Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agnieszko,uprasza się o powrót do porzuconego wątku ;:150 ....A tak poważnie to się stęskniłam i nie wiem czy u ciebie wszystko w porządku.A hortensje na pewno pięknie kwitną....Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś ja swoje nowe liliowcowe nabytki poutykałam na całej działce i zrobiłam dodatkową rabatę gdzie będą miały główne miejsce razem z floksami, przetacznikami i trawami. Takie jednorodne rabaty nie są w moim guście. A takie jak u Ciebie to a i owszem. Masz przepięknie. Dodatkowo zastrzeliłaś mnie tym warzywnikiem. Twój busz wygląda tak jakby rósł na ogromnej działce, a masz przecież kilkaset metrów (chyba dobrze pamiętam) i gdzie Wy ten warzywnik zmieściliście. Przecież on jest wieeelki :) Aguś cudne fotki robisz, a fortensje na nich są zachwycające. Ja poluję na Vanillę, ale nie mogę jej u siebie w okolicy znaleźć. Chyba muszę do rodziców do Białej skoczyć, może u nich znajdę :) Piękna jest i ma takie sztywne pędy, nic się nie pokłada. Cudo ;:167
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kochani wybaczcie, że Wasze posty tak długo czekały na odpowiedzi ;:180 ;:196
Mam ogrodowego doła i nawet zdjęć mi się nie chce robić..... już nie pamiętam kiedy ostatnio wyszłam z aparatem sportretować kwiatuszki. Wkurza mnie mój połamany palec i to, że jestem tak bardzo ograniczona przez niego w wielu pracach. Już półtora miesiąca w usztywnieniu, a wczoraj byłam u kontroli i dowiedziałam się, że kolejny miesiąc musi być usztywniony ;:223
Nie mogę patrzeć na ogród, który zarasta zielskiem..... i tak, cały czas coś tam robię, ale wielu rzeczy po prostu fizycznie nie jestem w stanie. Wycinam na bieżąco przekwitające kwiaty - już wszystkie lilie i liliowce przekwitły i zostały przycięte. Teraz królują hortensje, floksy i języczki .
Może jutro cyknę jakieś nowe fotki...

Betinko Ty jak zawsze z ciekawą anegdotką... uwielbiam Twoje poczucie humoru ;:196

Tulap coś Ty.... kuchnia to moje pasja i przyjemność, gdyby stała się obowiązkiem przestałaby cieszyć....

Asiu bardzo się cieszę, że jesteś ;:196

Izuś warzywnik dla większości był tajemnicą, bo chyba nigdy go nie pokazywałam 8-) :lol:
Czasami tylko wkleiłam fotki pomidorków. Warzywa mnie ,,nie kręcą,, moją pasją są kwiaty i na nich zawsze się skupiałam. Póki uprawiam go z mamą jest taki wielki, później gdy mama wycofa się , to będzie znacznie, znacznie mniejszy..... chyba 8-) :lol:

Maryniu u mnie na szczęście susza nie zrobiła spustoszenia, mimo, że bardzo mało podlewałam.... Wspaniale sprawdza się gruba, wieloletnia warstwa wyściółkowanej kory i busz roślinny na rabatach. Dzięki temu długo utrzymuje się wilgoć. Teraz już po upałach, jest znacznie chłodniej i od czasu do czasu pada. Cieszy mnie to bardzo :D
Cukinii sadzimy sporo, bo to jedno z naszych ulubionych warzyw.... tak samo sporo pomidorków. W tym roku eksperymentuję z odmianami. Mam ich mnóstwo od Agatki pomidorzanki i wielki pomidorowy miszmasz :D Pomidory w większości mam w szklarni, tylko te drobnoowocowe ( koraliki, porzeczkowe, żółte gruszeczki itp) w gruncie, ale one to siłacze i świetnie sobie radzą....

Alu faktycznie warzywnik wymaga sporego nakładu pracy.... szczególnie wiosną. Latem już można troszkę wyluzować :lol:

Asiu brzoskwinki już są wspomnieniem..... zjedzone i zasłoiczkowane na zimę :D
Jeszcze szykują się te późne, drobieniejsze.... ale tych nie lubię :roll:

Halinko kukurydzę sadzę do chrupania..... uwielbiam gotowaną, delikatnie posmarowaną masełkiem i posoloną :D

Agusiu dziękuję za troszkę, z palcem wciąż nie najlepiej :?
Kukurydzę uwielbiam w takiej samej postaci jak Twój pożeracz 8-) .... ale tak naprawdę to i u mnie wszyscy to mięsożercy..... chociaż zawsze z ogromną ilością warzyw :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pel dziękuję ;:196
Na faszerowane cukinie bardzo namawiam, są przepyszne . Można je podawać z przeróżnymi farszami :)

Aniu dziękuję ;:196 na cukinie baaardzo namawiam, pychota :D

Geniu już zakwitły chryzantemki, najbujniej złociste, ale już i białe i różowe mają troszkę rozwiniętych kwiatuszków.... Czuć już zbliżającą się jesień....

Małgoś kwiaty to moja miłość i pasja, warzywka traktują bardziej o macoszemu, więc i nie pokazywałam 8-) :lol:

Amelio witaj, bardzo dziękuję za miłe słowa ;:167
Zobaczysz jak szybko będziesz miała u siebie kwiatowy busz, to się tylko wydaje, że na wszystko trzeba długo czekać, a tak naprawdę roślinki rozrastają się błyskawicznie :D .
Zdjęcie jak najbardziej możesz sobie ustawić, będzie mi niezmiernie miło ;:196

Małgoś dziękuję bardzo, szkoda, że smaku nie można przekazać przez internet 8-) :lol:

Gosiu bardzo dziękuję, cieszę się, że zaglądasz :D

Mariolu to już miesiąc.... ostatnio troszkę zaniedbałam i swój i zaprzyjaźnione ogródki, ale tak jak napisałam we wstępie, przez złamany palec i ogromne ograniczenie w pracach ogrodowych i panoszące się zielsko wpadłam w wielki ogrodowy dół . Ale pora już się otrząsnąć.... mam nadzieję, że szybko się uda....

Aguś witaj kochana, dziękuję, że zaglądasz ;:196
U mnie wszystko ok, tylko złości mnie ta niemoc i ograniczenia jakie narzuca kontuzja, i wkurza rosnące wszędzie zielsko, z którym na razie przegrywam ;:223
Hortensje są cudne.... już różowieją.... a ja tylko planuję przeróbki na przyszły sezon :wink: :lol:

Andziu dziękuję Ci za takie cieplutkie słowa ;:196
Masz rację, że warzywnik nie mieści się na naszym placu :D Obok mojej posesji jest pusta, nieużytkowana działka, której połowę dzierżawimy ,, od zawsze,, i tam właśnie sadzimy warzywa .
Najłatwiej to określić w ten sposób - po jednej stronie podjazdu dom i ogród kwiatowy, po drugiej warzywniak i były wybieg dla naszego sznaucera olbrzyma, którego niestety już nie ma :(
Świetnie zaplanowałaś liliowce wkomponowane w rabaty.... właśnie tak lubię najbardziej .... będzie pięknie ;:167
Vanilka faktycznie jest przepiękna, jednak mnie troszkę złości taki jej ,, rozstrzelony ,,pokrój.... ja muszę ją podwiązywać, żeby ładnie i zwięźle prezentowała się.... chociaż hortensjom w tym sezonie porosły takie ogromne ,,kapuchy,, że nawet niesamowicie sztywną Limelight musiałam podwiązać, bo pod wpływem deszczu wykładała się....
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko dawno tutaj nie zaglądałam, ale nie zapomniałam. Lubię te twoje piękne rośliny a przy okazji można też coś zdrowego przekąsić. Cukinia nadziewana super, bardzo lubię.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Aga72
100p
100p
Od: 18 lip 2013, o 16:14

Post »

Aga,nawet nie wiesz jak ja cię rozumiem.Mnie ogranicza chory kręgosłup.Ale nawet z bolącym idę do ogrodu i coś tam działam.Nie wyobrażam sobie,że mogłabym z tego zrezygnować.Ba!Plany na ogród mam coraz szersze i bardziej ambitne.A najbardziej wkurza mnie właśnie niemoc i ograniczenia.To dla ciebie trudny czas,ale wkrótce wszystko będzie tylko wspomnieniem ;:108 Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
nemezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2007, o 10:59

Post »

Agnieszko warzywka i owocki wzorcowe i pokazane w piękny sposób. Na widok cukini ślinka cieknie.
A w sprawie palca życzę dużo zdrówka i cierpliwości. Odpoczywaj.
AmeliaL
200p
200p
Od: 23 maja 2013, o 19:18

Post »

Dziękuje za zgodę ;:196 Zdjęcie już zdobi mi laptopa i nawet mężowi się podoba to co na zdjęciu ;:oj
Ja wiem,że wszystko szybko itd,ale niecierpliwość to chyba cecha wielu początkujących ogrodników :wink: Zwłaszcza jak się widzi takie piękne rośliny i ogrody ;:108
Pozdrawiam Amelia
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aga, no to pozostaje życzyć zdrówka :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Aguś ,żeby nie było ...nie tylko do twojej kuchni zaglądam...tutaj też :D tylko czasu jakoś tak w sezonie mało :(
Lilie podziwiałam z otwartą buzią i tylko pustki w kasie powstrzymują mnie przed szaleństwem zakupowym...no nie da się mieć wszystkiego od razu :(
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Aga, musze wypróbować Twoje faszerowane cukinie - bardzo mnie zachęciły ;:224 ;:333
Awatar użytkownika
Aza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 18:33

Post »

Agnieszko szukałam obiecanych zdjęć, ja choć nie wpisuję się zawsze zaglądam do twojego ogrodu. Współczuję z powodu palca. Dzis to pewnie i u Ciebie tak leje że nie można wyjść do ogrodu.
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu cieszę się, że jesteś i bardzo dziękuję za miłe słowa ;:196
Cukinia to samo zdrówko, wspaniale obrodziła w tym sezonie, jest jej mnóstwo i korzystamy z niej na całego .

Aguś współczuję choroby kręgosłupa, to naprawdę niesamowita uciążliwość i ograniczenie. Jednak zapalonemu miłośnikowi roślin i bolący kręgosłup nie przeszkodzi w kontynuacji swojej pasji :D
Ja wciąż baaaardzo namawiam Ciebie do założenia wątku, to wspaniałe tak obserwować powstawanie ogrodu praktycznie od podstaw ;:167 Później fajnie się wraca i wspomina początki :D

Karolinko bardzo dziękuję i za życzenia zdrówka i za miłe słowa o ogródku ;:196

Amelko ( ależ masz cudne imię ;:196 ) nawet nie wiesz jak mi miło :D
Masz całkowitą rację, zawsze , gdy sadzimy roślinki, to nie możemy się doczekać, aż pięknie się rozrosną i osiągną swój najwspanialszy wygląd .
Ja mimo, że mam tłok i ścisk, to też jak coś nowego sadzę, to czekam z niecierpliwością, kiedy się rozrośnie :lol:

Mariolu bardzo dziękuję ;:196 Mam nadzieję, że wszystko ładnie się wygoi...

Beatko bardzo się cieszę, że zaglądasz i do kuchni i do ogródka ;:196
Wiem jak to jest z czasem..... ja wciąż mam ogromne zaległości w odwiedzinach zaprzyjaźnionych wątków. Wprawdzie zaglądam, czytam co słychać, ale na pisanie już nie pozostaje czasu. W ogródku mało co robię ( przez palec ) ale teraz jest czas przetworów, a u mnie robi się ich bardzo dużo :D

Moniś bardzo polecam, naprawdę są pyszne, a przy tym to samo zdrówko :D

Olgobardzo się cieszę, ze zaglądasz ;:196
Ja też zaglądam do wszystkich zaprzyjaźnionych ogródków, ale na razie bez śladu, bo czasu nie starcza, później będziemy nadrabiać....
Zdjęć ogródka jeszcze nie zrobiłam..... jakoś tak nie mogę się zebrać...
Masz rację, że u mnie dziś leje, już mi córcia zdała relację, że i u Was też.... wyobraż sobie, że na wyjeździe dopadła ją jelitówka.... na szczęście nie bardzo agresywna, ale mimo wszystko wyjazd nie jest taki radosny jak być powinien :?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziś u mnie od rana pada deszcz...bardzo mnie to cieszy, bo po długotrwałej suszy każda kropla deszczu, to na moim piasku błogosławieństwo dla roślin :D
W planach ogrodowych mi to nie przeszkadza, bo przez palec niewiele tam działam.
Teraz mnóstwo czasu spędzam w kuchni przy przetworach, wykorzystując to, co ofiarował mój ogródek :D
Uwielbiam zapełniać spiżarnię pachnącymi latem, zdrowymi owocami i warzywami. Później zimą, gdy otworzymy taki aromatyczny słoiczek, to jakbyśmy wrócili do lata ;:167
Teraz u mnie w kuchni jest czas cukinii..... obrodziła w niesamowitych ilościach. Bardzo dużo jej mrożę, robię dżemiki ananasowe i pomarańczowe.... ależ pycha.... nikt z próbujących nie chciał uwierzyć, że ich bazą jest właśnie cukinia :;230

Obrazek

Obrazek

i pomidorki

Obrazek

Obrazek

Obrazek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

AGUŚ ale TY masz piękny i zadbany warzywnik!!!!!!!!!!!!!!
tyle przetworów apetycznych że aż ślinka cieknie aby je
spałaszować nie czekając do zimy ;:138 u mnie niestety
warzywnik trochę zaniedbany ale jak tylko przestanie padać
to pobiegnę wyplewić, bo podziwiając Twój , jest mi wstyd
mojego ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”