Zielone Doroty cz 3
Re: Zielone Doroty cz 3
Dorota z daleka nie wyglądała mi na falistą papużkę- one tez są fajne,ładnie spiewają, wieki temu miała falistą, która powtarzała parę słów w kółko to samo;).
- ewa321
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2014, o 17:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Przewertowałam całą trzecią część Twojego wątku, tak strona po stronie.
I gdyby mnie ktoś zapytał co tam widziałam, to tylko jedno - hibiskusy

Może poruszam się po nieodpowiednich wątkach, ale takiej ilości, kolorystyki, odmian, to ja jeszcze nie widziałam ...
Będzie jak znalazł na jesień - zamiast antydepresantów, to ja będę polecać Twoją kolorową hibiskusową terapię

A żeby dostrzec co tam jeszcze pięknego masz w doniczkach, to muszę zacząć jeszcze raz od początku ...
Pozdrawiam i zapraszam
- doromichu
- Od: 12 mar 2011, o 18:41
Kasiu chcesz mnie o reke prosic
OOO matko ale niespodzianka
Ewo ciesze sie ze Ci sie podobaja moje roslinki,ale po za hibiskusami to ja mam cytruski,fiolki,hoje,storczyki
i inne roslinki
Patrycjo moje nie mowia bo sa dwie ,moze to i lepiej
,bardzo chcialabym zeby mialy mlode
Danusia to na pewno Twoj potrzebuje odpoczynku -zerknij http://www.storczyki.net/?storczyki,upr ... wanie.html

Ewo ciesze sie ze Ci sie podobaja moje roslinki,ale po za hibiskusami to ja mam cytruski,fiolki,hoje,storczyki

Patrycjo moje nie mowia bo sa dwie ,moze to i lepiej

Danusia to na pewno Twoj potrzebuje odpoczynku -zerknij http://www.storczyki.net/?storczyki,upr ... wanie.html

Achaaa to juz teraz wiem wiecej! Dzięki za link, rzeczywiście jeden ma zielone korzenie więc przelane.... To niech sobie odpoczywają
dam im szansę jeszcze:). Pozdrawiam

- ewa321
Dorotko - no to przejrzałam Cię, czy też Twój wątek, na wylot
i się tak rozmarzyłam, żeeeee ...
Kiedyś tam, jak mieszkałam tam gdzie Ty (tak mniej więcej) to również hodowałam róże, za czym ciągle bardzo tęsknię
No ale tam klimat sprzyja wszystkim roślinkom, łatwiej się je hoduje ...
Póki co muszę się zadowolić parapetowcami w domu.
I tak w ramach odskoczni będę wpadać do Ciebie na różano-hibiskusowo-cytrusowe sesje

Kiedyś tam, jak mieszkałam tam gdzie Ty (tak mniej więcej) to również hodowałam róże, za czym ciągle bardzo tęsknię

No ale tam klimat sprzyja wszystkim roślinkom, łatwiej się je hoduje ...
Póki co muszę się zadowolić parapetowcami w domu.
I tak w ramach odskoczni będę wpadać do Ciebie na różano-hibiskusowo-cytrusowe sesje

Pozdrawiam i zapraszam
- Arkadius121
- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj
Dorotko-przepiękna kolekcja hibiskusów,nie mogę się na nie napatrzeć a to moja ulubiona roślinka,tylko czemu tak je lubią przędziorki
Pozdrówka.

Dorotko-przepiękna kolekcja hibiskusów,nie mogę się na nie napatrzeć a to moja ulubiona roślinka,tylko czemu tak je lubią przędziorki

Pozdrówka.
- doromichu
Arku dziekuje
Ewo nie zgodze sie,ze klimat sprzyja tutaj roslinkom,moje roze choruja mimo pryskania ,tutaj jest jednak wiecej deszczu i to nie jest dobre
ja juz pownosilam roslinki do domu bo bylo za mokro
a teraz kilka kwitnacych

drugie kwitnienie juz nie jest takie jak pierwsze niestety

wanilia variegata

cytryna skierniewicka

Ewo nie zgodze sie,ze klimat sprzyja tutaj roslinkom,moje roze choruja mimo pryskania ,tutaj jest jednak wiecej deszczu i to nie jest dobre

a teraz kilka kwitnacych

drugie kwitnienie juz nie jest takie jak pierwsze niestety

wanilia variegata

cytryna skierniewicka

- crazydaisy
- Od: 27 cze 2013, o 09:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No, nie bawie sie... A ten rudy to nie mogl sie na zywo pokazac?
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
- ewa321
Dorotko - no i znowu Twoje hibiskusy poprawiły mi nastrój, śliczne
Ja myślę, że ta nasza różnica zdań co do hodowli roślinek na wyspach wynika z tego, że nasze kolekcje dość mocna się różnią gatunkowo
To co mówię, to z własnego doświadczenia - tam rosły mi dużo szybciej i obficiej, regularnie kwitły, robali nie było żadnych,
a z trzema gatunkami róż nie było problemu
A teraz - co ja się muszę naprosić te moje donice, żeby rosły, ile zużywam nawozu, żeby kwitły,
a z robalami walczę regularnie rok w rok ...
Z różami to nawet nie próbuję.

Ja myślę, że ta nasza różnica zdań co do hodowli roślinek na wyspach wynika z tego, że nasze kolekcje dość mocna się różnią gatunkowo

To co mówię, to z własnego doświadczenia - tam rosły mi dużo szybciej i obficiej, regularnie kwitły, robali nie było żadnych,
a z trzema gatunkami róż nie było problemu

A teraz - co ja się muszę naprosić te moje donice, żeby rosły, ile zużywam nawozu, żeby kwitły,
a z robalami walczę regularnie rok w rok ...
Z różami to nawet nie próbuję.
Pozdrawiam i zapraszam
- doromichu
Ewo to chyba wynika z wlasnych doswiadczen ,u mnie i mszyce i przedziorki i ziemiorki i zaraza ziemniaczana,i czarna plamistosc na rozach ,a w tym roku to ogolnie slabo mi kwitna roslinki-np datury ,

- ewa321
Kurczę, aż przykro słuchać !!
Ale czy to tak masz co roku z tym robactwem czy tylko ten sezon nie wypalił ?
No ale na hibiskusy to chyba nie możesz narzekać
Ja nie znam się na nich kompletnie ! Trudne są w obsłudze ?
Ale czy to tak masz co roku z tym robactwem czy tylko ten sezon nie wypalił ?
No ale na hibiskusy to chyba nie możesz narzekać

Ja nie znam się na nich kompletnie ! Trudne są w obsłudze ?
Pozdrawiam i zapraszam
- crazydaisy
Oj i tu sie zgodze... Ziemiorke przywleka sie z kazda roslina ze sklepu i oczywiscie z ziemia kupowana w sklepach. Mszyce i przedziorki jak najbardziej wcale sie tu zle nie maja. Do tego dochodza choroby grzybowe w ogrodzie - rdze mam na fuksjach jak tylko jest kilka dni deszczowych pod rzad, a to tu norma. No, w tym roku lato bylo cudne i rdza sie pojawila dopiero jak skonczyly sie upaly.
Kinga
- crazydaisy
Ziemiorka to pikus - zolte lepy, woda utleniona, wyprazanie ziemi i ok. Przedziorek to pomieszanie tyfusu z cholera. Niech go sraczka zabije.
Kinga