Janko, ja też sukcesywnie wiążę dalie. Właściwie powinienem wkopać podpory już przy sadzeniu ale nie lubię tego lasu tyczek, które w dodatku mam różnego rodzaju więc wolę je dyskretnie ukryć wśród liści
Ta dalia przez kilka sezonów brylowała, gdy miałem kilka dalii na krzyż. Patrzę na nią z sentymentem i ... nadal ją lubię
Alu, bardzo dziękuję za merytoryczną dyskusję. To lubię

Dalia pierwsza pochodzi z Twojej kolekcji więc Twoje wątpliwości są dla mnie święte

Napisy na zdjęciach już podmieniłem.
Czemu piszesz o swoich wątpliwościach z nieśmiałością? Tego nie wiem
Kolejna zakwitła od Ciebie i czeka da rozpoznanie
Izo, bardzo dziękuję. Wiem, że wiele osób nawet gdyby chciało - nie może sobie pozwolić na uprawę dalii. Cieszę się, że mogę to robić i powiększać kolekcję, bo dalie pochłonęły mnie mocno
Ta dalia zakwitła w ub. sezonie rzutem na taśmę - na początku października. W tym spokojnie będzie sobie kwitła i cieszyła oczy, bo ta Japonka jest fantastyczna!
Dzięki
Loki 
Ty też masz chyba dalie? Wczoraj czytałem Twoje wpisy w wątku daliowym sprzed kilku sezonów.
Jeszcze niedawno dziwiłem się u forumowego kolegi, że ta dalia u niego różowieje a u mnie była raczej beżowa. Teraz i u mnie różowieje
Miłko, bardzo dziękuję za uwagi i już sprostowałem napisy. Cieszę się, że to 'Kidd's Climax', bo już u Ciebie mnie zachwycił w ub. roku! Co do tej drugiej to też pierwsze skojarzenie, że jakaś Fubuki, ale 'Red White Fubuki' na pewno nie a innych w takim zestawie kolorów nie znalazłem. No i jest chyba wyższa niż Fubuki, bo przekroczyła już 170 cm! No zobaczymy
A tę od Ciebie już pokazywałem? Bo zaczyna mi się mieszać
Smolko, straty zniechęcają, ale jak zaczyna się sezon daliowy zapominam o wszelkich trudach i stratach

Też z wieloma daliami się już pożegnałem. Niektóre do mnie wracają.
Ta, pomimo iż wielka i ciężka, daje wrażenie lekkości, zwiewności. To chyba przez te pastele i miękkie ułożenie płatków
Basiu, zgadzam się z Tobą - jedna piękniejsza od drugiej
Jeszcze jedna od Gittsa
Pestko, dziękuję

Jedni dają po oczach różami, inni żurawkami, a ja kocham dalie
I zakończę dzisiejszy pokaz podobną do pierwszej ale w szczegółach różnią się