Ave, cieszę się, że moje porównanie Ci się na coś przydało. Jednak dobrze wiedzieć, jakie ma się odmiany, to wtedy łatwiej szukać informacji o uprawie.
Stasiu, akurat te Buchanany na zdjęciu to nie od Ciebie, bo miałam je wcześniej. Twoje rosną w innym miejscu i też dobrze się przyjęły, ale są na razie mniejsze. Siewek postaram się nie przegapić

A co do kłosowca, to wiem, że się rozsiewa. Dzięki temu mam pojedyncze roślinki będące dziećmi takiej dużej kępy, która o dziwo nie przetrwała tej zimy.
Marpa, to tak samo jak ja Maryniu. Bardzo lubię trawy, już się rozrosły i niektóre zaczynają mnie niepokoić swoją wielkością, bo "zjadają" inne rośliny.
Jagulko, zdjęcie mnie nie zdenerwowało samo w sobie (i niech zostanie u mnie), ale to, co na nim widnieje, to i owszem

Co za wielkolud. Zaczynam się bać. Ale łudzę się nadzieją, że może to kilka sztuk razem tam siedzi. Hortensja wygląda mi na Tardivę lub Unique. Nie mam pojęcia, co jej tam dosypali do ziemi.
Ave, no ja też jestem przerażona!
Annes77, witaj po urlopie

Pewnie już sobie zaplanowałaś podczas wyjazdu kolejne roboty ogrodowe. Już widzę oczyma wyobraźni, jak tam szalejesz po ogródku. Ja dzisiaj posadziłam Pinky Winky, bo jeszcze tej odmiany nie miałam, a mięzy innymi ty ją chwaliłaś, więc nabyłam