Mój storczykowy kącik :) cz. III

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój storczykowy kącik :) cz. III

Post »

Witaj Halino :wink: mój Magical w zasadzie już kończy kwitnienie, więc i kolor nie taki jak był na początku :) jasny on jest ale tylko "z lewej" strony :D
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
misiaczek437
200p
200p
Od: 30 mar 2012, o 18:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

witaj Aniu , bardzo elegancko się u ciebie robi
ładnie prezentują się te doniczki szczególnie te okrągłe na poleczkach czadowo wyglądają
"Są dwie drogi, aby przeżyć życie. Jedna to żyć tak, jakby nic nie było cudem. Druga to żyć tak, jakby cudem było wszystko." A. Einstein
Pozdrowionka ;) // Mariola
Mój Wątek : http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=54448" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

;:oj Aniu, jak ślicznie! Powiedziałabym - sterylnie. W takich osłonkach to nawet zieleninka cudnie wygląda ;:215
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

A ja napiszę krótko: bardzo kobieco to wygląda ;:173 No ale co się dziwić, Ania jakby nie patrzeć, chłopem, nie jest :;230
Ale że lubię wcisnąć swoje trzy grosze ;:204 to dodam jeszcze, że o ile na parapecie prezentuje się to bardzo elegancko, to na tych półeczkach bardziej mi się podobają takie "zwykłe" białe osłonki jak na dole. Te półeczki takie proste i z prostymi osłonkami wychodzi fajny minimalizm :)

No i wyjaśniła się tajemnica Magicala ;:204
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Janeczko, Mariolu - pięknie Wam dziękuję ;:196 nie wiem jak długo uda mi się utrzymać tę "sterylność" ;:306

Tomku pewnie tak, ale moje siewki sa maleńkie i potrzebowałabym wielu doniczek a wtedy robi się to niewygodne choćby przy wycieraniu kurzu, bo muszę podnosić 12 doniczek zamiast jednej osłonki :D

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
Meiss
500p
500p
Od: 4 paź 2013, o 15:05

Post »

Urocze te osłonki ;:167 ażurki są śliczne
x-f-us
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 wrz 2010, o 11:06

Post »

Dufin pisze:potrzebowałabym wielu doniczek a wtedy robi się to niewygodne choćby przy wycieraniu kurzu, bo muszę podnosić 12 doniczek zamiast jednej osłonki :D
No i to jest argument.
PS. A kurz wyciera się "naokoło" ;:209
Awatar użytkownika
kamikami26
1000p
1000p
Od: 14 maja 2013, o 11:32

Post »

Aniu wszystko super wygląda ;:215
Masz dobry gust ;:333
Awatar użytkownika
Iwona 0103
500p
500p
Od: 9 sie 2014, o 16:12

Post »

Pięknie to wszystko wygląda. Niby nowocześnie ale jest i mały ukłon w stronę tradycji. Bardzo podobają mi się osłonki z koronkowymi sarduszkami.
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Po pierwsze:
Piękne kwitnienia ;:oj Aniu, jak to robisz, że tak wiele roślin teraz ci kwitnie??!!

Po drugie:
Świetnie wyglądają te ażurki ;:333 Bardzo fajnie wykombinowałaś.

Trzecia sprawa jest taka, że ciekawi mnie jak masz zaczepioną firankę ;:131 Pokażesz, albo opiszesz? :wink:

:wit
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Heheheh Tomasz ;:333
Iwona 0103 pisze:Niby nowocześnie ale jest i mały ukłon w stronę tradycji.
Nie lubię zbyt nowoczesnych wnętrz.. chciałam aby było świeżo i jasno, ale lubię też takie sielskie elementy, czysty len, wiklinę.. kupiłam ostatnio śliczne dziergane jakby na drutach poszewki na jaśki i chyba dokupię jeszcze takowych, fajnie ocieplają pokój :wink:

Kami dziękuje ;:196

Kasiu.. firankę mam zawieszoną normalnie na żabkach :D Tyle tylko, że u góry firanki wszyta jest taśma marszcząca :wink: Co do kwitnień, roześmiałam się, bo wszystko już przekwita ;:306 pozostawało mi po kilka kwiatków, jedynie Magical jeszcze jako tako zipie :D Bremen już połowę zrzucił a Black Bird ma tylko kilka nowych kwiatów na przedłużeniach, ale.. jest i zalążek nowego pędu, tylko po przeprowadzce jeszcze nie wiem czy będzie kontynuował wzrost, choć zdaje się większy.. akurat storczyki, które teraz kwitły pozostawiałam w domu, bo to takie bardziej powszechne hybrydy, więc nie zależało mi by je zmieścić u siebie, zwłaszcza, ze miejsca mało i z czegoś trzeba było zrezygnować.. ale.. chyba zapytam teściowej czy miałaby coś przeciwko bym ze 3 storczyki postawiła w łazience przy okienku ;:204 jest wysoko, więc nikomu nie powinno przeszkadzać :wink:

P.S. chyba źle zrozumiałam Twoje pytanie Kasia ;:306 firanka wisi swobodnie tylko do zdjęcia zaczepiłam ją o kaloryfer żeby odsłonić kwiaty :wink:

Pozdrawiam Ania!
Awatar użytkownika
sylcia199
500p
500p
Od: 25 paź 2012, o 11:28

Post »

Ale super te osłonki :D Pięknie to wygląda ;:oj
Awatar użytkownika
kahim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2011, o 10:55

Post »

Tak, właśnie o to mi chodziło z firankami :lol:
natka_211
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lip 2014, o 19:26

Post »

Dufin pisze:Natalio miło mi, że i Tobie się podoba :D Mogłam kupić trzy te misy zamiast dwóch, ale może jeszcze jedną dokupię :wink: na pewno łatwiej mi przelewać maluchy bo na dnie wysypałam keramzyt, więc woda może obciekać. Również te parapetowe łatwiej mi ściągnąć do moczenia, choć niestety do kąpania już je muszę wyciągać, a niektóre są mocno powciskane jeden obok drugiego ;:224 ale już robi się chłodniej a i wilgotność powietrza mam wysoką (ok. 60-70%) więc wystarczy mi je moczyć raz na dwa tygodnie :wink:
Tak czy inaczej jest pięknie i widzę, że i tez funkcjonalnie :wink: Ja u siebie mam wszystkie storki w oddzielnych osłonkach i biegam jak świr wlewam wodę pojedynczo do każdej z osłonek i później wylewam. I tak powoli zaczynam się zastanawiać czy nie przesadzam z ich ilością, bo nie wiem jak to będzie jak z powrotem pójdę do roboty, a ogólnie przez wakacje trochę tego przybyło ;:224
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sylcia cieszę się, że się podoba ;:196

Kahim a propo upięcia firanek zamówiłam sobie takie magnesowe spinki, fajna rzecz ;:333 będą mi pomocne przy okiełznaniu firanki podczas ściągania storczyków do moczenia ;:204

Natalio przy moczeniu średnio te osłonki będą funkcjonalne ;:131 no ale.. nie umiałam się oprzeć :D

A tak w ogóle to spieszę donieść, ze chyba jesień się zbliża! 5 moich storczyków wypuszcza nowe pędy - Magical, Black Pearl, Bremen, Copper star i Kasiu ten żółty w łatki od Ciebie ;:138 a speciosa przedłuża dwa pędy i póki co pączki nie usychają ;:138 Lećcie wyoglądać swoje storczyki, zaprawdę powiadam Wam ;:204

Pozdrawiam Ania!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”