Jestem ponownie ,ale padam dziś na twarz.Pomidory od rana przecieram
Jutro ciąg dalszy
Tesiu - dziękuje ,wypoczęłam ,ale w domu i tak sporo do pracy .Właśnie zaczęłam robić przetwory na całego.
Tija Elu- tak mi miło ,że wpadłaś .Jestem zaszczycona Twą obecnością .Podziwiam z zaparty tchem Twój ogród.Życzę Ci zdrowia
Anabuko - Aniu tylko dąbki mi pozostają na jesień .

Dobrze ,że Twój ogród taki piękny ,to mam co podziwiać
IGNIS - ja też zaraz jade na działkę .W zasadzie najpierw zajeżdżamy na działkę a potem do domu.
Bobejs - Błażejku miło ,że wpadłeś do babuni

Prawde mówiąc to dla mnie jest jeszcze ciepło ,nawet za ciepło .Niedługo koniec wakacji węc pewnie łapiesz każdą chwilę z wolnych dni.Muszę zaraz zaglądnąć do Twoich dyni.Moje aż wstyd pokazać ,takie małe i może tylko ze 2 sztuki będę mieć .
RUDA Mariolu - już czekam na czas przesadzania

Mam pewne plany ale wszystko zależy od mojego pomocnika

Dziękuje że mnie odwiedziłaś .
POMIDORZANKA Agato - mój cukiereczku

jak miło Cię poczytać .Kocham Twój styl pisania i potok słów

Jestem Ci wdzięczna za każde miłe słowo , i że jesteś w moich skromnych progach.
Ellebelle- teraz czas porządków na działce i zbierania plonów.Ty pewnie masz mało czasu ,ale dasz radę ,jak ja.
Tesiu - dziękuję ,że jesteś .Też podziwiam Twoje urocze rośliny
Maniusika Janeczko - chyba jak dla mnie jesień to najpiękniejszy czas w ogrodzie.Wszystko tak ślicznie kwitnie i słońce świeci jakoś bardziej uroczo.
Baseda - to prawda ,jesień jak złoto ,świeci się każdy kwiat .Te barwy nadają sens mojemu życiu.Kocham jesienne dni w słońcu a zwłaszcza chwile spędzone na działce.
Dla wszystkich miłych Gości