Ogród Marty cz. V
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty cz. V
Martuś bierz się do roboty, bo wiesz że praca w ogrodzie jest lekiem na całe zło! tak Dawid przyjechał w niedzielę mówiąc, że na tydzień no to myślę że do niedzieli. Dzisiaj jadę do mamy i trochę mi żal tego słoneczka za oknem. Buziaki i życzenia dobrego dnia zostawiam! 'Rzeczywiście zjawisko na niebie nieziemskie
a pomyślałaś życzenie?

- dorkow0
- Od: 17 sty 2013, o 22:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Martuś...
W ogrodzie masz jak zawsze, cudnie kwitnąco...
Zdjęcia nieba fantastyczne... Ciekawe, co to było na niebie...?
Dobrego dnia Ci życzę...

W ogrodzie masz jak zawsze, cudnie kwitnąco...

Zdjęcia nieba fantastyczne... Ciekawe, co to było na niebie...?
Dobrego dnia Ci życzę...

- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Nocne zdjęcia mają w sobie coś magicznego,fascynujące są fotografie nocnego nieba,nie sposób oderwać od nich wzroku.
- Andzia84
- 1000p
- Od: 23 sty 2014, o 15:51
Martuś-niesamowity masz ten ogród
Masz tak wiele niespotykanych w innych ogrodach roślin, że to aż niemożliwe
Nie wiem jak Ty to robisz-już dawno powinno zabraknąć Ci miejsca na nowe kwiaty, a ich ciągle przybywa i wciąż je gdzieś utykasz i one na nowo i na nowo rosną całymi łanami-dorodne i silne. U mnie już jest za gęsto i nie mam gdzie sadzić, a to dopiero tak naprawdę był pierwszy sezon moich roślinek
Jednakże nasionek tytoniu, kleome i maków nie odmówię-najwyżej mąż mnie zabije gdy wejdę na część sadkową ;) Chociaż on tak tylko psioczy na moje kwiatki, bo w rzeczywistości codziennie rano robi obchód i przygląda się co zakwitło-tak po cichaczu, żebym tylko nie widziała że one też je lubi
Martuś ja już napisałam u siebie, ale jakbyś nie miała jakichś dalii, które kwitną u mnie to ja chętnie Ci wyślę. Bardzo chętnie się odwdzięczę 

Zbudowałam dom, urodziłam syna, czas posadzić drzewo 
Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2

Gdzieś tam na końcu świata...mój raczkujący ogródek
Gdzieś tam na końcu świata cz.2
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Stasiu,gwiazdy spadały a ja z wnuczką o północy na polu wypowiadałyśmy w myślach nasze marzenia,a dalie to moje następne miłości po piwoniach,pozdrawiam
Marysiu, to wszystko nie takie prostą z zabraniem się do roboty,ale dzisiaj zasadziłam 6 piwonii to straszny sukces jak na moje samopoczucie ,ale Twoje życzenia na dobry dzień się spełniły bo był to dzień z miłą niespodzianką ,jak spadały gwiazdy to cały czas sobie coś życzyłyśmy z Zuzią,pozdrawiam , buziaki przesyłam i życzę dobrej nocki
Dorotko,to były spadające gwiazdy,dzisiejszy dzień był łaskawy dla mnie ,spełniło się moje wielkie marzenie ,dziękuję za życzenia,moc całusków dla Ciebie
,a ogród znowu dzisiaj widziałam w różowych kolorach
Joasiu,bo to była magiczna noc ,
Aniu,Nasiona dla ciebie już zapisałam ,żeby tego nie zgubić ,jutro chyba zbiorę nasiona maków ,ale na tytoń i kleome trzeba jeszcze poczekać ,więc ja wyślę dopiero jak będą wszystkie,Aniu ,ja kocham te duże dalie ,jeżeli możesz to bardzo chętnie ,widziałam takie u Ciebie,chyba były różowe,ale jeszcze jest czas a ja do Ciebie zaglądam i spaceruję ,wiec sie dogadamy,pozdrawiam

Marysiu, to wszystko nie takie prostą z zabraniem się do roboty,ale dzisiaj zasadziłam 6 piwonii to straszny sukces jak na moje samopoczucie ,ale Twoje życzenia na dobry dzień się spełniły bo był to dzień z miłą niespodzianką ,jak spadały gwiazdy to cały czas sobie coś życzyłyśmy z Zuzią,pozdrawiam , buziaki przesyłam i życzę dobrej nocki

Dorotko,to były spadające gwiazdy,dzisiejszy dzień był łaskawy dla mnie ,spełniło się moje wielkie marzenie ,dziękuję za życzenia,moc całusków dla Ciebie

Joasiu,bo to była magiczna noc ,

Aniu,Nasiona dla ciebie już zapisałam ,żeby tego nie zgubić ,jutro chyba zbiorę nasiona maków ,ale na tytoń i kleome trzeba jeszcze poczekać ,więc ja wyślę dopiero jak będą wszystkie,Aniu ,ja kocham te duże dalie ,jeżeli możesz to bardzo chętnie ,widziałam takie u Ciebie,chyba były różowe,ale jeszcze jest czas a ja do Ciebie zaglądam i spaceruję ,wiec sie dogadamy,pozdrawiam

-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17
Piękny ten hibiskus ale dla mnie za drogi
A co to za różyczka na pierwszym zdjęciu ?

-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Ja również bardzo cenię dalie za różnorodność kwiatów i długość kwitnienia
Choć muszę przyznać, że ostatnio coraz częściej myślę o pozbyciu się ich za względu na konieczność wykopywania.
Najgorzej jest wiosną, kiedy stoję nad stosem karp i zastanawiam się, gdzie je posadzić, by coś nie uszkodzić.
Na razie kwitną, potem zobaczymy

Choć muszę przyznać, że ostatnio coraz częściej myślę o pozbyciu się ich za względu na konieczność wykopywania.
Najgorzej jest wiosną, kiedy stoję nad stosem karp i zastanawiam się, gdzie je posadzić, by coś nie uszkodzić.
Na razie kwitną, potem zobaczymy

- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś wpadłam z poobiednią kawką i mykam na działeczkę, nocujemy na działce. Uwielbiam to, taka poranna kawka w ogrodzie to jest to i widok lasu za płotem i śpiew ptaków i ten zapach
Hibiskusa mam szczepionego na pniu ale co roku tylko ma 2 kwiatki
Takie łany kwiecia, przyjemna ta kawką u Ciebie
Mam ambitne plany nie koniecznie motywacja .... wiosną wykopałam wszystkie cebulowe tulipany, narcyzy, krokusy, żeby zrobić porządek... Tak do dziś w schowku leży kilka setek jak wyrzut sumienia... Do dziś nie wiem co mnie ugryzło żeby je wykopać i porządkować
To jest zajęcie na parę wekendów a ja nie mam tyle czasu w tym roku
Zapomniałam wspomnieć, że w biedron... są ładne cebulowe i oczywiście dokupiłam
Pozdrawiam serdecznie, udanego wekendu

Pozdrawiam serdecznie, udanego wekendu

-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Dzień dobry, Marto. Zagubiłaś mi sie w natłoku zajęć, wątków... Pieknie u Ciebie. Prawdziwe morze kwiecia, multum przeróżnych roślin, które pięknie kwitną
Widzę, że masz prawdziwe morze CLEOME. Ja tak wyrywałam nadmiar siewek, ze zostały mi moze 3 roślinki
Piękny, dopieszczony ogród!

- mati1999
- 1000p
- Od: 3 maja 2013, o 13:17

-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Martuś, czy te piękne różowe kwiatki to kleome? I jeśli zgadłam, to czy one są z nasion?
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Pięknie.kolorowo i jeszcze marzenia się spełniają 

- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Marto, wyczytałam, że masz w swoim ogrodzie grujecznik pendulum. Zastanawiam się nad zakupem takiego drzewka, bo bardzo podoba mi się jego pokrój. Czy możesz coś napisać o swoim doświadczeniach z grujecznikem? Czy pendulum też przebarwia się jesiennie? Byłabym również ogromnie wdzięczna za fotki
.

Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Masz przepiękne odmiany floksów.
Szczególnie podoba mi się ten różowo zielony. ( ale bez podtekstów
)
Dalie też pieknie wyglądają
Została mi tylko jedna. Reszta wymarzła zimą. Nie będę już dokupowała, bo nie mam gdzie przechowywać i gdzie sadzić
Szczególnie podoba mi się ten różowo zielony. ( ale bez podtekstów

Dalie też pieknie wyglądają
Została mi tylko jedna. Reszta wymarzła zimą. Nie będę już dokupowała, bo nie mam gdzie przechowywać i gdzie sadzić