Gdzieś tam na końcu świata...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Gdzieś tam na końcu świata...

Post »

Świetne wysepki. U mnie czas szybko zleciał, trochę sama trochę z gośćmi i w poniedziałek do pracy ;:145
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Andziu kolorowe rabatki świetnie się prezentują na tle zielonego trawnika ,bardzo ładny masz ogród ;:138 :wit w okresie letnim to chyba każdy ma mniej czasu na Forum , ja to rozumiem ,nadrobimy zimą :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p
Od: 23 sty 2014, o 15:51
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu-Wcale bym się nie zdziwiła :D Mój eM już ogłasza bunt i powiedział, że limit rabatek kopanych jego dłońmi na ten rok wyczerpałam. Ja z racji kolana szpadlem nie operuję od czerwca, a w środę kolejna paczka kwiatków ma przyjść...będę go nocą prosić ;:306

Dorotko-Ja nie wiem jak, ale mi ten czas teraz tak leci, że nie wiem w co mam ręce włożyć. A goście napływają non stop ostatnio. Nie żebym narzekała bo lubię, ale czasem mam dość-szczególnie niezapowiadanych prawie codziennych wizyt jednej starszej sąsiadki. Ewidentnie jej się nudzi ;:224 No, ale cóż-ona ma czas bo zatrudnia ogrodnika, a ja mam tylko dwie swoje ręce :D

I pracując tymi rękoma takich piękności się dochowałam :)

Lilia sadzona w czerwcu jako różowa :)

Obrazek

Rdest wężownik-Martuś ukłon w Twoją stronę

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Sadźce z mojego tegorocznego siewu ;:167

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Drzewka owocowe dostały obwódki w końcu :)
Obrazek

Obrazek
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Aniu,nadrabiam zaległości .bo trochę wyjechałam na wakacje,i ten ciągły brak czasu,a teraz ja nie mogę od ciebie wyjść ,bo tylko nawracam tam i z powrotem ,tak zmienił się Twój ogród i tyle w nim pięknych kwiatów ,po prostu wydoroślał ,widzę ,że też lubisz dalie ,bo masz takie piękne,ja też je uwielbiam i nawet już trochę nazbierałam ,a będzie jeszcze więcej,,ślicznie wygląda efekt Twojej ciężkiej pracy,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie ;:196
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24

Post »

Gratuluję wspaniałego ogrodu! ;:167 Jest bajeczny - tyle w nim kolorów i różnorodnych roślin!

Dużo pracy włożyłaś w ten ogród! Ale efekty są oszałamiające ;:180
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Obrazek Ech piękne te dalie a taką miałem ale na żywo ładniej wygląda :D a z biedronki może ona ?
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Aniu co to za drzewka owocowe? ładne obwódki,i ja muszę pomyśleć ;:333
Lilia orange ładniutka,choć miała być inna ;:108

Pozdrawiam:)
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Andziu Twoje drzewka owocowe dostały obwódki - wreszcie- ja jeszcze drzew owocowych nie mam :;230 .
Swoją drogą może widziałyśmy się nad Liwcem? Ja byłam z dziewczynami w Urle na ul.Liwcowej - niestety z braku transportu - tj. osobistego kierowcy udało nam się raz ;:138 reszta czasu w basenie- ale to już wspomnienie- złożyliśmy , wysuszyliśmy teraz trzeba dosiać trawę bo pod basenem zrobiła się kiszonka ;:131 a smród na całą okolicę
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

:wit
Mieczyki dalie, floksy ,kwiaty lata pieknie się u ciebie prezentują i ja je lubię , bardzo ubarwiaja nasze ogrody ;:108
cudna ta Twoja lilia a jak jeszcez pachnie to juz i mi sie podoba ;:108
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Czy u Was też jest tak sennie, jesiennie, pachnąco sosnami i grzybami? Lubię taki przedjesienny klimat. Uwielbiam w taką pogodę wędrować po pobliskich zagajnikach i zbierać grzyby, które później rozdaję sąsiadom. Sobie zostawiam tylko trochę bo grzyby to nie jest to co lubimy. Szkoda, że w tym roku nie pochodzę zbyt wiele ze względu na kolano, ale spacerkiem, spoacerkiem-może dojdę do najbliższego lasku :) Cudnie jest ;:167

Obrazek

Martuś-Miło mi słyszeć tyle ciepłych słów od Ciebie-mojej ogrodowej idolki :) Co do dalii to rzeczywiście bardzo je lubię, a w tym roku dają nieziemski popis. Pogoda bardzo im sprzyja. Martuś ja się z Tobą bardzo chętnie podzielę swoimi daliami. Tylko, że moje to takie NN od teściowej, ale jeśli mimo wszystko Ci się podobają to wyślę jesienią-po ich wykopkach :D

Obrazek

Smolko-Bardzo Ci dziękuję za tyle miłych słów. Bardzo się cieszę, że mój ogród się podoba. To zawsze bardziej motywuje do dalszej pracy. ;:196

Obrazek

Mati
masz rację, że ta dalia wygląda ładniej na żywo. Zresztą tak jest zawsze, że rośliny w naturze wyglądają lepiej niż na zdjęciach. Ta dalia to Mystery Day i chyba rzeczywiście jest z Biedronki :)

Obrazek

Aniu Kochana, ja tak rzadko piszę, a Ty zawsze niezawodnie mnie odwiedzasz. To bardzo miłe ;:196 Drzewka owocowe to taki mini sadek-mam (a raczej planowałam mieć bo 4 drzewka się nie przyjęły i muszę dokupić jesienią) dwie czereśnie, dwie śliwki węgierki, dwie langrody-jasną i ciemną, morelę, cztery jabłonki, jedną wiśnię i dwie gruszki. Niech no to wszystko zacznie owocować :)

Obrazek

Dorotko, ja na basenik dla Kuby zaadaptowałam połówkę plastikowej piaskownicy. Niestety te wszystkie małe gumowe zaraz przedziurawiał jakimiś patykami. Co kilka dni przesuwałam basenik żeby trawa odżyła. No, ale Twój basen był przecież za duży na takie przesuwanie. Kuba jednak wcale nie siedział w tym baseniku, tylko wsypywał tam piasek i bulbał się . Dużo bardziej wolał Liwiec. Nawet ja się pluskałam pomimo, ze nie mogłam pływać z tym swoim nieruchomym kolanem. Fantastyczna jest ta rzeka :)

Obrazek

Aniu-U mnie jak u mnie, ale u Ciebie to dopiero jet zatrzęsienie tych kwiatów> Pięknie masz. Zerknęłam ostatnio, ale znów mi Internet szwankuje i się nie wpisałam wściekła na to że fotki bardzo długo się otwierały. Takie robisz piękne zdjęcia, ale to jednocześnie duże pliki :(

Obrazek
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Słoneczniki giganty czy mi sie wydaje? :shock: Nie strasz ta jesienią Aniu ;:174 Nie lubie jesieni, bo potem przychodzi zima i jest zimno (Amerykę odkryłam :lol: )
Ale ci ładnie kwitnie dziwaczek ;:138 U mnie krzaczor po pas ( mój pas- ale to już inny temat :lol: ) a kwitnie tak słabiutko,że tylko siąść i płakać :(
Awatar użytkownika
Andzia84
1000p
1000p

Post »

Patrycjo-Miałam Ci napisać, że śliczna dziewczyna z Ciebie, zawsze chciałam być taką drobną brunetką, a nie sporą blondyną :D Niestety farbowanie włosów nic nie dawało jak się ma urodę blondynki :D Moje dziwaczki bardzo ładnie wyglądają i jestem z nich bardzo zadowolona. Mam je po raz pierwszy i już u mnie zostaną dzięki swojemu zapachowi. Szkoda tylko, ze otwierają się jak jest pochmurno i dwa trafiły mi się takie różowe, a myślałam że trafią się dwubarwne :twisted:
A jesień jest piękna, ja ją lubię-szczególnie jeśli będzie trwała prawie do lutego jak w zeszłym roku :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
obita
500p
500p
Od: 4 lip 2014, o 13:16

Post »

Na drugim zdjęciu jest trawka? Czyżbym dobrze widziała? :D

haha no ja chciałam być blondynką,ale że naturalne włosy mam ciemne to po rozjaśnieniu wychodzi mi siano :lol: I w kolorze i w dotyku :lol:

Trafił mi sie dwubarwny,żółty i różowy. Jeden nie kwitnie wcale. Mam cichą nadzieję że będzie biały :roll:
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też uwielbiam jesień do lutego ;:224
Awatar użytkownika
ann_30
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2012, o 10:36

Post »

Jakie piękne kolory mieczyków ;:138 Moje niestety w tym roku coś szybko przekwitły ale fajnie podziwiać je w innych ogrodach ;:108
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”