Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

Przyjrzałam się tej turzycy muskegońskiej i ona jest podobna do słonecznika wierzbolistnego - przynajmniej z daleka ;:131 . Kosmos siarkowy ma rewewlacyjny kolorek. Nic nie mówię o zdjęciu ;:196 . Jak by się dało, to wszystko miałabym pomarańczowe ;:173 .
A koleus 'bije po oczach' barwami. Jak dla mnie świetny ;:138 . Tak je oglądam i chyba w przyszłym roku coś pokombinuję, bo one dają dużo ciekawych kolorów ;:224 . A, że jednoroczne, no cóż, trudno... .
Twój ogród ciągle jeszcze jest letni ;:63 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

W ogrodach przeważają teraz jesienne barwy ; złote, rude, brązowe i żółte.Ta piękna i ciepła paleta przewija się na Twoich ostatnich fotkach. ;:138 Potrafisz wydobyć kształt i kolor w mini i makro perspektywie.Przykładem choćby taka niepozorna trójsklepka a u Ciebie zachwycająca roślinka. ;:215 ;:215
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu - masz u mnie plus ;:168 - podoba Ci się trójsklepka ;:108 . Bo tu niektórzy trochę na nią kręcą nosem, a ja też uważam, że jest super ;:138 . Moja ma pąki, może doczekam kwiatów, tym bardziej, że nie wiem, która ocalała z 'psiego' pogromu ;:161.
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Wczorajszy dzień 'przechlapany' był po południu dopiero przestało padać u mnie . Dobrze bo nadmiaru wody u mnie nie ma .Mam nadzieję,że sobie dzisiaj spokojnie popracuję ...Mam sprawę do załatwienia w centrum z rana więc 'zaliczę ' ryneczek...daaawno nie byłam!
Zatem do dzieła!
Trochę zdjęć z przyzwyczajenia , żeby odwiedzających nie zawieść ..

Anusiu i Stasiu Wam podziękowania szczególne ! ;:196

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Anusiu to moja Carex muskingumensis vel palmowa nie dociekałam jaka to konkretnie odmiana ale miałam 2 różne ale czy jeszcze mam ? ;:7 Wysokości pow. pasa nie osiąga .
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki ;:196 , taka porcja zdjęć z rana działa pobudzająco. Do działania w ogrodzie :tan
A co to za kwiatki na drugim zdjęciu :?:
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie, klon palmowy posadzony do ziemi? czy tylko wkopany :;230 .
A trawami kusisz mnie i kusisz :roll: . Są śliczne, to fakt, ale muszą urosnąć, a ja nie lubię czekać, oj nie lubię ;:185 . Tę palmową trawę posadziłam razem z jakąś niską, jako obwódkę; będzie do zmiany miejsca ;:131 . Ale dobrze, że ją wypatrzyłam, bo byłabym zdziwoina co też mi urosło ;:306 .
Życzę miłego dnia i efektywnej pracy ;:196 .
O, moja koleżanka Iwona też już nie śpi? Pozdrawiam Cię :wit .
No właśnie Maryniu, co to za kwiatki?.
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Miłych Gości Iwcię i Anusię witam i serdeczności ślę! ;:196

Akurat zjadłam śniadanko i szykuję się do wypicia kawki porannej w towarzystwie M. :) Na termometrze ok.10 st.C dopiero , słońce nieśmiało zagląda zza chmur ale dziś dzień bezdeszczowy w kraju... :heja

Iwciu to werbenka ogrodowa w towarzystwie plektrantusa w donicowej "kompozycji"wiszącej w kąciku wypoczynkowym ;:173

Aneczko klonik w ziemi , po 3 latach donicowania doczekał się ;:173 , stąd te przenicowania na rabacie..jeszcze buczek i chyba klonik palmowy też jeszcze w donicy , muszę sprawdzić bo nie pamiętam tak często go przesuwam ,że nie pamiętam co też wiosną z nim zrobiłam bo miejsce na piwonie drzewiastą musiałam wygospodarować... ;:131
Też Wam życzę miłego dnia! ;:168

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Południe minęło, a ja żadnych nowych zdjęć nie widzę ;:185 . Wszakże ja też dzisiaj od rana wzięłam się za podlewanie rozsadzonych liliowców i innych poprzesadzanych roślin :;230 , bo deszcz miał być, ale tylko miał ;:201 . Ja miejsce na piwonie drzewiaste mam od wiosny, ale jeszcze nie dojechały ;:174 . Turzyca 'palmowa' jest super - dobrze, że koleżanka mi ją przywiozła, bo mi się spodobała ;:63 .
Miłego popołudnia ;:196 .
Pozdrawiam Ania
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O jej, jakie tu śliczności, zaznaczam wątek, idę po kawkę i rozsiadam się w Twoim cudnym ogrodzie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jak Ty to robisz, że mieczyki abisyńskie Ci kwitną? Moje w zeszłym roku nie kwitły. Zrzuciłam to na karb tego, że może cebule za małe. Przechowałam grzecznie w garażu i co Liście śliczne, zdrowe, ale paczków kwiatowych ani widu ani słychu ;:223
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Maryni - ;:oj Bardzo przyjemnie u Ciebie. Zawsze czuję przyjemnie się czuję w Twoich progach ;:180
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maryniu u Ciebie jak zawsze kolorowo i bujnie, tak jak kocham ;:196 Przepiękne widoki ;:167
Zachwycają mnie wspaniałe trawki wkomponowane w rabaty, ta w dzbanie wygląda świetnie :D Ja mam ich zdecydowanie zbyt mało. Ale jak zawsze ogranicza mnie brak miejsca :roll: Ostatnio przy okazji odwiedzin forumowych dostałam piękną kępę Red Barona w donicy i nadal czeka na posadzenie, bo nie mam pojęcia, gdzie ją wcisnąć :roll:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

U mnie wczoraj była piękna pogoda po deszczu ziemia idealna do przesadzania, wykopywania tudzież innych kombinacji ogrodowych ... :D Aura była wspaniała bo poprzedni dzień przelabowałam. :oops: Nie miałam siły ani weny do żadnych prac...Za to wczorajszy wykorzystałam na maxa! :heja Nawet M przesiał kompost więc mogę sobie używać do przesadzeń .
Dzisiaj z rana pompa ! Lało jak z cebra zresztą już późnym wieczorem padał deszcz. Dla mnie idealnie! :D dzisiaj i tak odpoczywam a jutro jak dobrze pójdzie znowu coś podziałam bo prognozy dobre! :)
No i walkę z podagrycznikiem muszę znowu podjąć w przed ogródku chwastox nie zadział ;:131

A dzisiaj leniwa niedziela nic nie stoi na przeszkodzie skoro i Goście i ;:204 dopisali ... :D

Anusiu ;:196 wczoraj odpoczywałam od FO ... żadnych zdjęć też nie dawałam ;:131 komfort psychiczny też trzeba sobie zafundować od czasu do czasu..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

. . . . . . . . Obrazek

Sweety Aniu acidancerę co roku uprawiam w donicy jak i mieczyki drobne i tygrysówkę , które również jeszcze ? ;:131 nie zakwitły latoś .Jakoś w tym roku późno zdecydowałam się na ich sadzenie ..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

kropelka zapraszam częściej i witam nowego Gościa skoro Ci się spodobało u mnie! ;:180

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Jadziu -wiem , że lubisz chryzantemki dla Ciebie takie pierwsze moje i podziękowania za miłe słowa ;:196

Obrazek

Obrazek

Agnieszko bardzo dziękuję , za odwiedziny i miłe słowa ;:196
Czy ty uważasz Dziewczyno,że ja cierpię na nadmiar miejsca ??? ;:306 Ale na trawy zawsze znajdę miejsce rezygnuję z sadzenia niektórych roślin na rabatach na rzecz m.in. traw . Wybieram takie, które mieszczą się w konwencji mojego ps. ogródka i prerii z pewnością u siebie nie stworzę ! A krzaczki upycham po kątach ...A doniczek oczekujących na miejsce też mam sporo...a jeszcze ile lilii i wiosennych cebul w doniczkach przeniesionych po kwitnieniu w ustronne miejsce na posezonowe leżakowanie czeka na ponowne jesienne sadzenie ...włos mi sie jeży ;:190 Ale ja tak lubię mimo wszystko! A busz zawsze pod kontrolą wbrew wszystkiemu..

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No to było wszystkiego po troszku...dla każdego coś miłego ! ;:306

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu, cudne pejzaże z Twojego ogrodu...
Ja też walczę z podagrycznikiem, przekopywałam wszystko, wyciągałam kłącza, pieliłam. Po dwóch tygodniach znów zielona łąka. Spróbuję randapem w tym jednym miejscu, bo w sumie nic tam nie rosnie prócz chwastów...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zajrzałam do Ciebie i już wiem,że masz na imię Mariolka :) dziękuję,że tak szybko zajrzałaś i ciepłym słowem obdarzyłaś! ;:180 Z podagrycznikiem mam tak samo na szczęście w części ozdobnej ani warzywnej go nie mam natomiast na zewnątrz mimo,że pas ziemi jest zagospodarowany roślinami w niektórych miejscach jest masakrycznie. Chyba widłami go teraz mimo wszystko potraktuję! ;:131

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”