Witam wszystkich
Gości tych , których znam i skrytoczytaczy , których liczba wejść do mojego wątku przekroczyła moje najśmielsze oczekiwania wczoraj...

Ciekawi mnie czy się zawiedli czy wyszli zadowoleni czy wrócą ...

Czy należą do stałych

czy wracają od czasu do czasu , czy byli już dwa razy czyli po raz pierwszy i ostatni...

Zagadka...
Dzisiaj dzień bez działki

...pada

niby dobrze, może jeszcze coś przesadzę chociaż udało mi się wczoraj przesadzić berberys Erectę całkiem sporą ...

uzyskałam miejsce na 5 irysów i na liliowce,które też wymagają przesadzenia w bardziej widne miejsce..I co ja bym robiła na np .zażwirowanych rabatach ???

Szkoda by mi było niszczyć efekty ..A ja nadal nie wyzbyłam się maniery przesadzania i póki co nadal się wyżywam! Nie wyobrażam sobie posadzić coś raz na zawsze...Lubię zmiany ..tylko eM zawsze ten sam!
dorcia7 , Pulpa222ta hortensja to Pinky V.kolor ma rzeczywiście piękny jak i jej druga koleżanka przebarwiająca się Vanilla F. Wbrew temu co niektórzy głoszą , że i one osiągają brudne kolory . Ja tam jestem zadowolona bo stanowią ładny efekt kolorystyczny na mojej działce !
Świecznicę przesadzałam i dzieliłam w ub. roku i zapowiadało się,że nie będzie kwitła ale "dogodziłam" jej z wodą i poradziła sobie!Miejsce dla siebie ma idealne bo cieniste i obszerne ale słabo jest widoczna jedynie zapachowi nic nie stoi na przeszkodzie!
Aniu ostróżki mi wszystkie powtarzają kwitnienie po przycięciu co mnie bardzo cieszy a Twoje może jakąś chorobę grzybową podłapały jakąś profilaktykę anty grzybową bym zastosowała bo szkoda kwitnienia.
astrów nie siałam znalazła się samosiejka . Serdeczności ślę za uznanie dla fotek !
mar33 Marysiu Ty jak zwykle jesteś dla mnie łaskawa i chwaląc moje zdjęcia sprawiasz mi niebywałą przyjemność!

Ślimaki u mnie bywają ale walczymy z nimi od czasu do czasu i szkód wielkich nie robią kiedyś bardziej dawały się we znaki. Cieszę się,że i Ty czynnie mnie odwiedzasz !
anym Aniu Pinky V.ma pewnie ze 3 lata ...jestem z niej zadowolona ładnie rośnie i wygląda !Miło,że jesteś!
Marto miło, że zaglądasz mimo zapracowania !

Bardzo mnie to cieszy! Za miłe słowa jestem Ci wdzięczna.
iwona0042 miło mi,że wyraziłaś opinię o detalu ,który Ci się spodobał w mojej fotorelacji ogródkowej !Czasem uda się coś wypatrzeć co spodoba się i innym! I mnie się spodobały te kuleczki przekwitniętego już niestety dzielżanu..
Margaret2014 Na szczęście naraz wszystkiego nie da się posadzić bo przyjemności dobrze jest dozować..!
Pinky V. kupuj bez ociągania bo warto ją mieć ! Choć wybór trudny bo wiele odmian kusi ...ale wybór należy do Ciebie