Marzenko! nie jestem ekspertem

w zestawieniach roślin, ale bardzo podobają mi się wysokie trawy jako tło dla innych roślin , a te niższe także w zestawieniu z kwitnącymi. Moje nasadzenia są spontaniczne, jeśli okazuje się ,że zrodzony pomysł nieciekawie prezentuje się w realu- to przesadzam. Nie wiem jak będą zachowywały się trawki pod tą agrowłókniną. Myślę,ze trochę żal będzie innych kwiatków ,które tam posadzisz./ mam wrażenie,ze będą miały ograniczone rozrastanie się /Ja chcąc ograniczyć rozrastanie się trawy ,na których za bardzo mi nie zależało , a mimo wszystko zdobiły, sadziłam w takim "rękawie" z uciętego, mocnego worka foliowego. Dałam jej tylko tyle miejsca , na ile uważałam ,ze może rozrosnąć się . Inne ,te na które czekam z utęsknieniem :miskanty, rozplenice niech rozrastają się . Nachyłki cudowne, poproszę nasionka!
Nie wiem jakie trawy posadziłaś , jeśli wysokie a chcesz miedzy nimi posadzić rozchodniki to z czasem będą " zagłuszone ' przez trawy. Ja posadzilabym z przodu jakieś niewysokie , kwitnące . zastosowałabym pietrowe nasadzenia, pod ogrodzeniem wysokie trawy, z wysokimi kwitnacymi np. rudbekie
Te niższe pysznogłówki , jeżówki ciekawie komponują się z trawami.
Rozchodniki jako to najniższe nasadzenie.
Marzenko! to moje sugestie, moze ktoś podpowie Ci z większym doświadczeniem. Każdy ma inne pomysły, i dobrze nudno byloby , gdyby jeden ogród byl kopią, drugiego. Pozdrawiam cieplutko!