Mam duży sentyment do tych roślin - kiedyś moich ulubionych - i chętnie je widzę w kolekcjach. Niestety nie ma ich tak dużo jak chciałbym... A przecież to takie śliczne miniaturki jak widać na załączonym obrazku.

Jakoś w tym roku dopiero teraz się zaczynają rozkręcaćnolina pisze:Właśnie zastanawiałam się ,że nie pokazujesz Frailea
Henryku cały czas nad tym pracujęhen_s pisze:Niestety nie ma ich tak dużo jak chciałbym
a tam zaraz arystokracja, arystokracja dopiero w przedszkolupiasek pustyni pisze:Jak możesz?! Toć samą arystokrację wśród frajlejek pokazałeś teraz! I jak ja mam pójść spać?!![]()
Śliczne okazy!
Te przed fotkami premierowymi to Discocactus horstii, premierowe to Discocactus zehntnerii v. araneispinussokolica pisze:Szkoda, że nie ma podpisów, a ja niestety nie wiem co to za roślinki. Te białe kwiatki, nad premierowymi, śliczne I żółte wszystkie jak marzenie. Bardzo ładne blade kolorki.
A tefrak ładnie zapajęczony To kolejny człon rośnie, czy pąk?
Też w tym roku udało mi się kilkanaście kolejnych gatunków wysiać ale zobaczymy co z tego będziebanditoo pisze:D. horstii cudeńko, ja moje pierwsze wysiane zamroziłem w piwnicy bo stały ze wszystkimi( zapomniałem że wogole mam), teraz siałem następne i pewnie też mi gdzieś zaginą w tłumie, chyba że je przepikuję wcześniej