Basiu - gdyby nie szkoła to posiedziałabym jeszcze na działce, bo jestem bezrobotna

,a tak niestety muszę siedzieć w bloku i się kisić . Na dzialkę teraz tylko weekendowo.
Właśnie czytałam w doniesieniach, ze w biedrze cebulowe się pojawiły - kupilas coś ?
Ewuś w sumie to masz racje i tak mialam przesadzac i tak więc ,wkopę przegrodę i oczyszczę korzenie- dodam gliny i obornika przekompostowanego i mam nadzieje, ze się w końcu odwdzięcza
Aniu prawda że mogłyby kwitnąć caly czas

ten zapach
Filemonie Hortensja o ktorej pisałam to Summer Snow ma liście biało zielone

(Jak Tobie na imię

)
Ela cieszę się - nie myślałam że zakwitnie w tym roczku , zapewne za rok już będzie ładniutka ,zaraz do Ciebie lece ją zobaczyć
Beatko przez trzy tygodnie latałam z butlami 5 litrowymi i dawkowalam wodę tak ,aby schodziło dziennie ok 2-3 cm z butelki

widać się udało- zapewne przyczyniła się do tego rownież grubo wysypana ściólka.
Beatko zdradź proszę ktora wpadła Tobie w oczko - czyżby Diamand Rouge
Pati może wiosną jeszcze dokupie kilka bo zapach mają zjawiskowy. To orientpety dla reklamy i zdobycia klientow nazywają je Liliami Drzewiastymi
Jeszcze kilka hortek
Ta hortensja kupiona pod nazwą Grandiflora -oczywiście nią nie jest .Po rozmowie ze sprzedającym i identyfikacji przez dziewczyny okazała się Pink Diamond, Rośnie wielka, na zdjęciu tego nie widać ,ale jej srednica to ok 130 cm ,a ma dopiero trzeci rok
To grandiflora kupiona od dziadka za 15 zł jak dobrze pamiętam- kupiłam bo została wysoko wyprowadzona - jednak ta odmiana zdecydowanie nie nadaje się na drzewko
Tej przedstawiac nie trzeba
I maluszki którym powinnam oberwać pąki kwiatowe ,ale sumienia nie mialam

... i się polożyly

Pozdrawiam. Ewa