Działka korzo_m
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Róże były po 6 zł. Ja nie wyszłam z ogrodniczego bez zakupów , nie kupiłam tylko żadnych roślinek. Pojechałam specjalnie po doniczki i takie kupiłam, a pani powiedziałam na cebulkach,że ja tylko oglądam i aby nic mi nie sprzedawała. :P :P :P i udało się chociaż wszystko takie piękne. Ale nie wiem czy tej róży ciemnofioletowej nie będę miała.
- Raczek
- Od: 31 mar 2007, o 21:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorotko dzięki za zdjęcia floksów i za roślinki,które do mnie przyjechały od ciebie.
Może masz jeszcze zdjęcie wielosila i naparstnicy?
Ja także skorzystam z instrukcji przechowania kalli,mam jedną pierwszy rok.
Na razie pada,może jutro rano ją wykopię.

Może masz jeszcze zdjęcie wielosila i naparstnicy?
Ja także skorzystam z instrukcji przechowania kalli,mam jedną pierwszy rok.
Na razie pada,może jutro rano ją wykopię.
Pozdrawiam Ania
Ogródek Raczka 7
Ogródek Raczka 7
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne floksy Dorotko.
A czy ten niebieskawy ma rzeczywiście taki kolor , czy aparat trochę go wypaczył ?
Nie widziałam jeszcze takiego.
A czy ten niebieskawy ma rzeczywiście taki kolor , czy aparat trochę go wypaczył ?
Nie widziałam jeszcze takiego.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
Grażynko ten floks jest naprawdę taki niebieskawy. Moja koleżanka ma floksa o małych kwiatkach,ale tak piękny ciemno lawendowy odcień, pojadę do niej to jeszcze wydębię sadzonkę .
Maakito ja wracam do floksów gdyż są to kwiaty mojego dzieciństwa. W ogródku mojej babci właśnie rosły, ale to było bardzo ,dawno temu
. Wiosną w ogrodniczych są tak piękne odmiany jest w czym wybierać.
Maakito ja wracam do floksów gdyż są to kwiaty mojego dzieciństwa. W ogródku mojej babci właśnie rosły, ale to było bardzo ,dawno temu

- kogra
- Przyjaciel Forum
Pięknie kwitnie Ci szałwia - w jakiej ziemi jest wsadzona ?
Ja już trzeci raz posadziłam i zawsze mi zmarniała, chyba nie lubi ciężkiej ziemi, pomimo zmieszania z piaskiem.
Ja już trzeci raz posadziłam i zawsze mi zmarniała, chyba nie lubi ciężkiej ziemi, pomimo zmieszania z piaskiem.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- korzo_m
Grażynko szałwia rozsiewa się sama z roku na rok, kilka lat temu dostałam sadzonki od sąsiadki, mam w kolorze fioletowym, różowym i białym. Jesienią jak wyrywam z rabat mocno potrząsam nasionka się rozsypują, wiosną małe siewki sadzę w jedno miejsce. 2 lata temu kupiłam nasionka, ale szałwia nie była ładna, wyglądała jak wyrodzona, kwiaty miała takie matowe, wyglądały jak brudne....
Anitko część floksów te pojedyncze kwiaty ze zdjęć to tegoroczne nabytki, one muszą się rozrosnąć, ale te duże nie ma sprawy mogę Ci przesłać.
Anitko część floksów te pojedyncze kwiaty ze zdjęć to tegoroczne nabytki, one muszą się rozrosnąć, ale te duże nie ma sprawy mogę Ci przesłać.
- kogra
- Przyjaciel Forum
Dorotko to już poczekajmy lepiej do wiosny.
Ja jestem bardzo cierpliwa a nawet jak zapomnisz, to też nic się nie stanie.
Ale i tak dziękuję za pamięć.

Ja jestem bardzo cierpliwa a nawet jak zapomnisz, to też nic się nie stanie.
Ale i tak dziękuję za pamięć.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki