No to trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać. A że czas najszybciej leci podczas snu - to najlepiej przespać te 2 miesiące
Mój mix doniczkowców :)
- ewa321
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 lip 2014, o 17:13
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój mix domowych doniczkowców :)
Aż tyle ??!!
No to trzeba się uzbroić w cierpliwość i poczekać. A że czas najszybciej leci podczas snu - to najlepiej przespać te 2 miesiące

Pozdrawiam i zapraszam

- 
				natka_211

- Od: 18 lip 2014, o 19:26
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Aga a może za płytko wsadzona lub za mało światła ma?

- gapapl

- Od: 1 maja 2014, o 21:55

Kochana jak mam być szczera z pokoju gdzie zawsze było słonecznie nagle stała się  jaskinia.Dlaczego,nie wiem może słońce nas nie lubi hih
Mam póki co w związku z tym do dyspozycji jeden pokój a raczej parapet

Natomiast w pokoju córci mimo,że jest jasno i ciepło podłoże długo przesycha i pleśnieje.Jedynie w sypialni roślinki mają sie dobrze.
Jak coś pokombinuje i odejdzie bazylia i majeranek to znajdzie się miejscówka dla nowych lokatorów.

Mam póki co w związku z tym do dyspozycji jeden pokój a raczej parapet
Natomiast w pokoju córci mimo,że jest jasno i ciepło podłoże długo przesycha i pleśnieje.Jedynie w sypialni roślinki mają sie dobrze.
Jak coś pokombinuje i odejdzie bazylia i majeranek to znajdzie się miejscówka dla nowych lokatorów.
Witaj Agnieszko-wpadłam z rewizytą i już jestem wściekła,dzisiaj na rynku widziałam goryczkę, no ale omijałam straganik wielkim łukiem, bo przecież zbliża sie jesień,a miejsca na parapetach brak, także staram się nie kolekcjonować kolejnych doniczek 
 ,ale przecież wszyscy wiemy,że i tak mi sie to nie uda. i właśnie dzisiaj musiałam trafic do Ciebie i ją zobaczyć, no i co? no i oczywiście żałuję ,że jej nie kupiłam , jaka ona piękna 

- gapapl

Moja goryczka piękna to mogła być...
Niestety zwiędła cała.Gdy ją kupiłam były bardzo duże upały a w domku zaduch może to właśnie była przyczyna dlaczego padła.

Niestety zwiędła cała.Gdy ją kupiłam były bardzo duże upały a w domku zaduch może to właśnie była przyczyna dlaczego padła.
- raflezja

- Od: 25 lip 2009, o 21:51

Witaj Aga!
Ostatnio przez tę naszą zwariowaną pogodę jest dużo wilgoci. Może to jest przyczyną pleśnienia ziemi. Choć pleśń na powierzchni nie jest szkodliwa. A może zbyt dużo podlewasz, podobnie zresztą jak ja?
Pietruszkę posadź do doniczki z odpływem. Daj do przepuszczalnej ziemi. Wydaje mi się, że korzenie miałaś w szklanym naczyniu bez odpływu.

Ostatnio przez tę naszą zwariowaną pogodę jest dużo wilgoci. Może to jest przyczyną pleśnienia ziemi. Choć pleśń na powierzchni nie jest szkodliwa. A może zbyt dużo podlewasz, podobnie zresztą jak ja?
Pietruszkę posadź do doniczki z odpływem. Daj do przepuszczalnej ziemi. Wydaje mi się, że korzenie miałaś w szklanym naczyniu bez odpływu.
Iwona
Moje wątki - spis

Moje wątki - spis
- gapapl

Iwonko pietruszka była w plastikowym opakowaniu ze sporą ilością dziur na spodzie.
Jakoś te eksperymenty warzywne mi nie wychodzą,choć poza jednym.Pomidorki koktajlowe z pestki ze świeżego pomidorka sklepowego

W przyszłym roku kupię na targu sadzonki bo ten mi urósł na ponad 160 cm. i nie sięgam prawie wierzchołka

Natomiast goryczkę faktycznie mogłam przelać,a szkoda bo bardzo mi się podobała

Jakoś te eksperymenty warzywne mi nie wychodzą,choć poza jednym.Pomidorki koktajlowe z pestki ze świeżego pomidorka sklepowego
W przyszłym roku kupię na targu sadzonki bo ten mi urósł na ponad 160 cm. i nie sięgam prawie wierzchołka
Natomiast goryczkę faktycznie mogłam przelać,a szkoda bo bardzo mi się podobała
- 
				kropkakwidzyn
 - 10p - Początkujący

- Od: 25 lip 2014, o 10:51
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Bardzo ładne kwiatki . Jestem zachwycona skrzydłokwiatami , od zawsze bardzo mi się podobały i chyba czas najwyższy sobie jednego sprawić 
 Pozdrawiam

- ewa321

- Od: 5 lip 2014, o 17:13

Czy to nie jest przypadkiem grubosz hobbit ?
Pytam, bo trochę dezorientuje mnie jego piękny kolorek

A właśnie dostałam podobną roślinkę, tyle, że zieloną. To może i mnie się tak ślicznie wybarwi

Pytam, bo trochę dezorientuje mnie jego piękny kolorek
A właśnie dostałam podobną roślinkę, tyle, że zieloną. To może i mnie się tak ślicznie wybarwi
Pozdrawiam i zapraszam

- 
				natka_211

- Od: 18 lip 2014, o 19:26

Wow!
Bardzo ciekawa roślinka.

Bardzo ciekawa roślinka.
- gapapl

|
Ewo napisałam już w wątku o crassulach,bo sama już nie wiem czy to zwykły Hobbit czy też inaczej się nazywa.
-- 21 sie 2014, o 19:31 --
Natalko to jest Crassula (grubosz) pewnie wiesz

Ostatnio mi się bardzo spodobały,więc gdy dziś nadarzyła się okazja biedronkowa nie mogłam nie kupić.Tym bardziej,że jak za dwie sadzonki i osłonkę to dość tanio zapłaciłam

-- 21 sie 2014, o 19:31 --
Natalko to jest Crassula (grubosz) pewnie wiesz
Ostatnio mi się bardzo spodobały,więc gdy dziś nadarzyła się okazja biedronkowa nie mogłam nie kupić.Tym bardziej,że jak za dwie sadzonki i osłonkę to dość tanio zapłaciłam
- patusia336
 - 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42

Super nowy nabytek i cudowna doniczusia ,takie lubie 

- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25

Pięknie wybarwiony egzemplarz Ci się trafił.  

Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe

Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- gapapl

Witaj Elu  

Fakt ładnie wybarwiony.W dodatku stał sobie ostatni daleko za innymi roślinami...sięgając po mojego wypatrzonego grubosza niechcący ułamałam wierzchołek Portulacaria Afra i tak jakoś wskoczyła do doniczki po którą sięgałam hihih

Tak więc jutro wsadzę ją do podłoża zobaczymy co będzie z nią dalej

Fakt ładnie wybarwiony.W dodatku stał sobie ostatni daleko za innymi roślinami...sięgając po mojego wypatrzonego grubosza niechcący ułamałam wierzchołek Portulacaria Afra i tak jakoś wskoczyła do doniczki po którą sięgałam hihih
Tak więc jutro wsadzę ją do podłoża zobaczymy co będzie z nią dalej