Kurcze to już 30 sierpień,koniec wakacji,lato ku schyłkowi, i jakoś nostalgicznie się robi,nie macie takiego wrażenia ???
Uff...przerobiłam jeszcze wczoraj czwartkowe grzybobranie.Prawie 3 kosze, a kosze większe od wiaderek, bo zmierzyliśmy je.
Podgrzybki w 85 % , w 5 prawdziwki a reszta maślaczki, to one najwięcej czasu przerobowego wymagają.
Chyba jeszcze raz po niedzieli się wybierzmy, wolę na tygodniu wziąć wolne i pojechać bo mniej ludzi jest.
Kupiłam śliczne 2 opakowanie ciekawych tulipanków
A miało ich już nie być
Tulap; mati1999 -Mateuszki dwa Ej chłopaki a co wy macie jakiś uraz do owadów??

.taką pożyteczną pracę wykonują w ogrodzie te pracusie.Ja je bardzo lubię .
Kurcze ja naliczyłam tylko 4 owady,muszę jeszcze się przyjrzeć zdjątkom.
Dzisiaj tylko 1 pszczółka i moja Fiona,może tak być
Nachyłki są śliczne, to prawda.A na jeżówki toteż mam bzika,ciągle mi ich mało.
e-babcia Ale proszę bardzo,ja też lubię przyjemne,widoczki na dobranoc.
PEPSI-Małgosiu Na 16 stronie -ann_30-Aneczce dokładnie odpowiedział o lawendzie Anouk.
U mnie w lasach pełno grzybów, tylko trzeba pojechać kilkanaście kilometrów lub 30 nawet
kogra Mam nadzieję,że i moja Munstead Wood zostanie odratowana,bo lubię ją i ten piękny kolorek.
Bardzo udane grzybobranie.Zbieranie o wiele przyjemniejsze.ale cóż jak się pojechało,przywiozło to i potem trzeba to przerobić .
koziorozec-Martuś Dziękuję w imieniu ogrodu i roślin.A hortensje dalej pięknie czarują .Dlatego je uwielbiam
anym-Aniu Chryzantemek mam nie wiele,dopiero z nimi zaczynam. Tylko kilka i to małe krzaczorki jeszcze.Ale widzisz już się pchają do kwitnienia,Już lato wypychają, oj mi też jest szkoda mijającego lata.
Marzena77 Ano widzisz, jak będziesz odwiedzała rodzinkę to zapraszam i do mnie.
bartosz les-Bartku Bylinowe mam 2. Piękne maję te duże kwiaty
Margo2-Gosiu Jakoś przez te lata się uzbierało trochę roślin. co roku coś ciągle dokupywane,toi zaczyna być widoczne .
A w okół hortensji zamierzam wykopać trawę i obsadzić żurawkami.A tam gdzie jest ich 3 to pośrodku jeszcze pójdą liliowce .
Dorotko350 Grzybobranie udane,przeróbka ich dobrze,że już za mną.
Nachyłki mam 2 a cieszą.bo one długo kwitną.Augustą jestem zachwycona,a raczej nie chciałam jej kupować,wyszła tak przez przypadek.
a_nie-Alu Ta ważka mam wrażenie,że się uśmiecha, prawda ??
A grzybków już u nas jest sporo,tylko jeździć i zbierać.
Biedronka641-Alu Poszukaj, może gdzieś jest ten nachyłek,to ładna roślinka i długo kwitnie mój nachyłek Rubry Frost zimował pod kopczykiem trochę
Rudbekia naga

zawilec japoński

[
hibiskusski - bylinowe- Hibiscus moscheutos
Nippon Blush

Cranberry Crush

syryjski

nawłoć - dla mnie teraz jest piękna

Jej wysokość księżniczka - Fiona

A tu ziewająca