Begonia fuchsioides - jak to ukorzenic?

Rośliny doniczkowe
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Begonia fuchsioides - jak to ukorzenic?

Post »

Zgodnie z tematem... Dostalam w dodatku do transakcji na "popularnym portalu aukcyjnym", 2 galazki begonii fuchsioides i nie mam pojecia jak je ukorzenic. Begonie w ogole sa mi obce, ale zal mi zmarnowac "zywe", w dodatku dane z serca. I jeszcze w dodatku ladne.
Obrazek

Jak to ukorzenic?
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
lucy23-61
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 wrz 2011, o 21:06

Re: Begonia fuchsioides - jak to ukorzenic?

Post »

Wetknąć w lekkie podłoże ,trochę podlewać ,postawić w niesłonecznym miejscu i czekać.
W ten sposób Maculata mi się ukorzeniła, jak się z pierwszą sadzonką cackałam to zagłaskałam.
I może te kwiatuszki poobrywać.
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Re: Begonia fuchsioides - jak to ukorzenic?

Post »

Dziekuje! Wsadzilam w ziemie, nie za mokra, postawilam na poludniowym oknie, ale w cieniu duzych doniczek z laurem i rozmarynem. Slonca u nas ostatnio nie widzialam, wiec jej nie poparzy, z reszta ma cien, stojac po wewnetrznej stronie parapetu. Serdeczne Dzięki raz jeszcze! ;:180
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Rośliny DONICZKOWE, balkonowe, egzotyczne, tarasowe. Diagnostyka, identyfikacja, porady”