Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Martuś bierz się do roboty, bo wiesz że praca w ogrodzie jest lekiem na całe zło! tak Dawid przyjechał w niedzielę mówiąc, że na tydzień no to myślę że do niedzieli. Dzisiaj jadę do mamy i trochę mi żal tego słoneczka za oknem. Buziaki i życzenia dobrego dnia zostawiam! 'Rzeczywiście zjawisko na niebie nieziemskie :lol: a pomyślałaś życzenie?
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Martuś... ;:196
W ogrodzie masz jak zawsze, cudnie kwitnąco... ;:138
Zdjęcia nieba fantastyczne... Ciekawe, co to było na niebie...?
Dobrego dnia Ci życzę... ;:168
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Nocne zdjęcia mają w sobie coś magicznego,fascynujące są fotografie nocnego nieba,nie sposób oderwać od nich wzroku.
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś-niesamowity masz ten ogród ;:167 Masz tak wiele niespotykanych w innych ogrodach roślin, że to aż niemożliwe :) Nie wiem jak Ty to robisz-już dawno powinno zabraknąć Ci miejsca na nowe kwiaty, a ich ciągle przybywa i wciąż je gdzieś utykasz i one na nowo i na nowo rosną całymi łanami-dorodne i silne. U mnie już jest za gęsto i nie mam gdzie sadzić, a to dopiero tak naprawdę był pierwszy sezon moich roślinek :lol: Jednakże nasionek tytoniu, kleome i maków nie odmówię-najwyżej mąż mnie zabije gdy wejdę na część sadkową ;) Chociaż on tak tylko psioczy na moje kwiatki, bo w rzeczywistości codziennie rano robi obchód i przygląda się co zakwitło-tak po cichaczu, żebym tylko nie widziała że one też je lubi :D Martuś ja już napisałam u siebie, ale jakbyś nie miała jakichś dalii, które kwitną u mnie to ja chętnie Ci wyślę. Bardzo chętnie się odwdzięczę ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Stasiu,gwiazdy spadały a ja z wnuczką o północy na polu wypowiadałyśmy w myślach nasze marzenia,a dalie to moje następne miłości po piwoniach,pozdrawiam ;:168

Marysiu, to wszystko nie takie prostą z zabraniem się do roboty,ale dzisiaj zasadziłam 6 piwonii to straszny sukces jak na moje samopoczucie ,ale Twoje życzenia na dobry dzień się spełniły bo był to dzień z miłą niespodzianką ,jak spadały gwiazdy to cały czas sobie coś życzyłyśmy z Zuzią,pozdrawiam , buziaki przesyłam i życzę dobrej nocki ;:196 :wit

Dorotko,to były spadające gwiazdy,dzisiejszy dzień był łaskawy dla mnie ,spełniło się moje wielkie marzenie ,dziękuję za życzenia,moc całusków dla Ciebie ;:196 ,a ogród znowu dzisiaj widziałam w różowych kolorach :tan

Joasiu,bo to była magiczna noc , ;:168

Aniu,Nasiona dla ciebie już zapisałam ,żeby tego nie zgubić ,jutro chyba zbiorę nasiona maków ,ale na tytoń i kleome trzeba jeszcze poczekać ,więc ja wyślę dopiero jak będą wszystkie,Aniu ,ja kocham te duże dalie ,jeżeli możesz to bardzo chętnie ,widziałam takie u Ciebie,chyba były różowe,ale jeszcze jest czas a ja do Ciebie zaglądam i spaceruję ,wiec sie dogadamy,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Zapraszam do kwitnącego i grającego ogrodu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

-- 22 sie 2014, o 22:36 --

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Piękny ten hibiskus ale dla mnie za drogi ;:223 A co to za różyczka na pierwszym zdjęciu ?
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Ja również bardzo cenię dalie za różnorodność kwiatów i długość kwitnienia ;:333
Choć muszę przyznać, że ostatnio coraz częściej myślę o pozbyciu się ich za względu na konieczność wykopywania.
Najgorzej jest wiosną, kiedy stoję nad stosem karp i zastanawiam się, gdzie je posadzić, by coś nie uszkodzić.
Na razie kwitną, potem zobaczymy ;:170
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś wpadłam z poobiednią kawką i mykam na działeczkę, nocujemy na działce. Uwielbiam to, taka poranna kawka w ogrodzie to jest to i widok lasu za płotem i śpiew ptaków i ten zapach ;:oj Hibiskusa mam szczepionego na pniu ale co roku tylko ma 2 kwiatki 8-) Takie łany kwiecia, przyjemna ta kawką u Ciebie ;:196 Mam ambitne plany nie koniecznie motywacja .... wiosną wykopałam wszystkie cebulowe tulipany, narcyzy, krokusy, żeby zrobić porządek... Tak do dziś w schowku leży kilka setek jak wyrzut sumienia... Do dziś nie wiem co mnie ugryzło żeby je wykopać i porządkować :;230 To jest zajęcie na parę wekendów a ja nie mam tyle czasu w tym roku ;:219 Zapomniałam wspomnieć, że w biedron... są ładne cebulowe i oczywiście dokupiłam ;:306

Pozdrawiam serdecznie, udanego wekendu ;:196
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Dzień dobry, Marto. Zagubiłaś mi sie w natłoku zajęć, wątków... Pieknie u Ciebie. Prawdziwe morze kwiecia, multum przeróżnych roślin, które pięknie kwitną :) Widzę, że masz prawdziwe morze CLEOME. Ja tak wyrywałam nadmiar siewek, ze zostały mi moze 3 roślinki :roll: Piękny, dopieszczony ogród!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

:wit widziałem na jednym ze zdjęć (6) cyprysika groszkowego ile już masz go lat ?
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś, czy te piękne różowe kwiatki to kleome? I jeśli zgadłam, to czy one są z nasion?
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Pięknie.kolorowo i jeszcze marzenia się spełniają ;:215
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Marto, wyczytałam, że masz w swoim ogrodzie grujecznik pendulum. Zastanawiam się nad zakupem takiego drzewka, bo bardzo podoba mi się jego pokrój. Czy możesz coś napisać o swoim doświadczeniach z grujecznikem? Czy pendulum też przebarwia się jesiennie? Byłabym również ogromnie wdzięczna za fotki ;:196 .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Masz przepiękne odmiany floksów.
Szczególnie podoba mi się ten różowo zielony. ( ale bez podtekstów :;230 )
Dalie też pieknie wyglądają
Została mi tylko jedna. Reszta wymarzła zimą. Nie będę już dokupowała, bo nie mam gdzie przechowywać i gdzie sadzić
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”