W tym roku mam ochotę na różne próby, co dodajecie do wiśniówki, wanilię, migdały?
Tu chodzi aby nie dopuścić do absorpcji , nie jest ona wskazana na żadnym etapie przy produkcji trunków.markoch pisze:Jak to jest z tą ciemnością w trakcie tworzenia nalewu. ? Moje słoje stoją w pokoju. Ani w nim ciemno ani za jasno. Może powinnam te wszystkie czereśniówki, wiśniówki, truskawkową i ratafię wynieść w ciemny kąt? We wszystkich słojach są oczywiście owoce zalane spirytusem. Jedynie truskawkowa już zlana , czeka na filtracje.
Czy są jakieś ogólne zasady co do światła i temperatury przy tworzeniu nalewek? Proszę doświadczonych o wyjaśnienie.
Dokładnie, Sąsiadko, zrobimy ogrodzenie w Lasku na Kole i tam stworzymy hodowlę kopytnych.BEATA55555 pisze:Biotit to jesteśmy bardzo bliskimi sąsiadami! Ja mieszkam jeden przystanek tramwajowy za bazarkiem. Dzięki za wskazówki nalewkowe, jeszcze dobry miód muszę kupić.
wiem, że niektórzy trzymają gąsior, czy słój na parapecie by słonko grzało i sok prędzej puszczał,markoch pisze:Jak to jest z tą ciemnością w trakcie tworzenia nalewu. ?
Miód kupiłem w markecie ze dwa lata temu i nadal stoi w piwnicyBiotit pisze:...