Mój zielony świat cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój zielony świat cz.3

Post »

Jak zwykle pięknie kochana, już wiem gdzie od Grudziądza się znajdujesz, choć wujek google mi pomógł :;230
Awatar użytkownika
bartosz les
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sie 2013, o 09:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Hortensje :uszy głóg :uszy
Pozdrawiam Bartek
Nowy sezon 2020
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ty u Mnie o trawach, a ja u Ciebie :D
Cudnie masz skomponowane.
Szczególnie, że zostawiasz im trochę miejsca.
Trawy wymagają takiego wyeksponowania
Szczególnie rozplenice
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Aniu :wit Pięknie uchwyciłaś Miechunkę :wink:
Rozchodnik piękny,Piękne zdjęcia z ogrodu :D
Piękna pani Jesień powoli wkrada się do Twojego ogrodu :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Aniu, my chyba nigdy nie uwolnimy się od zakupów,ciągle nam mało i ciągle czegoś nie mamy ;:306 ,ja teraz kupiłam 15 nowych piwonii i 15 hortensji i jakieś dodatki :uszy pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jesień widać w moich ulubionych kolorach ;:167
Czas wybrać się na spacer w poszukiwaniu piękna jesieni.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Mati do mnie nawet jak by się włamały nie miałabym nic przeciwko ;:306

Aneczko tiarella z liści jest bardzo podobna do żurawki więc można się pomylić ale kwiaty ma zupełnie inne i właśnie dla tych kwiatów ją kupiłam ;:138 Trawami służę na wiosnę tylko przypomnij proszę ;:333

Aniu buziaczki za miłe słowa ;:196

Bartku dziękuję ;:196 ale te czerwone kuleczki to ognik

Margosiu staram się zostawiać im dużo przestrzeni ale nie zawsze mi to wychodzi bo co rusz dosadzam nowe.. Miejsca mało a jest jeszcze tyle wspaniałych odmian ;:145 Zaczęłam już nawet kombinować w głowie by pozbyć się pospolitych bylin na rzecz traw ale to chyba dopiero na wiosnę.

Paulli no czasem udaje mi się fajnie uchwycić jakąś roślinę, cieszę się, że wszystko Ci się u mnie podoba ;:196

Martuniu zazdroszczę Ci, że masz jeszcze miejsce by dosadzić tyle roślin :oops: u mnie ogród kurczy się miłosiernie a ja bym chciała jeszcze, jeszcze.... ;:306

Aguś ja dziś zrobiłam sobie spacer i dla Ciebie sfotografowałam głóg, zapraszam ;:168

Dziś był słoneczny, ciepły dzień i cieszyłoby mnie to bardzo gdyby chociaż trochę popadało, wciąż sahara ;:145 . Po deszczu, który padał jakiś czas temu nie ma śladu. Kopałam rośliny do wysyłki i korzenie musiałam moczyć by przetrwały podróż. Poza tym chciałam posadzić tulipany ale chyba bym musiała użyć kilofa. Jaskry i świecznice znów omdlałe, szkoda gadać :(
Z tego smutku wybrałam się na spacer po wiejskich dróżkach. Zapraszam kochani

Tu były kiedyś pola uprawne, właścicielka jest już po dziewięćdziesiątce i za żadne skarby nie chcę przepisać tej ziemi dzieciom. Z opowieści mojej teściowej mówiono na nią dziedziczka bo za młodu jeździła do kościoła bryczką w białych rękawiczkach i w kapeluszu. Teraz rosną tu duże drzewa, jabłonie, głogi, jeżyny a nawet grzyby.

Obrazek Obrazek Obrazek

Idąc dalej weszłam do lasku brzozowego, w którym co roku są grzyby ale niestety w tym roku niema szans by cokolwiek tam znaleźć :( Obrazek

A tu widok na nasze jezioro
Obrazek

nad którym rosną jabłonie

Obrazek

śliwki....duuużo śliwek

Obrazek

i inne dary natury

Obrazek Obrazek Obrazek

udało mi się ustrzelić ważkę
Obrazek

a przez takie chaszcze wracałam

Obrazek

a moje nogi wyglądały tak

Obrazek

Mimo, że zlazłam się okrutnie to muszę powiedzieć , że na smutki pomogło ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

Głóg niesamowity, lasek brzozowy wspaniale ujęty ;:167 - brzozy ,pomimo że straszne śmieciuchy to są to moje ulubione drzewa które mnie uspokajają .
Pozdrawiam. Ewa
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Aneczka,fajnie że zamiast siedzieć i smucić się w domu wybrałaś się na spacer.To zawsze pomaga,nawet gdy na początku wcale się nie chce iść.Zdjęcia ze spaceru piękne ;:108 A u mnie tulipany też jeszcze nie posadzone chociaż wcale nie jest sucho.Jakoś nie było czasu :( Wczoraj znajomi likwidowali skalniak i zadzwonili czy nie potrzebuję kamieni.No pewnie,że potrzebuję ;:oj Moje chłopaki w szkole a koleżanka straszy,że zaraz te kamienie wrzuci do dołów i zasypie ziemią.No to wzięłam wózek i przyciągnęłam.Cztery kursy ;:65 A teraz boli mnie cały człowiek i może jutro będę w stanie zrobić cokolwiek w ogrodzie.Trochę głupol jestem,ale za to mam na rabacie ścieżkę z kamoli ;:138 Pozdrawiam :wit
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Aniu, spacer cudownie pomaga na zbolałe serce :D I dzięki Twym smutkom zobaczyliśmy śliczne zdjęcia. Fajnie mieszkasz. A sucho i u mnie. Też nie pamiętam kiedy padał deszcz ;:223 Tulipany posadzimy w...grudniu jak ziemia nasiąknie troszkę. :D
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ale fajna działka jakbym taką miał to bym tam się ukrywał przed wszystkimi i bym miał spokój :wink: jeziorko fajne a drzewa nad nimi jeszcze fajniejsze ;:108 zabierz mnie ze sobą do tych fajnych chaszczy :lol: ;:224
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Aniu :wit Cudowne i piękne fotki ze spaceru :D
Jakaś dziwna ta nasza pogoda w jednych rejonach polski susza deszczu ni ma a w innym rejonach polski prawie ciągle pada :roll:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Właśnie nad morzem ciągle słońce a u nas pada :( to niesprawiedliwe ;:185
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Ewuś brzozy ja też uwielbiam i nawet mam kilka w ogrodzie ale też kilka z wielkim żalem usunęłam. Rozrosły się korzeniami pod byliny i inne krzewy. Wyciągały wszystko co dobre z gleby nie mówiąc o tym, że zawsze pod nimi było sucho.

Agnieszko ty silna i dzielna dziewczyno napracowałam się ale Twój trud się opłacił a ogród zyskał na urodzie. Namawiam Cię bardzo na założenie wątku by i ja mogła u Ciebie bywać ;:108

Gosiu nie pamiętam tak suchego lata i szczerze mam już dosyć tej suchoty ;:223 Mam mnóstwo przeróbek w ogrodzie a w tym betonie nie da się nic zrobić :( Błagam o deszcz ;:180

Mati pakuj plecak swój i przyjeżdżaj w te moje chaszcze :wit

Paulii trochę ta pogoda jest trochę niesprawiedliwa bo inni deszczu mają w nadmiarze a moje rośliny krzyczą o wodę. Już się nie skarżę bo i tak nic na to nie poradzę....idę włączyć zraszacz ;:65

Dziś ogrodowo

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Aniu cudne owoce jesieni pokazałaś, szkoda, że ta pani taka uparta, może dzieci założyłyby piękny ogród, a tak dziczeje.
W Twoim ogrodzie pomimo suszy wszystko ładnie wygląda, ale zapewne wiele pracy Cię to kosztuje. Mam taki sam las brzozowy za siatką ogrodu i tam jest właśnie zawsze, ale to zawsze sucho, pomimo deszczów, które u nas padają, jednak brzozy z tego powodu, że piją wodę nie nadają się do ogrodu, chociaż są piękne. Mój las brzozowy już strasznie śmieci i liście lecą na potęgę, to już jesień. ;:224
Śliczna rozplenica i widzę, że dzwonki kwitną Ci ponownie. :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”