Ogród Madzi
- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Madzi
Po krótkiej przerwie znowu zaglądam do Ciebie o jak zwykle podziwiam, wszystko super rośnie i kwitnie.
Gratuluję oczywiście wyróżnienia, zasłużonego jak najbardziej.
Zapytam tez przy okazji co to za hortensja z ostatniego zdjęcia.
Gratuluję oczywiście wyróżnienia, zasłużonego jak najbardziej.
Zapytam tez przy okazji co to za hortensja z ostatniego zdjęcia.
- asma
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Niezmiennie ślicznie u Ciebiie.Może kiedyś....
czy trzmieline oskrzydloną można ukorzenić wtykając gałązkę do ziemi?
czy trzmieline oskrzydloną można ukorzenić wtykając gałązkę do ziemi?
Patrz,jesień idzie a tutaj lato mamy 

- Margaret2014
- 1000p
- Od: 20 maja 2014, o 08:21
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Trzmieliny wyglądają najpiękniej na jesieni. Mam oskrzydloną i teraz jest, pomimo swojego młodego wieku ciekawą plamą barwną w ogrodzie. Czerwienie z przebłyskiem pomarańczu. Ona chyba nie kwitnie, ale lubię ją za ciekawe gałązki i ten boski kolor na jesieni. 

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
- Od: 10 kwie 2012, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Na zdjęciu jest trzmielina pospolita. Trzmielina oskrzydlona, którą też mam, to zupełnie inny gatunek.
- chalaputkowo
- 1000p
- Od: 16 cze 2014, o 18:59
Madziu - czy aby mieć tak pięknie kwitnące gorczyczki trzeba im stworzyć jakieś konkretne warunki , mają specjalne upodobania , pytam ponieważ na targach w Barzkowicach kupiłam w zeszłym roku dwa krzaczki i poniosłam kompletną klęskę 

Zielono mi - bo wesoło mi - bo zielono mi - Monika
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
Chałaputkowo,Chałaputkowo-dwa
Chałaputkowo to i owo
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Ten maliniak
.
Letnie widoki bardzo optymistyczne.
Moje zawilce jakoś szybko przekwitły

Letnie widoki bardzo optymistyczne.
Moje zawilce jakoś szybko przekwitły

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Witaj, Madziu. Trafiłam w forumowej wędrówce na pierwszą stronę Twojego wątku i mnie oszołomiło. Jeszcze niczego o Tobie nie wiem, niczego więcej nie widziałam, a już uwielbiam ten ogród. Jesienna odsłona jest wręcz magiczna.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
- Madziagos
- -Moderator Forum-.
Moniko,
coś mi się widzi, że ta goryczka potrzebuje żyznej, próchniczej ziemi o nie za wysokim pH. Wiele osób zadaje mi o nią pytanie - wychodzi na to, że ta roślina nie wszędzie chce rosnąć.
Justynko,
zauważyłam, ze termin kwitnienia zawilców jest dość zróżnicowany, choć generalnie sierpień - październik. U mnie te same zawilce kwitną w różnym czasie (w zależności od rodzaju gleby, jej wilgotności oraz nasłonecznienia), niektóre przekwitają szybciej, inne cieszą aż do mrozów. Istotne jest także,kiedy rośliny rozpoczęły wegetacje. U mnie niektóre zaczynają szybciej (na bardziej osłoniętych stanowiskach) - po tych zostało już wspomnienie.
ASK_anulla
nowego gościa, zapraszam jak najczęściej.
coś mi się widzi, że ta goryczka potrzebuje żyznej, próchniczej ziemi o nie za wysokim pH. Wiele osób zadaje mi o nią pytanie - wychodzi na to, że ta roślina nie wszędzie chce rosnąć.
Justynko,
zauważyłam, ze termin kwitnienia zawilców jest dość zróżnicowany, choć generalnie sierpień - październik. U mnie te same zawilce kwitną w różnym czasie (w zależności od rodzaju gleby, jej wilgotności oraz nasłonecznienia), niektóre przekwitają szybciej, inne cieszą aż do mrozów. Istotne jest także,kiedy rośliny rozpoczęły wegetacje. U mnie niektóre zaczynają szybciej (na bardziej osłoniętych stanowiskach) - po tych zostało już wspomnienie.
ASK_anulla

- klarysa
U mnie zawilce zaczęły w lipcu i ze względu na temperatury w sierpniu skończyły
.

Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...

- Madziagos
- -Moderator Forum-.
Dziś kolejny pracowity dzień w ogrodzie. Coś tam przesadzałam, posadziłam cebule lilii, ścięłam przekwitające rudbekie.
Jutro będzie zbieranie malin i fasolki szparagowej. Ciepła pogoda spowodowała wielki wysyp tych owoców, ledwo nadążam ze zbiorem i wekowaniem.
A tak oprócz tego oznajmiam, że w jeziorze woda jest wciąż bardzo przyjemna. Dziś popływałam sobie jakieś 20 minut. Jutro będzie powtórka
Jutro będzie zbieranie malin i fasolki szparagowej. Ciepła pogoda spowodowała wielki wysyp tych owoców, ledwo nadążam ze zbiorem i wekowaniem.
A tak oprócz tego oznajmiam, że w jeziorze woda jest wciąż bardzo przyjemna. Dziś popływałam sobie jakieś 20 minut. Jutro będzie powtórka

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Pogoda cudowna, ja nawet nie narzekam już na suszę, tylko podlewam i cieszę się z tego, co niesie koniec lata. O jeziorze nie pomyślałam.....a szkoda.
- klarysa
Magdo, dziękuję za odwiedziny
.
O kąpieli już nie myślałam, a szkoda...

O kąpieli już nie myślałam, a szkoda...
Justyna
Moje "wyczyny'...
Moje "wyczyny'...