Moja działka na Dębowym Lesie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja działka na Dębowym Lesie

Post »

:wit Aniu. Trafiłam do Twojego ogrodu i jestem zauroczona jego kolorami ;:108 . Wszystko pięknie rośnie. Śliczne masz lilie, liliowce, hortensje i wypatrzyłam też trochę moich ;:167 różyczek. Szczególnie ;:333 prezentuje się Augusta Luise. A Twoja Fiona to śliczna kicia ;:224 . Zdjęcie z myszką w pyszczku ;:215 Widać, że ma charakterek Twoja pupilka.
Będę wpadać do Ciebie jeśli pozwolisz?
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

kogra-Grażynko Naparstnica rdzawa, chociaż jest u mnie od jesieni, kwitnie pierwszy raz.mam nadzieję,że zagości na dobre.Zbiorę nasionka.Poosieję je w oznakowanym miejscu,bo inaczej wyplewię ;:7 Marta mi mówiła,że tak samo się rozsiewa jak ta normalna.normalna. Fionka kochana przez naszą rodzinkę i traktowana jako członek rodziny,
Mój EMek faktycznie kocha koty,i to jest bardzo dobry człowiek. ;:167

Kochani ra resztę odpowiem potem jadę na działkę :D
Floksy -mami ch kilka ale nazwy odmiany żadnej nie znam
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Hortensja Bukietowa Renhy Vanille Fraise
Obrazek
Hortensja Bukietowa Bobo
Obrazek
Obrazek
Hortensja bukietowa Kyushiu
Obrazek
Obrazek

Hortensja bukietowa LIMELIGHT
Obrazek
Adria na pierwszy planie a za nią LIMELIGHT
Obrazek

Obrazek
Kwitną mniejsze boki naparstnicy,
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Aniu ;:196 hortensje, żurawki bardzo fotogeniczne...zdjęcia i rośliny na szóstkę :D Naparstnice jeszcze Ci kwitną :?: moje już dawno wyłamałam żeby się za bardzo nie rozsiały ;:173
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Aniu, ja też sadzę dość gęsto, ale się wcale tym nie przejmuję, lubię jak rabata jest solidnie wypełniona roślinami. A jak się za bardzo rozrosną, to wykopię, podzielę i odnowię kępę, a reszta pójdzie do innych, znajomych ogrodów. Naparstnica rdzawa bardzo wpadła mi w oko, muszę o niej pomyśleć ;:108
Awatar użytkownika
Tulap
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2014, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne te naparstnice ;:108
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

No tak wystarczy wyjechać na wakacje, a tu nowy wątek, i mnóstwo ciekawostek, Ty i tak Aniu szybko wróciłaś do rzeczywistości ja jeszcze po tygodniu nie mogłam zaskoczyć stąd te moje zaległości, ale melduję, że już "nadrobione" ;:108. Super otwarcie, bardzo lubię takie porównania, jeśli natomiast chodzi o kwiatuchy, to szkoda, że nie słyszałaś moich ochów i achów, co jeden to ładniejszy i jakie wszystko dorodne i lilie i liliowce, clematisy i floksy, róże i trytoma i hosty koło domu, po prostu ślicznie. Szczególnie w oko wpadła mi lilia Playtime, nie widziałam jej jeszcze, pochwal się gdzie można zdobyć takie cudeńko? Super fotorelacja z wyjazdu ;:63
smolka
1000p
1000p
Od: 19 paź 2012, o 15:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczne floksy - ja też nie pamiętam wszystkich nazw!

Twoje hortensje pokazały na co je stać! ;:215
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Śliczne floksy ;:108
Awatar użytkownika
cyganka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sie 2012, o 14:52

Post »

Jakie bogactwo floksów, prześliczne :).
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Aniu jak wszystko u Ciebie pięknie kwitnie ;:oj ,fajnie jest zobaczyć Ciebie i Twojego męża wakacje miałaś udane to super :wit
Awatar użytkownika
misiaczekm
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2009, o 19:32

Post »

Ładnie zaczęła Ci kwitnąć naparstnica, ja chyba w tym roku nie doczekam się kwiatostanów....
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

U mnie naparstnice dawno już przekwitły.
Nasionka same się rozsiały i mam n nadzieję, że w przyszłym roku znowu jakieś wzejdą.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
lucy09
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 sie 2008, o 15:02

Post »

Aniu, nie wiedziałam, że Kyushiu jest taka ładna. A ja jej nie mam, dlaczego? :?
Awatar użytkownika
Biedronka641
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2012, o 17:17

Post »

Aniu cudne te Twoje bukietówki. Czemu ja nie mam ich więcej. Muszę to zmienić.
Floksów też masz sporo. Pięknie Ci jeszcze wszystko kwitnie. ;:215
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

koziorozec-Martuś Jestem Ci wdzięczna za tą napartnicę, bo jest bardzo ciekawa i ładna
Lilie już odchodzą do wspomnień.Jeżówki mam młode, to nie są dużo ukwiecone.A tegoroczne to kwitną tylko po jednym kwiatku :(
Dobrze,że róże kwitną,liliowce też juz kończą.

marpa-Maryniu Węgierskie wczasowanie bardzo fajna sprawa. Ty sobie widzisz przypomniałas, ja mam świerze jeszcze wspomnienia i apetyt na drugi rok ta,Zobaczymy jak to wyjdzie.a ja mam kotka, bo chodzić na spacery po kilka razy dziennie to nie lubię, i jeszcze wróżne pogody,, to nie dla mnie.Kotek jest małowymagający i pozyteczny jak sie okazało na działce.

smolka Ta napartnica jest mniejsza od tych popularnych,ale bardzo ciekawa, włochata.Floksy jeszcze kwiną i trochę pachną.hortensje jeszcze nas pocieszą trochę i bardzo dobrze, bo bardzo mi one sie podobają.
A Fiona nie zawsze da się sfotografować,, jak to kot,,po swojemu ;:306

Tulap-Mateuszu Dzięki za to słodzenie,,to dośc przyjemne pochwałki.A dziś jeszcze liliowców troszeńkę dla ciebie , może być ??? Bo ja je bardzo też lubię ;:167

stasia_ogrod-Stasiu Witaj, dawno Cię u mnie nie było.Hosty rosną sobie spokojnie od kilku lat.
fiona okazała się nie tylko ładna i pożyteczna .Mizianko zrobione

anym-Aniu; PEPSI-Małgosiu Lato ma bogactwo kolorów i to lubię.
.Ale juz dużo kwituszków odchodzi do wspomnień będzie puściej w ogrodzie, szkoda
.Fiona i owszem i jest bardzo ładna ,mądrala i pożyteczna, zuch kotka. i już wygłaskana ;:173
Zawilca japońskiego polecam jest piękny i długo kwinie..

dorotka350 Witaj i zapraszam częściej :D Lilie,liliowce to lubię, hortensje to bzik ostanich dwóch lat jak i powojniki i jeżówki..
Róże mam mój M tez je lubi, i te pierwsze do ogrodu to on kupował.Byłam u Ciebie , ty to masz piękne róze ;:215
Augusta Luise kupiłam przypadkowo na jesieni, to taka n ieplanowana, ale jestem z niej bardzo zadowolona. pieknie kwitnie a jeszcze bardziej pięknie pachnie. O tak, charakterek to Fiona ma a zarazmem wdzięczna kochana pupilka całej naszej rodziny ;:167 Oczywiście zapraszam częściej ;:196

Anna11-Aniu;misiaczekm-Piotrze ; kogra-Grażynko Żurawki to zawsze pieknie wyglądają, też je lubię.Jak będzie wogrodzie mniej kwitnących to i żuraweczki więcej zaprezentuję :D Naparstnice też już przekwitły ale jedna była wielgachna na 1, 80 lub więcej,środek przekwitł, wycięłam, a małe gałązki boczne jeszcze sobie kwitną i dobrze. jest ładny kolorek w ogrodzie.Mama nadzieję,że rdzaw mi ładnie się wysieje i pozostanie na dłuże lata w moim ogrodzie,

tesia39-TereskoJa mam małą działkę i wszystkiego się chce więc upycham na maksa.Często jest tak ,że na jesieni jak dosadzam jakieś cebule to inne uszkadzam :evil: Zaraz się zacznie kuszenie różnościami po sklepach.
Ja też już sporo dzielę i zawsze jakiś chętny jest na coś. Naparstnicę rdzawą mam poraz pierwszy dostała ja od naszej Martusi- koziorożec

Ilonko2715 Witaj ;:196 Przyjemnie jest wyjechać na wakacje,oderwać się od swoich widoków, zobaczyć inne, odpopcząć, wyluzować,,,,I docenić nasze polskie piekno krajobrazu, piekne ogrody,które już w większości Polacy mają., bogactwo roślin...A poptem trzeba szybko wracać do swojej rzeczywistości. bo ogród zarasta, obowiązki czekają takie to życie :D
Mało mam zdjęć z początku jak działke kupiłiśmy ,jak ja zagosporarowaliśmy na początku, z tych różnych pac,Szkoda teraz.Ale troszeńkę znalazłam.Wówczas widać jak te ogrody się zmieniły ;:109 lilia Playtime ładniutka, to zakup tegoroczny, wiosenne nasadzenia.Wszystkie prawie lilie w tym roku ( kilkanaście sztuk)kupowalam w http://sklep.cebulekwiatowe.pl/.Ich cebule były duże, a kwiaty lilie miały po kilka sztuk.Teraz juz patzryłam też mają,Ale na wiosnę mieli tego bardzo dużo,& stron, teraz tylko 2 jak na razie.

mati1999-Mateuszu; cyganka77-Asiu floksy to bardzo wdzięczne roslinki ,i pieknie pachna i bardzo ożywiaja nasze ogrody. ;:333

roza333-Justynko Wkacje, wyjazdy sa zawsze ;:215 Ale ogrody nasze to ciesza tez bardzo, bardzo,,,to nasza energia życiowa.
a jak tam hosty rosną ????

lucy09-Lucynko Witaj ;:196 Tak Kyushiu jest trochę inna i piekna.//to była moja 2 hortensja ,która kupiłam do ogrodu, :D Polecam ją,Dobrze zimuje, a u mnie zimy są sroższe.

Biedronka641-Alu Zauważyłam,że bukietówki sa wytrzymalsze, dobrze zimują.dlatego na nie postawiłam.I 3 w tym roku też dokupiłam ;:167 Floksy włąściwie teraz się ładnie rozrosły i sa bardzie widoczne w ogrodzie, Jeszcze 2 musze przesadzić w jedno miejsce, bo pute jest latem z tyłu ;:108

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Obrazek
Obrazek
Jeżówka Cinnamon Cupcake
Obrazek
jeżówka Milkshake-tegoroczny zakup
Obrazek

Obrazek