Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

:wit Biała jarzmianka - śliczna!. Tej mi jeszcze brakuje; jakoś przegapiłam przy zakupach :;230 . Mam wrażenie, że widziałam słonecznik wierzbolistny - chyba :?: . Możesz powiedzieć, czy mocno się rozrasta?. Dla mnie, mógłby nawet bardzo mocno ;:173 .
A trendy- no cóż, każda z nas ma swoje ;:7 . Kusi mnie jeszcze ta brązowa trawa do 'czesania', jest taka niesamowita ;:oj .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Jak miło o poranku miłych Gości zastać! Bardzo dziękuję Wam wszystkim i każdej z osobna! ;:196

Iwonko to drugie kwitnienie u mnie jarzmianki po przycięciu .Ta posadzona w cieniu wśród host a ciemne odmiany posadziłam w słońcu i nie kwitną ponownie ;:7 Też nie masz gdzie przesadzić??? ;:oj

Dorotka witaj po wyjeździe ! ;:168 Miło mi czytać,że mój wątek to jeden z Twoich ulubionych i za pochwałę zdjęć dziękuję :D Miszczoskich zdjęć teraz na FO nie brakuje , wszyscy się staramy :)

Martuś cieszę się , że się pofatygowałaś na spacerek u mnie .Zawsze miło Ciebie widzieć ;:196

Anulko Droga ;:196 myślę,że jeszcze nie powiedziałaś ostatniego słowa w zakupach ;:oj ;:oj i biała jarzmianka u Ciebie się pojawi ... Ja też jej nie mam , moja jest różowo-biała ;:173 Ciekawa jestem czy będą siewki bo zostawiłam na nasiona kwiatostan.
Słonecznika wierzbolistnego też nie posiadam... na fotce zwykły słonecznik jadalny , samosiejka ...
Brązowa trawa , polecam jak najbardziej jest kilka odmian ...przy czesaniu niewiele roboty.. ;:190 lubi być rozczochrana :)Mojej tej przesadzonej musiałam podciąć włosy bo miały ponad metr długości i "łapała" mnie za nogi bo wyszła na ścieżkę , nadawała się na skarpę ale u mnie takowej brak!
Myślę, że fajnie się wpasowała w nowym miejscu ale go trochę zajmuje...
Do południa ma być ładna pogoda po południu deszczowo trzeba się pośpieszyć na działkę ;:65 ... wczoraj odgruzowałam przy płocie dużo miałam przycinania i odchwaszczania no i dałam radę powoli ...przejrzało troszkę...

Niby jeszcze LATO... Obrazek u mnie zimowitów nie widać ale inne całkiem jesienne kwitnienia już się pojawiły...
chętnych zapraszam :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I to byłoby na tyle na dzisiejszy dzień! Miłego dnia !

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne zdjątka i kwiatuszki na nich ;:215
Trójsklepka śliczna,mojej gdzieś nie widzę :evil:
Funike pięknie kwitną i pięknie te pachną prawda ???
Jeżówki śliczne masz ;:167
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

Iw pisze:A moich jarzmianek już dawno nie ma ;:185 , chyba im wystawa słoneczna nie odpowiada. Ale przesadzić nie ma gdzie :;230
U mnie też cudowna pogoda............... do pracy w ogrodzie ;:306
To jarzmianki wolą cień ? znaczy, że też mam źle posadzone... ale moje są w donicy to przeprowadzka będzie łatwiejsza.
"Ruch" tutaj mnie nie dziwi, bo jak się zapodaje TAKIE foty, to wszyscy lecą jak pszczoły do... kwiatka :)
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Maryniu, ja bym miała gdzie przesadzić, ale ktoś by mi musiał skopać trochę "odłogu". A chętnych do tej roboty....nie ma ;:185
Więc kręcę się na tych samych rabatach ;:306
Twoje zdjęcie trójsklepki powala ;:433 . Dziwczyno czym Ty te zdjęcia robisz, że one takie piękne. Wiem, wiem to nie zależy od tego czym, lecz kto jest po drugiej stronie obiektywu :;230 O ile nie przepadam za trójsklepkami, to po takim zdjęciu na pewno bym sobie jakąś kupiła.
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

anabuko1 Aniu jakże mi miło , że zauważyłaś moje zdjęcia ;:180 Jeżówki owszem i ja mam coś niecoś ...Plantaginea to pięknie kwitnąca i pachnąca hosta właściwie cała moja sympatia do tych roślin zaczęła się od niej, trochę się starać musiałam ,żeby ją zdobyć ale to było ok.7 at temu! :) Dzisiaj o wiele łatwiej ją zdobyć! Jej zapach powala! :)
AveEwciu dziękuję za miły wpis! ;:180 Nie wiem czy jarzmianki wolą cień , moja jasna w cieniu radzi sobie świetnie ciemne przesadziłam z cienia na słońce bo jakieś słabowite są ..przekwitły i na razie drugi raz nie kwitną...Trzeba wypróbować! :)

Iwciu trójsklepki moim zdaniem najlepiej na zdjęciach wyglądają ;:173 ... W realu takie niepokaźne kwiatuszki . Ciesze się , że Ci się podobają moje " foto -wypociny" ;:180

Dzisiaj pogoda była zmienna , ciepło ,chwilami się chmurzyło i mocno wiało ale mimo prognoz nie padało...Idealna pogoda do fotografowania ja nie lubię fotografować w słońcu ..poszalałam sobie i fotek natrzaskałam multum ... :heja Sucho , troszkę najpilniejszych roślin podlałam reszta czeka na zapowiadany deszcz..

W kolejce do kwitnienia i fotografowania - rozchodniki , kwiaty jesieni lub jak kto woli późnego lata... :) troszkę i u mnie ich się znajdzie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
dzisiejsze niebo chwilami było takie
Obrazek

no i trójsklepka jeszcze dla tych, którym się spodobała w nagrodę za wytrwałość w oglądaniu mojego foto-pokazu :D

Obrazek

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Maryniu, nie da się ukryć, jesień przed nami, a kwiaty późnego lata, tak lepiej brzmi, ślicznie kwitną, Maryniu co to za trawka pasiasta z tymi niebieskimi kwiatkami?
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko oby jak najdłużej te kwiaty późnego lata nam towarzyszyły w ogrodach. ;:173 A trawka to hakonechloa zakwitła .Kłoski takie ma trochę niepokaźne trzeba sie dobrze przyjrzeć by je zauważyć w gęstwinie liści. Dziękuję za odwiedziny !

MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Maryniu :wit tyle piękności pokazujesz i jak tu nie przyjść i nie pochwalić. Szczególnie sadziec masz dorodny i gdzieś na poprzednich zdjęciach tytoń leśny widziałam ;:138 Co tu dużo pisać u Ciebie wszystko takie dorodne az miło popatrzeć ;:138
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,to lato jakieś dziwne ,zakwitają rozchodniki,marcinki ale też sasanki ,u mnie cała kępa będzie kwitnąć,pozdrawiam i miłego dnia życzę :wit ;:168
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Zdjęcie z 18-go - żółte kwiaty rudbekii, a za nią po lewej stronie zdjęcia, takie 'piórka' - o tym myślałam, że to słonecznik wierzbolistny,ale to pewnie jakaś trawa :?: .
Widzę, że kwitną Ci już chryzantemy ;:138 . Ja swoje oglądam, ale nic nie chcą przyspieszyć ;:174 . Dziękuję za zdjęcia trójsklepki. Z uporem maniaka powtarzam, że mnie się bardzo podobają te kwiatki ;:188 . Moja jedna ma pąki, ale nie pamiętam, jaka to odmiana. Jeszcze troszkę i się dowiem :roll: . Na niektórych Twoich zdjęciach, w ogrodzie przebija kolor srebrzysty, jakbyś miała sporo roślin z białym kolorem ;:131 . Super to wygląda ;:108 .
Kolorowych snów ;:196
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Nie wiem dlaczego u mnie jeszcze żadna chryzantema nie kwitnie. :roll:
Nawet paków nie widzę
Czy pokazana jasna jeżówka z ciemniejszymi płatkami tak ma, czy ona już przekwita?
W sumie ciekawie to wygląda
Jarzmianki tak Ci kwitną?
Zostawiłam swoim trochę więcej miejsca, więcej słoneczka, może w końcu i u mnie będą takie piękne
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Maryniu ;:196 nie wiem jak Ty to robisz ale ostatnia seria fotek jest cudowna szczególnie ta ;:215
Obrazek
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek ale to wciąż lato! :)

Aniu anym , Martusiu za odwiedziny i miłe słowa dziękuję bardzo! ;:180

Anusiu ;:196 na tym zdjęciu to słoneczniczek z B. który mam wszędzie :) a obok to siewka turzycy muskegońskiej
fajna trawka .Chryzantemy powoli startują ..w ogrodzie jak zwykle jedne rośliny przekwitają,żeby inne mogły pokazać swoje piękno...

Gosiu Chyba masz późniejsze odmiany u mnie też zaledwie początki i czekam na inne i nie wszystkie mają jeszcze pączki :) Musimy poczekać ale dobrze ,że jeszcze inne kwitnienia przed nami miejmy nadzieję! :wink:
Jeżówka przekwita i jest taka piękna ,że nie mam sumienia ściąć tych kwiatów ... Jarzmianka kwitnie mi jedna z trzech jakie posiadam . Rośnie pod rozłożystą jabłonką w głębokim cieniu w towarzystwie host i dobrze jej tam ...
Anna11 bardzo się cieszę ,że Ci się spodobały moje zdjęcia i zechciałaś wyrazić swoją opinię ;:196 To zawsze jest miłe i cieszy !Jeżeli szczere a nie 'z automatu' co się zdarza ;:131 Po prostu fotografuję dużo bo sprawia mi to na stare lata nie bywałą frajdę ;:173 ...czasem coś się uda raz lepiej raz gorzej jak wszystkim. ;:108 Tutaj ilu miłośników ogrodów tylu miłośników fotografii :) W samozachwyt nie wpadam ... na szczęście ! :D
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

CD... :)
czas zawilców japońskich w pełni...

zawilec japoński zaginął w wysokich trawach na szczęście przyuważyłam jak zakwitł i został przesadzony na bardziej eksponowane miejsce rabaty
. . . . . . . . . Obrazek

to samo czeka białego bo go nie widać od frontu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek