Galeria.Dalie Stanisława cz.3
- u Antosi
- 50p
- Od: 8 maja 2014, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dalie Stanisława cz.3
Witam! jestem pod wrażeniem ilości kwiatów, ich kolorów i kształtów. A płateczki przeróżne i strzępiaste i zakręcone jak muszelki. Gratuluję kolekcji! Brawo 

- alicjad31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Grzegorzu ,będę polować na dalię Man 211 ,jest piękna .Na prawdę bardzo żałuję ,że Rybnik leży od mnie tak daleko 

Pozdrawiam Alicja
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przeogromne gratulację Grzegorzu należało ci się. Impreza nie mogła odbyć się bez Pana Stanisława Najwyższego Przedstawiciela Hodowców Dalii. Basiu jak zwykle dzięki tobie foto relacja bezcenna
. Wszystkiego dobrego dla was. 

- rys11
- 200p
- Od: 11 wrz 2012, o 12:40
- Kontakt:
Witam miłośników dalii!
Bardzo dziękujemy za foto relację z Wystawy dalii i mieczyków w Rybniku i miły do tego komentarz.Cieszy również fakt że nasi koledzy z tego wątku"DALIE STANISŁAWA" zdobyli czołowe miejsca wystawiając swoje przecudowne dalie!Moje osobiste GRATULACJE
Bardzo dziękujemy za foto relację z Wystawy dalii i mieczyków w Rybniku i miły do tego komentarz.Cieszy również fakt że nasi koledzy z tego wątku"DALIE STANISŁAWA" zdobyli czołowe miejsca wystawiając swoje przecudowne dalie!Moje osobiste GRATULACJE

Serdecznie pozdrawiam.Ryszard:)
- man211
- Od: 16 paź 2007, o 08:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Wszystkim za gratulacje i miłe słowa dla mojej osoby oraz dla tych co trzymali za mnie kciuki na wszystkich wystawach w 2014 roku . dziękuję
Okres wystaw dla mnie w tym oku dobiegł końca.Chociaż wystawy dalii jeszcze będą organizowane w tym roku np.w Olsztynie czy u naszych południowych sąsiadów w Czechach.

Okres wystaw dla mnie w tym oku dobiegł końca.Chociaż wystawy dalii jeszcze będą organizowane w tym roku np.w Olsztynie czy u naszych południowych sąsiadów w Czechach.
Pozdrawiam Grzegorz
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
Kolekcja dalii ze Śląska Kolekcja dalii ze Śląska cz.2
Mój garnek Poszukuję dalii Lajkonik
- Gabriel
- 200p
- Od: 28 gru 2010, o 20:15

Pierwsza dalia:
druga, chyba pomponowa, ma bardzo małe kwiaty, około 6 cm
tutaj obie NN w towarzystwie Mabel Ann (po lewej)
MABEL ANN nr 32
Trzecia dalia, której nazwy nie znam:

I pozostałe:
BODACIOUS nr 50
CANBY CENTENNIAL nr 252
CHEYENNE nr 67
EXCALIBUR nr 631, kwitnie nieprzerwanie od połowy czerwca
OPTIC ILLUSION nr 522
Pozdrawiam, Gabriel
- Przemekt23
- Od: 13 gru 2013, o 19:36
Bardzo mi się podoba ta na piątym zdjęciu. Zna ktoś nazwę? Gabryś gratuluję .
- Mariusz DLW
- 200p
- Od: 10 mar 2013, o 12:41
- Kontakt:
Jedno miejsce w moim ogródku zajmują wyłącznie dalie od Stanisława (choć stanisławowe odmiany sa też w innych miejscach), dlatego nazwałem to miejsce Stanisławowem:

Atilla - Geerlings, Cor (NL) 1997:

Biedermannsdorf (Wirth 1988) ma w niektórych kwiatach całe czerwone fragmenty. To jedna z tych dalii, które urosły u mnie wyższe niż ja (co prawda, z moimi 172 cm na wielkoluda nie wyglądam...):

Karma Serena - Verwer 1995 - chyba najładniejsza z białych (to moja osobista opinia):

Bird Nest 1990 (Erik i Gerda Juul z USA, California) - nazwa to "Ptasie gniazdo":

Czeski hołd dla nieżyjącej juz aktorki komediowej - HELENA RŮŽIČKOVÁ:

Dalia oznaczona jako H6HC - nie wiem, co to. Pomożesz, Stanisławie?

Austriaczka Hapet Belladonna 2008:

a poniżej Belladonny dalia Salzburg. Czy to to samo co Salzburg 122 Wirtha?

Sympatyczny pompon Halzhofera - Hapet Vino 2005:

Atilla - Geerlings, Cor (NL) 1997:

Biedermannsdorf (Wirth 1988) ma w niektórych kwiatach całe czerwone fragmenty. To jedna z tych dalii, które urosły u mnie wyższe niż ja (co prawda, z moimi 172 cm na wielkoluda nie wyglądam...):

Karma Serena - Verwer 1995 - chyba najładniejsza z białych (to moja osobista opinia):

Bird Nest 1990 (Erik i Gerda Juul z USA, California) - nazwa to "Ptasie gniazdo":

Czeski hołd dla nieżyjącej juz aktorki komediowej - HELENA RŮŽIČKOVÁ:

Dalia oznaczona jako H6HC - nie wiem, co to. Pomożesz, Stanisławie?

Austriaczka Hapet Belladonna 2008:

a poniżej Belladonny dalia Salzburg. Czy to to samo co Salzburg 122 Wirtha?

Sympatyczny pompon Halzhofera - Hapet Vino 2005:

Mariusz
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
Kaktusowy wątek sprzedażowy - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=68063" onclick="window.open(this.href);return false;
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Piękna Karma Serena! Taka subtelna! Pole "Stanisławowo" okazałe! Widzę urocze ball i pomponiki
Ta żółta piłka z pomarańczowym brzegiem co to?

Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Mariusz DLW
- 200p
- Kontakt:
Stanisławów raczej - stamtąd mój ojciec rodem
.
Żółta piłka na skraju? Toż to LESK, nazwany tak przez samego Stanisława.

I jeszcze Stanisławów w dzień pochmurny:

Żółta piłka na skraju? Toż to LESK, nazwany tak przez samego Stanisława.

I jeszcze Stanisławów w dzień pochmurny:

Mariusz
Jakiś czas temu zapraszałam Was na wystawę do Trutnova, w której uczestniczył jako wystawca dalii nasz Stanisław. Wystawa miała wielu uczestników i szeroki zakres tematyczny. Eksponowano nie tylko dalie, ale również inne rośliny, zwierzaki, grzyby i różne różności...
Na tej stronie znajdziecie trochę zdjęć z wystawy, także przeróżne rośliny, w tym także dalie i mieczyki. Wśród zdjęć prezentujących dalie łatwo odszukacie kilka z ekspozycji Stanisława, który został nagrodzony II miejscem.
http://oottaa.rajce.idnes.cz/TRUTNOV... ... 23.8.2014/
Stanisławie gratulacje!
Na tej stronie znajdziecie trochę zdjęć z wystawy, także przeróżne rośliny, w tym także dalie i mieczyki. Wśród zdjęć prezentujących dalie łatwo odszukacie kilka z ekspozycji Stanisława, który został nagrodzony II miejscem.
http://oottaa.rajce.idnes.cz/TRUTNOV... ... 23.8.2014/
Stanisławie gratulacje!
Pozdrawiam
Barbara
Barbara
Mariuszu, HCH6 brzmi w nazwie jak odmiana ptasiej albo świńskiej grypy... brrr...
Wg mnie to Mingus Laura, też ją mam (chyba) - dalię nie grypę...

Wg mnie to Mingus Laura, też ją mam (chyba) - dalię nie grypę...

Pozdrawiam
Barbara
Barbara
- Mariusz DLW
- 200p
- Kontakt:
Basiu, bardzo dziękuję
. Przede wszystkim cieszę się, że nie masz tej grypy (choć zapewne jesteś zarażona, i nie tylko Ty, jakimś szczepem wirusa daliozy
). Chciałbym, żebyś miała rację, żeby to była Mingus Laura, bo Mingusa mam chyba tylko dwie odmiany - przepięknego Alexa (ten Alex musiał być bliski autorowi, bo dalia niezwykle urodziwa) oraz Toni, która zakwitła wieloma pięknymi, ciemniejszymi niż na zdjęciach kwiatami, po czym złamała się u nasady zupełnie i została tylko karpa w ziemi. Na szczęście karpa puszcza już liście, mam więc nadzieję, że przetrwa utratę pędów i w dobrym stanie dotrwa do wykopków.
Toni:

Alex (zdjęcie z zeszłego roku, w tym dopiero teraz rozwija pierwszy kwiat):

Toni:
Alex (zdjęcie z zeszłego roku, w tym dopiero teraz rozwija pierwszy kwiat):
Mariusz
Chłopaki! - Mariuszu i Grzegorzu!
Piękne zdjęcia! - zasłuchałam się Wysockim Władimirze i dopiero teraz zauważyłam Wasze wpisy...
A ja chyba ze dwa tygodnie nie byłam oglądać moich dalijek - i dopiero wybiorę się w piątek...
Dajcie jeszcze więcej fotek, żeby rozjaśnić te pochmurne dni!
Piękne zdjęcia! - zasłuchałam się Wysockim Władimirze i dopiero teraz zauważyłam Wasze wpisy...
A ja chyba ze dwa tygodnie nie byłam oglądać moich dalijek - i dopiero wybiorę się w piątek...
Dajcie jeszcze więcej fotek, żeby rozjaśnić te pochmurne dni!
Pozdrawiam
Barbara
Barbara