Moje spełnione marzenie Malgocha1960
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 kwie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje spełnione marzenie Malgocha1960
Małgosiu, dalie cudowne. Ja swoje z braku miejsca sadzę w donicach.
Marta
- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marto,ja mam jedną dalię w donicy,ale rośnie nieciekawie.Miejsca też nie mam już na taką ilość i w przyszłym roku na pewno będę musiała je ograniczyć.
Ilonko,koleżanka sadziła w doniczkach to weszły górą i tez pozjadały.Wczoraj znalazłam na rabacie jedną nornicę martwą,nie wiem co ją podjadło,ale to dobry widok.Kupiłam tez trutkę i nowe tulipany na próbe posadzę obsypane wkoło trutka,nie wiem czy to coś da.
Aniu,jak masz miejsce to sadż,bo warto,najdłużej kwitnące kwiatuchy.
Aniu,koleżanka bierze udział i mam nadzieję ,że wygra,pożyczyłam jej begonię ,bo brakowało do kompozycji.
Gosiu,własnie to przechowywanie jest najbardziej kłopotliwe w daliach,ale czego się nie robi.
Kropelko,nic nie kupiłam w biedronce,nie powaliły mnie tuje na pniu.
Marysiu,marna ze mnie królowa,wiadomo,ze na zdjęcia wybiera się okazy,rzeczywistość jest nieco inna.
Beciu,chętnie podzielę się z toba daliami,bo tez je uwielbiasz,tylko musiałabym je opisywać przed schowaniem,a ja wrzucam wszystkie do jednego pojemnika.Powiedz którą bys chciała to odłożę.
Ilonko,koleżanka sadziła w doniczkach to weszły górą i tez pozjadały.Wczoraj znalazłam na rabacie jedną nornicę martwą,nie wiem co ją podjadło,ale to dobry widok.Kupiłam tez trutkę i nowe tulipany na próbe posadzę obsypane wkoło trutka,nie wiem czy to coś da.
Aniu,jak masz miejsce to sadż,bo warto,najdłużej kwitnące kwiatuchy.
Aniu,koleżanka bierze udział i mam nadzieję ,że wygra,pożyczyłam jej begonię ,bo brakowało do kompozycji.
Gosiu,własnie to przechowywanie jest najbardziej kłopotliwe w daliach,ale czego się nie robi.
Kropelko,nic nie kupiłam w biedronce,nie powaliły mnie tuje na pniu.
Marysiu,marna ze mnie królowa,wiadomo,ze na zdjęcia wybiera się okazy,rzeczywistość jest nieco inna.
Beciu,chętnie podzielę się z toba daliami,bo tez je uwielbiasz,tylko musiałabym je opisywać przed schowaniem,a ja wrzucam wszystkie do jednego pojemnika.Powiedz którą bys chciała to odłożę.
- malgocha1960
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu jak u Ciebie pięknie ,dalie jak zawsze mnie zachwycają
fajniutkie psiaki
pozdrawiam

fajniutkie psiaki

pozdrawiam

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
Małgosiu cudnie takie swieze te rabatki ,roślinki odrzywają po upałach ,jeśli dobrze pamiętam chciałaś krwawnik czerwony ,mam sadzoneczkę dla Ciebie.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Małgosiu świetne masz te psiaczki
podoba mi się biała dalia, a co to za drzewko (o pstrych liściach) nad rozchodnikami 

- malgocha1960
Renatko,dalie to chyba najpiekniejsze wypełniacze rabat.Szkoda tylko,ze trzeba je wykopywać i martwić się,żeby karpy przetrwały przez zimę.
Marzenko,szkoda tylko,ze w powietrzu czuc jesień nadchodzącą wielkimi krokami.Z Kasia będę widziała się 13go września,nie masz możliwości podrzucic do niej?
Marysiu,to jest klon jakis jesionolistny,a kupowany był jako drummondi,nie jest nim z całą pewnościa.
Moje dalie z nasion wysiewanych w tym roku.Ciekawe czy wytworzą przez sezon karpe,zeby można przechowac,bo zachwyciły mnie wyjatkowo.

Marzenko,szkoda tylko,ze w powietrzu czuc jesień nadchodzącą wielkimi krokami.Z Kasia będę widziała się 13go września,nie masz możliwości podrzucic do niej?
Marysiu,to jest klon jakis jesionolistny,a kupowany był jako drummondi,nie jest nim z całą pewnościa.
Moje dalie z nasion wysiewanych w tym roku.Ciekawe czy wytworzą przez sezon karpe,zeby można przechowac,bo zachwyciły mnie wyjatkowo.

- kasik 69
- Od: 10 maja 2010, o 15:04
Gosiu piękne dalie,w przyszłym roku muszę posadzić.A i kosmos u ciebie wypatrzyłam,ten to raz posiany co roku rośnie,też go bardzo lubię.
- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Gosiu czy te śliczne dalie to te z karłowych?
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Małgoś dalie to moim zdaniem primabaleriny na rabatach a to co wokół nich to wypełniacze .
:)A dalie z siewu z pewnością wykształcą karpy. Ja już nie uprawiam bo nie mam miejsca...Zimą ładnie mi się przechowały w piwnicy ale zbyt długo zwlekałam z różnych przyczyn z ich posadzeniem aż zrezygnowałam bo miejsce przeznaczone dla nich M zajął dla pomidorów
... Ot, wybory...i kompromisy...
A pomidory ładnie obrodziły !

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Małgosiu, witaj...
Dalie cudnej urody...
Nie siałam żadnej, ale karp sporo mam... I też muszę przechować przez zimę... W przyszły roku inaczej je zorganizuję na rabacie, bo teraz mi się nie podoba ich ułożenie...
Serdeczności...

Dalie cudnej urody...

Nie siałam żadnej, ale karp sporo mam... I też muszę przechować przez zimę... W przyszły roku inaczej je zorganizuję na rabacie, bo teraz mi się nie podoba ich ułożenie...
Serdeczności...

- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
Gosiu a miałaś zajrzeć do mnie no jeśli nie bedziesz miała czasu zajechac do mnie to napisz podrzuce do Kasi.
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Przyszłam obejrzeć twoje hortensje, bo jakoś na nie narzekałaś w tym roku. Dziwię się, bo wyglądają bardzo dobrze. Chciałam podejrzeć, czy prowadzisz jaką na pniu, ale nie widzę. Ja się przymierzam, żeby z jedną spośród moich zrobić próbę i wiosną zacznę formować, tak jak uczyła Babopielka, bo niektóre zrobiły się zbyt rozłożyste jak na moją małą powierzchnię 

- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
Małgosiu,dawniej też hodowałem sobie dalie z nasionek i całkiem imponujące rosły 

- malgocha1960
Kasiu,kosmos też bardzo lubię i staram się nie pielić go wiosną,ewentualnie przesadzam na tył rabat.
Aniu,tak maja być niskie dalie.Zapomniałam odmianę,musiałabym poszukac opakowania.
Marysiu,chciałabym,żeby dalie z siewu wykształciły jakies karpy,bo podobają mi się takie niższe.Fajnie też trafiło,że nie powtarzają się za bardzo kolory na te kilka sztuk co udało mi się wyhodować z paczki.
Dorotko,ja też przesadziłam z wysokimi na rabatach i zachwaściły mi róże parkowe i hortensje,ale one tyle miejsca potrzebują i najgorsze to wykopywanie tak,żeby nie uszkodzić roślin w sąsiedztwie.
Marzenko,ja nie będę u Kasi,a Kasia przyjeżdża do mnie.
Wandziu,musiałabym ci cyknąć fotkę sierot w całości,bo robiąc zdjęcie pojedynczych kwiatów wybieram te najładniejsze.Niektóre mają po kilka kwiatów,inne wcale tylko sparciałe liście.Na ponad 30 bukietówek jest tylko kilka do pokazania.
Bartku,to moje pierwsze podejście do dalii z nasion i cieszę się,że udało się.W przyszłym roku nie będę nic wcześniej siała to poroniony pomysł.
Moje aksamitki w tym roku sa ładne jak nigdy dotąd,chociaż z czegoś jestem zadowolona.

Aniu,tak maja być niskie dalie.Zapomniałam odmianę,musiałabym poszukac opakowania.
Marysiu,chciałabym,żeby dalie z siewu wykształciły jakies karpy,bo podobają mi się takie niższe.Fajnie też trafiło,że nie powtarzają się za bardzo kolory na te kilka sztuk co udało mi się wyhodować z paczki.
Dorotko,ja też przesadziłam z wysokimi na rabatach i zachwaściły mi róże parkowe i hortensje,ale one tyle miejsca potrzebują i najgorsze to wykopywanie tak,żeby nie uszkodzić roślin w sąsiedztwie.
Marzenko,ja nie będę u Kasi,a Kasia przyjeżdża do mnie.
Wandziu,musiałabym ci cyknąć fotkę sierot w całości,bo robiąc zdjęcie pojedynczych kwiatów wybieram te najładniejsze.Niektóre mają po kilka kwiatów,inne wcale tylko sparciałe liście.Na ponad 30 bukietówek jest tylko kilka do pokazania.
Bartku,to moje pierwsze podejście do dalii z nasion i cieszę się,że udało się.W przyszłym roku nie będę nic wcześniej siała to poroniony pomysł.
Moje aksamitki w tym roku sa ładne jak nigdy dotąd,chociaż z czegoś jestem zadowolona.