Taki - sobie ogród cz.4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.4
Miłka, byłam dzisiaj w wątku Pana Stanisława. Spędziłam u niego kilka godzin, no z przerwami....ale mam wrażenie że dostałam bzika.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Miłko, nie wiem czy to zbieg okoliczności ale mi dalia 'Garden Show' też padła 

- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Miłeczko super z Ciebie gospodyni ... rośliny ozdobne w ogrodzie i owszem ale i inne np owocowe z pożytkiem dla gospodarstwa domowego i przyjemności podniebienia .
Ja tez wszystko co urośnie przerabiam, właśnie zerwałam wczoraj ostatnie ogórki bo starczy na przetwory i mąż posprzątał rabatę. Ja przyszłam do domu i od razu zrobiłam je wg przepisu ( ogórki po żydowsku).
Teraz dojrzewają pomidory ... wielgachne w tym roku aż za
Wpadnij do mnie na sekundę - mus zerknąć na 2 odmiany dalii
Miłej niedzieli
Aha ... jakby co ... to odmianę 'Garden Show' wciąż ja mam .
Ja tez wszystko co urośnie przerabiam, właśnie zerwałam wczoraj ostatnie ogórki bo starczy na przetwory i mąż posprzątał rabatę. Ja przyszłam do domu i od razu zrobiłam je wg przepisu ( ogórki po żydowsku).
Teraz dojrzewają pomidory ... wielgachne w tym roku aż za

Wpadnij do mnie na sekundę - mus zerknąć na 2 odmiany dalii

Miłej niedzieli

Aha ... jakby co ... to odmianę 'Garden Show' wciąż ja mam .
- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tą dalię Melody Pink zapisałam już na karteczce jest przepiękna cudeńko 

lato,lato,lato... echże ty :*
Mój mały raj- ogród Magdy
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
No śliczne te Twoje dalijki
Tak,koniecznie muszę dalii więcej na wiosnę dokupić

Tak,koniecznie muszę dalii więcej na wiosnę dokupić

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Aniu! Zrób to, a późnym latem będziesz się cieszyła mnóstwem pięknych kwiatów.
Magda! Ja wiele dalii sobie zapisuje, a potem kończy się tym, że kupuję coś zupełnie innego
Ale to nie ma znaczenia, bo wszystkie są piękne.
Krysiu! Nie wyobrażam sobie ogrodu bez owoców i warzyw. Na szczęście ogród już dostałam ze starymi drzewami owocowymi, gdzie jabłoń jest niezawodna. Śliwy są stareńkie i mam z nimi pewien problem, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku opanuję ich bolączki. Gruszę udało mi się ochronić w tym roku przed rdzą, ale dopadła ją trociniarka
Nie wiem, co z nia będzie za rok...
Jabłoń - stara odmiana. Prawdopodobnie Grafsztynek Inflancki:

Jacku! Mój Gardenshow cienki, bez pąka
Może zdąży przed październikiem.
Małgosia! Trzeba przyznać, że Stanisław ma sporą kolekcję. Można powiedzieć, że jest polskim głównym plantatorem. Ja już nie mam miejsca na jego piękności, zwłaszcza, że szykują się spore wiosenne wymiany. Nie mam pola, tylko przydomowy ogródek, gdzie większość znajduje się w cieniu drzew. Słońca niewiele... No i żeby zamówić dalie u Stanisława, trzeba się nieźle nagimnastykować i pogodzić, że czegoś tam zabraknie.
Aniu! Obejrzałam, super!
Mati! Mam nadzieję, że poskutkuje
I coś z lamusa, bo kilka dni nie robiłam zdjęć. Jest mokro, deszczowo, a przedtem sprzątałam dom i ogród przed gośćmi i po gościach.
Kupiłam tulipany. Mam nadzieję, że będą kwitnąć dłużej niż jeden sezon

Słonecznik ozdobny - bez słońca nie jest ozdobny

Biennenweide Rot - pszczoły mają używanie!

Acapulco

Białe pelargonie - cud, że u mnie tak wyglądają. Ja takie kwiaty koncertowo zaniedbuję...

Gamelan

Róża First Lady całkiem ładnie kwitnie (w tej chwili wygląda jeszcze ładniej), tylko kwiaty jakby mniej zwarte. Dała sobie luzik...

Magda! Ja wiele dalii sobie zapisuje, a potem kończy się tym, że kupuję coś zupełnie innego

Krysiu! Nie wyobrażam sobie ogrodu bez owoców i warzyw. Na szczęście ogród już dostałam ze starymi drzewami owocowymi, gdzie jabłoń jest niezawodna. Śliwy są stareńkie i mam z nimi pewien problem, ale mam nadzieję, że w przyszłym roku opanuję ich bolączki. Gruszę udało mi się ochronić w tym roku przed rdzą, ale dopadła ją trociniarka

Jabłoń - stara odmiana. Prawdopodobnie Grafsztynek Inflancki:

Jacku! Mój Gardenshow cienki, bez pąka

Małgosia! Trzeba przyznać, że Stanisław ma sporą kolekcję. Można powiedzieć, że jest polskim głównym plantatorem. Ja już nie mam miejsca na jego piękności, zwłaszcza, że szykują się spore wiosenne wymiany. Nie mam pola, tylko przydomowy ogródek, gdzie większość znajduje się w cieniu drzew. Słońca niewiele... No i żeby zamówić dalie u Stanisława, trzeba się nieźle nagimnastykować i pogodzić, że czegoś tam zabraknie.
Aniu! Obejrzałam, super!

Mati! Mam nadzieję, że poskutkuje

I coś z lamusa, bo kilka dni nie robiłam zdjęć. Jest mokro, deszczowo, a przedtem sprzątałam dom i ogród przed gośćmi i po gościach.
Kupiłam tulipany. Mam nadzieję, że będą kwitnąć dłużej niż jeden sezon

Słonecznik ozdobny - bez słońca nie jest ozdobny

Biennenweide Rot - pszczoły mają używanie!

Acapulco

Białe pelargonie - cud, że u mnie tak wyglądają. Ja takie kwiaty koncertowo zaniedbuję...

Gamelan

Róża First Lady całkiem ładnie kwitnie (w tej chwili wygląda jeszcze ładniej), tylko kwiaty jakby mniej zwarte. Dała sobie luzik...

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ojoj, ja kupiłam też takie cebuleczki, ale tego żółtego strzępiastego u nas akurat nie było. A taka szkoda, bo on mnie sie bardzo podobuje
Ciekawie się zapowiada ten Double.
No nic, będzie trzeba dołożyć trochę kaski i kupić w innym miejscu.
Matę miałam w zeszłym roku, piękna była. Cekawe, ile z niej sztuk wyjdzie na wiosnę

No nic, będzie trzeba dołożyć trochę kaski i kupić w innym miejscu.
Matę miałam w zeszłym roku, piękna była. Cekawe, ile z niej sztuk wyjdzie na wiosnę

Zakupy są ok
tylko uważaj na robaki,bo wtedy takie dziwnie postrzepione są 

- persymona
- 200p
- Od: 7 mar 2012, o 15:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ładne zakupy
powiem Ci w tym sezonie czy te tulipany z biedronki zakwitną drugi raz bo mam ich trochę z tamtego roku
Piękne jabłka...uwielbiam jak ogród oprócz pięknego uroku roślin daję nam zdrowiutkie pyszności a o tej porze roku można brać je garściami 

lato,lato,lato... echże ty :*
- bartosz les
- Od: 24 sie 2013, o 09:02
-
I co ściemniałaś, że nie masz fotek? Tulipanowe zakupy
Ja jeszcze czekam....byłam dzisiaj w ogrodniczym i były od 1 zł do 2 zł za cebulę, ale żadna mi się nie spodobała. Ja strasznie wymagająca się zrobiłam.
Mam pewną wizję nasadzeń.Kolorystyczną, i jak na razie nie widziałam nic co mnie zadowoli.
Te postrzępione żółtki mam, ślicznie kwitły.
I jakbyś zobaczyła moje jabłka w sadzie.Śmiech na sali. Ale słodkie, smaczne.
Byłam w wątku Pana S. Raczej byłabym bez szans w bitwie o jego skarby.

Te postrzępione żółtki mam, ślicznie kwitły.
I jakbyś zobaczyła moje jabłka w sadzie.Śmiech na sali. Ale słodkie, smaczne.
Byłam w wątku Pana S. Raczej byłabym bez szans w bitwie o jego skarby.
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Miłeczko z tulipanków będziesz na pewno zadowolona, kupiłam dokładnie takie same w zeszłym sezonie, nie miałam chyba tego żółtego strzępiastego pozostałe na pewno, jedne byłam zmuszona wykopać, więc śmiało mogę powiedzieć, że bardzo ładnie się rozrosły. Dziwi mnie tylko to, że teraz mają dokładnie to samo, co w ubiegłym roku, u nas co prawda tulipanów jeszcze nie spotkałam, ale skoro wszędzie jest to samo to zapewne u nas też nic innego nie dołożą. Ładniutka ta biała pelargonia, ja poproszę przy okazji naszego spotkanka "po wykopkach" o jej szczepkę
, super reprezentuje się w tej beczce, od dłuższego czasu choruję na taką większą, oczywiście beczkę, ale ceny mają masakryczne

- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Ilonko! Pocieszyłaś mnie! Już sobie wyobrażam, jak kwitną pod wiśnią . Pelargonię chętnie dla Ciebie uszykuję. Pójdzie w dobre ręce
Beczkę dostałam od siostry. Kupiła w zestawie 3 szt. i jedną mi sprezentowała. Nawet nie kosztowała za dużo, gdzieś ją w necie znalazła.
Małgosiu! Ja już nie mam wizji kolorystycznych. Tylko wyrywam, karczuję i chyba muszę kupić sobie maczetę. Kolorystycznie samo wychodzi! Chyba mam dar
Gdybyś widziała mnie przy sadzeniu mieczyków!!! Przy pięćdziesiątym już tylko wrzucałam do dołów i nie zastanawoałm się, jaki mają kolor. W sumie mogłam, bo cebulki mają taki sam
U Stanisława warto spróbować, ja może w tym roku też podejdę. Póki co, zamówiłam katalog
Bartku! Witaj!
Dziękuję w imieniu cebul
Magda! Kolejne wsparcie! Czuję się coraz lepiej z moimi cebulami!
Masz rację, drzewo owocowe, krzak z agrestem mały zielnik, to są zakątki, które ogrodowi nadają znaczenia...
Mati! Robaki wcinają kwiaty mnamiętnie, zwłaszcza róż i dalii, ale tulipanów jeszcze mi nie żarły!
Wystwię tabliczkę "zakaz żarcia tulipanów"
(cebule dziękują!
)
Wandziu! Ja polowałam na takie papuzie biało-zielone i też już wszystko było przebrane
Też ciekawa jestem, jak będą wyglądać pod wisienką...
Już czuje się schyłek lata... Liście gdzieniegdzie żółkną, gruszki wyzbierane, jabłka kończymy... Reszta pomidorów strajkuje i nie czerwienieje. Zielone mam jeść???
Od dwóch dni walczę z trzmieliną, która wrosła w mój zardzewiały płot. A miałam tylko irysy posadzić od Jacka
No ale trzmielina wszystko ocieniała. Przy okazji opitoliłam delikatnie bukszpan, wiem, że za późno 
Coś zrobiłam nowego, ale jutro porobię nowe dalie, które zakwitły.
Fascynation

Take off?

Bay Watch? Pomyłka kaprsowa

Alexander v. Humboldt

Bright Star

Paso Doble

Beczkę dostałam od siostry. Kupiła w zestawie 3 szt. i jedną mi sprezentowała. Nawet nie kosztowała za dużo, gdzieś ją w necie znalazła.
Małgosiu! Ja już nie mam wizji kolorystycznych. Tylko wyrywam, karczuję i chyba muszę kupić sobie maczetę. Kolorystycznie samo wychodzi! Chyba mam dar

U Stanisława warto spróbować, ja może w tym roku też podejdę. Póki co, zamówiłam katalog

Bartku! Witaj!

Magda! Kolejne wsparcie! Czuję się coraz lepiej z moimi cebulami!

Mati! Robaki wcinają kwiaty mnamiętnie, zwłaszcza róż i dalii, ale tulipanów jeszcze mi nie żarły!

Wandziu! Ja polowałam na takie papuzie biało-zielone i też już wszystko było przebrane

Też ciekawa jestem, jak będą wyglądać pod wisienką...
Już czuje się schyłek lata... Liście gdzieniegdzie żółkną, gruszki wyzbierane, jabłka kończymy... Reszta pomidorów strajkuje i nie czerwienieje. Zielone mam jeść???

Od dwóch dni walczę z trzmieliną, która wrosła w mój zardzewiały płot. A miałam tylko irysy posadzić od Jacka

Coś zrobiłam nowego, ale jutro porobię nowe dalie, które zakwitły.
Fascynation

Take off?

Bay Watch? Pomyłka kaprsowa

Alexander v. Humboldt

Bright Star

Paso Doble

Miłka
-
I o to chodziło Miłeczko. Tych fotek brakowało.
A jak katalog zdobyłaś?

- sweety
- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Bay Watch - nawet jak jest pomyłką CUDNA