Może to i dobrze i tak w głowie mi się kręci bo wszystkie zapachy się mieszają i wychodzą mdłe perfumy prababci
Russski - Pięknie ale oszczędnie ?
- Russski
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 lut 2013, o 13:32
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Russski - Pięknie ale oszczędnie ?
Patrycjo dzięki, rzeczywiście miltoniopsis ma piękny zapach, czerwone oncidium także, ale żółte nie pachnie w ogóle.
Może to i dobrze i tak w głowie mi się kręci bo wszystkie zapachy się mieszają i wychodzą mdłe perfumy prababci
-
natka_211

- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Piękna ta kwitnąca nowinka! Zdjęcie również super! Mimo tego, że jak to piszesz wszystko się miesza to i tak musi być bajecznie wejść do takiego pachnącego zakątku! 
- kamikami26
- 1000p

- Od: 14 maja 2013, o 11:32
Damian zaraz się ładuje do samochodu i wpadam po najładniejsze sztuki 
- Russski

Kama zapraszam
, prócz tych ładnych mam jeszcze mnóstwo zieleniny więc coś mi tam zostanie 
- kamikami26
- 1000p

- kamikami26
- 1000p

Osszzzz farciarz jeden
Śliczne nowości i chyba Ci niedługo miejsca zabraknie co?
Jakby co to ja mam dużo wolnej przestrzeni

Śliczne nowości i chyba Ci niedługo miejsca zabraknie co?
Jakby co to ja mam dużo wolnej przestrzeni
- kahim

- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Skąd Ty te wszystkie cuda wyczarowałeś?
U mnie też, jakby co, znajdzie się trochę wolnego miejsca 
Wspaniałe zakupy, gratuluję
.
Mnóstwo cudnych nowości, będzie się działo...
.
Mnóstwo cudnych nowości, będzie się działo...
-
natka_211

- Od: 18 lip 2014, o 19:26
Super zakupy!!! Gdzie Ci to się wszystko mieści?? 
- Russski

Dziękuję Wam za miłe słowa, ahh jak ja lubię to forum, forumowiczów i chwilowe oderwanie od codziennych obowiązków.
Część nowości kupiłem na all... część otrzymałem z wymiany. W każdym razie nic nie kosztowało więcej niż 23 zł, więc jak najbardziej zgadza się w tytułem
Korzystając z okazji dodam małą aktualizację, jesień zbliża się wielkimi krokami i trzeba będzie powoli zacząć myśleć o znoszeniu wszystkiego ze szklarenki, phalki już dawno zniesione, niestety temperatury im nie służyły. Wszystko inne ma się dobrze, tego lata zakwitło mi kilka storczyków które w ogóle nie kwitły w domu. Teraz widzę że jeszcze kilka usprawnień trzeba będzie wprowadzić, ale w ogólnym rozrachunku jest fajnie, kto może i ma warunki niech buduje foliaka chociaż 2x2m. Ci którzy nie mogą zawsze mogą przywieść mi wszystkie swoje storczyki i ja się nimi zaopiekuję
Moim celem było aby zajrzeć co dzień do szklarenki i za każdym razem zobaczyć coś nowego, kwiat, pęd, wzrost... powoli mój cel się realizuje.
Wolę nie myśleć gdzie to wszystko pomieszczę zimą, ale ubezpieczyłem się trochę kupując odpowiednie szafki (budowlane
)
i mam nadzieję że dam radę.

Dziękuję za uwagę, żegnam państwa Krystyna Czubówna
Część nowości kupiłem na all... część otrzymałem z wymiany. W każdym razie nic nie kosztowało więcej niż 23 zł, więc jak najbardziej zgadza się w tytułem
Korzystając z okazji dodam małą aktualizację, jesień zbliża się wielkimi krokami i trzeba będzie powoli zacząć myśleć o znoszeniu wszystkiego ze szklarenki, phalki już dawno zniesione, niestety temperatury im nie służyły. Wszystko inne ma się dobrze, tego lata zakwitło mi kilka storczyków które w ogóle nie kwitły w domu. Teraz widzę że jeszcze kilka usprawnień trzeba będzie wprowadzić, ale w ogólnym rozrachunku jest fajnie, kto może i ma warunki niech buduje foliaka chociaż 2x2m. Ci którzy nie mogą zawsze mogą przywieść mi wszystkie swoje storczyki i ja się nimi zaopiekuję
Moim celem było aby zajrzeć co dzień do szklarenki i za każdym razem zobaczyć coś nowego, kwiat, pęd, wzrost... powoli mój cel się realizuje.
Wolę nie myśleć gdzie to wszystko pomieszczę zimą, ale ubezpieczyłem się trochę kupując odpowiednie szafki (budowlane
i mam nadzieję że dam radę.

Dziękuję za uwagę, żegnam państwa Krystyna Czubówna
- anetka12
- 100p

- Od: 4 kwie 2013, o 12:32
ooo matko jak tam fajnie u Ciebie w tej szklarence
kto by się tam zimą przejmował, jak latem takie widoki, warto się pomęczyć 
of course you should be afraid of the dark, you know what's out there...
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
moje storczyki
pozdrawiam, Aneta
Widzę u Ciebie sporo Dendrobiów, to piękne rośliny, wiele z nich podoba mi się ogromnie ale nie mam już możliwości aby "wchodzić" w kolejną grupę storczyków, tego nie zniosłyby już ani moje parapety ani chyba też portfel
.
Co do Phalaenopsisów, nie sądzę aby służył im pobyt na dworze, myślę, że dla nich noce są zbyt chłodne a i duże wahania temperatur wbrew pozorom dla nich też nie są wskazane.. jednak Dendrobia, czy Cattleya za takie wakacje mogą się odwdzięczyć wspaniale
.
Co do Phalaenopsisów, nie sądzę aby służył im pobyt na dworze, myślę, że dla nich noce są zbyt chłodne a i duże wahania temperatur wbrew pozorom dla nich też nie są wskazane.. jednak Dendrobia, czy Cattleya za takie wakacje mogą się odwdzięczyć wspaniale
Jakbym miała więcej storczy to z pewnością wygospodarowałabym miejsce na działce na foliaka tylko dla nich ^^
Fajnie wybarwiony ten miltoniopsis
Fajnie wybarwiony ten miltoniopsis