kwiatki ...ale wcześniej , w pierwszym rzucie - pokazywałam . Teraz ma podwójne , piętrowe . Czyli na jednej ma raz takie , a raz takie ...a w tamtym roku miała większość pełnych , a kilka piętrowych .
Smutne chwile - które przecież każdy z nas w swym życiu miał , lub ma - dają nam do myślenia ...no cóż - trzeba się otrząsnąć i ..iść dalej ;:108 . Często sobie zadajemy pytanie - Boże czemu tak szybko odchodzą Ci , których kochamy ... Ci , z którymi jesteśmy w bliskich kontaktach ? Przecież mieli swoje plany , marzenia i za wszelką cenę walczyli , bo tak bardzo chcieli żyć ...dla kogoś . Niestety - przegrali tę walkę ... Ktoś kiedyś powiedział ; ..." Dopóki walczysz - jesteś zwycięzcą - nie przegranym ..." Życie jest takie krótkie , chwile ulotne , szczęście - jest pojęciem względnym ...ale - cieszmy się tu i teraz - wszak mamy swoje powody i swoje radości - chociaż życie nas nie rozpieszcza . Ale przecież przychodząc na ten świat nikt nam nie dał gwarancji , że będzie łatwo .

Obrazek Obrazek

Jadzieńko...to nic , że domowy ...ale ozdobny i ciekawy . zastanawiam się już teraz , gdzie pomieszczę sadzonki pelargonii , które na dniach trzeba robić na drugi sezon ;:224 . Chyba na parterze - czemu jest przeciwny Syn - bo robię bałagan na parapetach :;230 .
Datury są bezproblemowe - tylko strasznie żarłoczne - dobrze nawozić i sporo podlewać .

Obrazek Obrazek

Lisico ...w zasadzie masz rację - ale ...nadzieja karmiona jest niepewnością i ...mówią , że matką głupich ...ale jak każda matka - kocha swoje dzieci - więc nadzieję zawsze trzeba mieć - bo cóż nam innego pozostaje :? . Pięknie ubrałaś w słowa ' czas oczekiwania ' ...na spotkanie , zdrowie i na nadejście wiosny ...
Tak ...i to nam dodaje sił ...chociaż nie zawsze jest powód do radości - czasem śmiech przez łzy .
Może znasz ten wiersz ze szkolnego sztambucha... : " Śmiej się przy ludziach , płacz - zawsze w ukryciu - bądź lekką w tańcu , ale nigdy w życiu ..." . Więcej - zakrawa to na hipokryzję ...ale wcale tak nie jest ...
Czasem idę pod wiatr ...a czasem przed wiatrem ...Czyli raz w twarz , a raz w plecy ...Cóż - tak czasami bywa ;:218 .

Obrazek Obrazek

Kilka portretów dla " Cichociemnych ".... :;230

slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj JAGÓDKO :wit
Czyżby tylko u Ciebie zakwitł pomarańczowy kosmos :?:
Ja miałem nasionka od MASKI ale zakwitł na ciemnoróżowo ;u niej zreszta też :wink:
Cieszę się,że mimo kłopotów pokazujesz swoje piękne kwiaty ;:108
Pozdrowienia ode mnie i HANI,
Sławek
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ale miałyście fajne spotkanie
Jak bedziecie jechały do Małgosi to po drodze możecie do mnie zajrzeć
Masz niezmiernie utalentowaną wnusię
Ale nie ma się co dziwić, przecież Ty też masz zdolności artystyczne
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziewczyny , oglądam mecz Naszych ...jak już jestem mocno zdenerwowana ...wsiadam do kompa - by się odstresować .

Sławku ... dziękuję za miłe , ciepłe słowo ;:196 i pozdrowienia - w tym od Haneczki :wit .
Pokazuję moje ukochane roślinki , bo ...są dla mnie lekiem na wszelkie zło ...i pomagają mi inaczej spojrzeć na świat .
Zbiorę nasiona i ...wyślę Ci przy okazji ...może wyjdą siarkowe onętki ...ja ich w tym roku nie siałam - one same z siebie się wysiały .

Dla Ciebie ..Św. Jadwiga Węgierska ...i ...pnąca Shogun...

Obrazek Obrazek

Gosiu...Fajne było spotkanie , ale krótkie- stanowczo za krótkie ...
Może kiedyś Ania pojedzie w Wasze strony i ...wpadniemy po drodze do Ciebie ;:168 .
Dziękuję za miłe słowa pod adresem Oliwki ;:196 i ...mojej skromnej osoby :oops: .
Dzisiaj robiłam przegląd czesanek i zapewne lada dzień wezmę ' na warsztat ' filcowanie szali - wszak coraz chłodniej i dzień robi się krótki , a wieczory długie .
Najpierw muszę zrobić nową rabatę z host i żurawek .

Serdeczności przesyłam , od ;:167 ;:196 , wraz z wydartą z pyska nornicy , różą Grand Hotel i ...klonikiem ...obie rośliny rosną w donicach .

Obrazek Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”