proszę o polecenie mi jakiegoś typu (marki, firmy) rękawiczek ochronnych najlepszych do pracy w ogrodzie, a właściwie do robót ziemnych w ogrodzie - pielenia, sadzenia etc. Problem jest trywialny, ale mama taką pracę, że muszę mieć na codzień zadbane ręce
 . Próbowałam rękawiczek gumowych - chirurgicznych, gumowych do zmywania, gumowych grubszych i cieńszych. Nie nadają się podobnie jak nie nadają się różnej maści "wampirki". O ile wampirki raz da przemakają i oklejają się ziemią, to w próbowanych gumowych ręka się raz dwa poci, albo są zbyt słabe do tej pracy.
 . Próbowałam rękawiczek gumowych - chirurgicznych, gumowych do zmywania, gumowych grubszych i cieńszych. Nie nadają się podobnie jak nie nadają się różnej maści "wampirki". O ile wampirki raz da przemakają i oklejają się ziemią, to w próbowanych gumowych ręka się raz dwa poci, albo są zbyt słabe do tej pracy.  Z góry dziękuję za pomoc.
Weronika

Również mam taką pracę, że muszę mieć zadbane dłonie ale wystarczy jak po pracy smaruję dłonie mocno nawilżającym kremem i do spania też mocno smaruję. Dzięki temu w ogóle nie widać, że pracuje też w ogrodzie. Nazwy kremu nie pamiętam, jakaś francuska nazwa, jutro podam
 Również mam taką pracę, że muszę mieć zadbane dłonie ale wystarczy jak po pracy smaruję dłonie mocno nawilżającym kremem i do spania też mocno smaruję. Dzięki temu w ogóle nie widać, że pracuje też w ogrodzie. Nazwy kremu nie pamiętam, jakaś francuska nazwa, jutro podam 

) i jest ona na tyle wysoko, że ziemia nie wysypuje się przez materiał do palców rękawiczki. Naprawdę są świetne do róż!
 ) i jest ona na tyle wysoko, że ziemia nie wysypuje się przez materiał do palców rękawiczki. Naprawdę są świetne do róż! .
.

Ale tak to jest jak sie ma dłoń jak 10cio letnie dziecko
  Ale tak to jest jak sie ma dłoń jak 10cio letnie dziecko