Misiu jeżeli to ode mnie to tylko fioletowa, bo innej nie mam
Dalie zawsze sieję w tunelu do doniczki i nawet nie pikuję, kiełkują i rosną bez problemu, a potem nie ma ryzyka że wyplewią

Te z karpy niektóre wychodzą ale niewiele, a rok temu miałam ogromne i zdrowe karpy

U mnie też nie wszystkie siane bezpośrednio do gleby nasionka wyszły

Miłego wieczoru i niedzieli!
Marysiu dostała sporo karp od Helenki (zapomniałam jaki miała nick) ale widzę nie wszystkie wyszły, tak najcenniejsza jest w donicy, ale jeszcze nie kwitnie, chociaż zasilam gnojówką z mniszka. Floks jest od Emila i niestety powoli się rozrasta. Babcia miała rację (jak wszystkie babcie) jestem postrzyknięta
Dorotko witam Cię

u mnie też zaświeciło słonko i zaczął kropić deszcz to wyciągnęłam M do sklepu i zabrałam się za kuchenne przygotowania, jak przestało poszła do ogrodu i jak zbierałam pomidory lunęło

Pogoda w kratkę, ale trzymaj żeby jutro było bez deszczu bo będę ogród prezentować, a nawet trawa nie skoszona (mokra!)
Dobrej soboty
Michale śliwki pewnie będą wcześniej ale może znajdę źródło śliwek dojrzewających naturalnie, bo sadownicy zbierają wcześniej i nie ma już tych pomarszczonych pysznych śliwek na powidło. Wszystko sp,..... Z tych z chłodni powidło nie wychodzi ...fermentuje

a kosztelom nie odpuszczę muszę jeszcze raz w życiu się najeść. Jak byłam młodą dziewczyną babcia znosiła mi kilogramami, a ja tylko chrupałam

U mnie też większość wysokich roślin leży. Mieczyki późno sadziłam to i kwiaty jeszcze mam

Ja spać to mogę tylko idę otworzyć kurom, ale potem wracam i śpię, bo siedzę długo wieczorem, a RwO obejrzysz w internecie , ja mam nagrywarkę i oglądam kiedy chcę

Więcej mam teraz wschodów dzięki kurom, a zachody są niestety przesunięte i marnie widać a nie chce mi się iść kawałek w wieś

Ja też się cieszę na zwiedzenie kultowego ogrodu pełnego niespotykanych drzew i krzewów .... no i zobaczę koty
na żywo 
Przewidziałeś ten deszcz

Miłego weekendu
Zosiu i nie popatrzyłam na miejsce gdzie rósł ale jeszcze raz wyjdę to muszę zapamiętać

Chyba te dalie się krzyżują, bo dzisiaj rozkwitła ogromna dalia pająk koralowa...no śliczna! Białej i żółtej nie ma

za to tych w odcieniach różo i czerwieni pełno i są nawet pełne!
Dorotko widziałam na FO u kogoś w jeszcze innym kolorze, nie wiem czy u Sławka? Ja miałam 3 i wszystkie identyczne
Margolciu jak będę wiedziała to powiem oczywiście, ale nie wiem czy nie dobrze byłoby znaleźć na FO kogoś z Twoich terenów i podejrzeć co u niego rośnie

Była u mnie wczoraj Ewa, która też ma lekką glebę i nawet proponowała, że będziemy się wymieniać

bo ja dla niektórych roślin mieszam gruz z moją gliną, bo inaczej za ch... nie chcę róść , sezon dwa i do widzenia

Koniecznie zapatrz się w beczki i postaw pod rynnami, ja mam ale tylko przy altance i kurniku w sumie trzy, w tym sezonie to niewiele je opróżniam. bo niebo podlewa. Cieszę się. że możesz już myśleć o SWOIM ogrodzie