Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Ach Martuniu na widok naparstnicy rdzawej aż mi serce zabiło mocniej ;:167 już się nie mogę doczekać jak u mnie zakwitnie. Daj Boże żeby w przyszłym roku. Floksy muszę koniecznie pochwalić, szczególnie łany tej białej. W ogóle wszystko masz piękne i takie dorodne ;:63 ach jak lubię u Ciebie bywać ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marta, czy jesteś pewna, że hortensja na poprzedniej stronie to Pinky Winky? Wygląda identycznie jak moja Vanille Fraise ;:224
Podziwiam twoją kolekcję Dalii ;:oj niesamowite masz odmiany i kwitną jak szalone, ale przecież to ich czas :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Co to takie piękne, niebieskie kwitnie obok Hot Lavy?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Dzisiaj słotny i chłodny dzień i u Ciebie Marto pewno też ! Chwila oddechu ogrodowego wymuszona! ;:oj Ale spokojnie można inne sprawy pozałatwiać tylko mogłoby być cieplej bo 15 st. w sierpniu to troszkę mało! ;:173

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja westchnęłam do Mędrka
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51

Post »

Martuś dalie masz piękne ;:167 Ja je bardzo lubię. Szkoda tylko, że wszystkie moje ulubione kwiaty należałoby podwiązywać-dalie, mieczyki, floksy. Ty swoje tak pokazujesz że żadnych podwiązań nie widać. Może w Twoim zacisznym buszu nie trzeba tego robić? :lol: Martuś jak to jest z sadźcem-ja myślałam że będzie wyższy. Posiałam sobie i pięknie rosną i kwitną wielkie kępy, ale niziuitkie-tak na 50 cm. Czy z nim jest coś nie tak, czy po prostu w pierwszym roku ten typ tak ma? :lol:
Tytoń leśny-cudowny. Jestem bardzo ciekawa jego zapachu, ponoć pięknie pachnie?
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martusia , podziwiam i ja Twoje dalie , kolorki mają cudowne,piękne to kwiaty i długo kwitną ,warto je mieć ,moje w gruncie tak się powyciągały że muszę je podwiązywać , z kolei te w donicach są w porządku , tylko muszę pamiętać o ich podlewaniu :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu,miło że podobają się kwiatuszki,przyjeżdżaj i zobacz na żywo,u ,mnie też dzisiaj padało do popołudnia ,więc wykorzystałam czas na przetwory ,ale ogólnie mam trudne dni i nic mi w ogrodzie nie idzie,a tyle jest pracy ,wczoraj przyszły zamówione piwonie ,a ja nic nie mogę zrobić ,więc piwonie leżą ,bo nie mam ich gdzie wsadzić,pozdrawiam i moc buziaków ;:196

Joasiu,to floks nie pamiętam nazwy ,jutro popatrzę na znacznik,a dalii mam pierwszy raz tyle z tych dużych ,bo 3 nowe kupiłam na wiosnę ,ale później w jesieni też do mnie dojadą nowe z tych dużych ,bo te właśnie bardzo lubię,pozdrawiam ;:168

Kasiu ,dalie i mnie sie bardzo podobają ,a w ogrodzie żadnej jesieni nie widać ,to prawda,pozdrawiam i całuski dla Ciebie ;:196

Dorotko,ja posadziłam w grupie,bo miałam takie miejsce dla nich przygotowane i nawet dobrze to wyszło,pozdrawiam gorąco ;:168 buźka dla Ciebie ;:196

Aniu,naparstnica na pewno zakwitnie w następnym roku ,ale i tak będzie szybciej jak z nasion,dziękuję za takie miłe słowa ,a ten łan białych floksów co roku taki piękny, pozdrawiam i moc buziaczków ;:196

Sabinko,te obie hortensje są bardzo do siebie podobne tylko potem Pinky Winky przebarwia sie na kolor bardziej czerwony ,a Vanilli Fraise na różowy,porównywałam nawet kwiaty na zdjęciach w firmach wysyłkowych ,zresztą kupiłam tą hortensję jako Pinky Winky,pozdrowienia dla Ciebie ;:168
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ja bym też powiedziała Martuś , że to akurat Vanilka jest. ;:108
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuniu wnuk zapragnął do nas przyjechać i zapowiedział, że na tydzień :D to do niedzieli wychodzi tydzień. Jakoś wyjątkowo się nie nudzi :wink: Dawno go nie było to pewnie chce dziadkom zrobić przyjemność :) Ja jak przemogłam lenia to teraz leje, a jak nie leje to błoto w ogrodzie...na trawie ślizgawka ;:oj Pooglądaj swoje śliczne piwonie i zaraz wróci chęć do sadzenia ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Małgosiu,to szałwia omączona rośnie z Hot Lavą,, ;:168

Maryniu,u mnie też dzisiaj padało długo,ale po południe nawet zaświeciło słońce ,i zrobiłam obchód ogrodu i wywąchałam wszystkie kwiatuszki ;:306 ,pozdrawiam ;:168

Dorotko,można do niego wzdychać ,bo jest przystojny :uszy

Aniu,są w daliach takie białe rurki ,to z połamanego namiotu i one super podpierają te dalie ,dobrze ,że przywiązałam na czas i teraz już nic im nie grozi i ładnie wyglądają i stoją na baczność jak sie dobrze przyglądniesz to widać te białe rurki,,może sadzieć w pierwszym roku po sianu,tak ma ,zaczekaj do drugiego roku ,myślę ,że wyrośnie wysoki,tytoń pachnie wieczorem bardzo delikatnie i pięknie ,jak będą nasionka to Ci pozbieram,pozdrawiam ;:168

Grażynko,moje dalie są podwiązane,bo zaczęły się wykładać,za dużo u mnie deszczów i wiatrów,,pozdrawiam i buziaki posyłam ;:196

Maryniu,dla mnie to Pinky Winky,bo taką kupiłam ,wiem ,że oznaczniki są też czasem błędne , zrobię jej zdjęcie jak będzie całkiem,przekolorowana ,Vanilka ma inny odcień, ;:108 ,buziaki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dla miłych gości troszkę pachnącego letniego ogrodu

Limelight
Obrazek

trawa podobna do zebrinusa tylko o wąskich liściach
Obrazek

Obrazek

Obrazek

grzybki w ogrodzie
Obrazek

zakwitły chryzantemy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

floks czerwony
Obrazek

Obrazek

krwiściąg
Obrazek

Obrazek

Obrazek

białe floksy w innym miejscu
Obrazek

History
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

zdjęcia zrobione w nocy w której spadały gwiazdy
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu kwiaty cudowne ale co to za plemnik na niebie ;:oj
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To wnuk będzie do tej niedzieli?ja mam bardzo nerwowe dni ,bo zawsze coś musi się wydarzyć ,nie może być wszystko cudnie bo było by za dobrze,i piwonie leżą rozłożone przed domem,a na niebie coś się działo tamtej nocy ,może to spadająca gwiazda,mam jeszcze jedno podobne zdjęcie

Obrazek
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Niesamowite, te nocne ujęcia spadającej gwiazdy ;:138 Cudowne masz dalie i zapachniało jesienią, chryzantemowo. ;:oj ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”