Działeczka Eliszki
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Działeczka Eliszki
Elu! świetnie wygląda ten chodak, a roślinki prezentują się
Różyczka i floksy tez ciekawy nabytek. . Pokazuj , pokazuj swoją działeczkę, będę tu zaglądała. Zmykam na rekonesans do ogrodu. Wczoraj ni jak nie można było wychylić nosa ", padało przez cały dzień intensywnie. Pozdrawiam serdecznie
Wow...wychodzi słoneczko! 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
- bwoj54
Elu!
czy będzie tworzona kaskada, czy tylko mini oczko?Pozdrawiam cieplusio 

"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
- misiaczekm
- Od: 31 paź 2009, o 19:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zapewne blisko tarasu, by chlupot wody uspokajająco działał podczas porannej kawki...
- eliszka60
- 200p
- Od: 3 paź 2011, o 16:59
Bogusiu,na razie nie wiemy jeszcze w którym miejscu wkopać to oczko a o tym jak je wykończymy nie było mowy.W tej chwili T.majstruje przy kominku.Musimy znależć chętnego żeby wykopał dołek do tego oczka a wiecie jak to jest z ochotnikami?Mój bratanek zaoferował się niby,że pomoże ale jak to z młodym pewnie nie będzie czasu.Jakoś damy radę,ale roślinek to już chyba w tym roku nie będę żadnych szukała bo to trochę późno. 

- eliszka60
- 200p
Hurra!!!!T.prawie skończył kominek.Jeszcze tylko na dole trzeba czymś zakryć wlot powietrza i trochę go oczyścić na zewnątrz.Ale próba generalna już była..... 
Teraz czas na oczko wodne......dam T.na razie odpocząć
a potem posuszę Mu głowę
to może jeszcze w tym roku chociaż wkopiemy tą wannę.Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli -ja niestety do pracy. 

Teraz czas na oczko wodne......dam T.na razie odpocząć

- bwoj54
Elu! kominek rewelacyjny! Należą się
wykonawcy. Teraz będę czekała na oczko
Ja swoje musiałam zasypać / żal mi było/ ale orzech bardzo zaśmiecał, woda szybko zieleniała i nie wyglądało to estetycznie!
Pozdrawiam serdecznie!

Ja swoje musiałam zasypać / żal mi było/ ale orzech bardzo zaśmiecał, woda szybko zieleniała i nie wyglądało to estetycznie!
Pozdrawiam serdecznie!

- eliszka60
- 200p
Miejsce pod oczko już wyznaczone a nawet więcej bo już wstępnie ziemia usunięta.Na pierwszej stronie mojego wątku jest zdjęcie z przodu altanki z dużą jabłonią,niestety drzewo było stare i chore dlatego dokonało żywota i w tym właśnie miejscu będzie upragnione oczko T.Musimy poczekać aż przestanie padać i przystąpić do dalszej pracy.Nie mam jeszcze pomysłu czym je obsadzę ale to czas pokaże.Przy wykopywaniu jabłoni o mały włos by mnie przygniotła-w planie było że poleci w innym kierunku a ona chyba z zemsty upadła w moją stronę.W tej chwili miejsce budowy wygląda tak:

Za to przed altaną zrobiło się jakoś tak jaśniej

Za to przed altaną zrobiło się jakoś tak jaśniej

- eliszka60
- 200p
Oczko już wkopane i odbyła się próba wodno filtracyjna.Pompka mimo dwuletniej przerwy działa bez zarzutu.Pozostało jeszcze wykończyć wokół kamieniami i roślinami.Zakupić parę rybek i cieszyć się szumem wody.....I moje RODOS będzie gotowe.

Wiem,że jest tu na forum wiele pięknie zrobionych oczek ale nas cieszy,że to będzie nasz pomysł i wspólne wykonanie.

Wiem,że jest tu na forum wiele pięknie zrobionych oczek ale nas cieszy,że to będzie nasz pomysł i wspólne wykonanie.
- eliszka60
- 200p
No kochana ale ziałasz ,napisz czy macie wedzarkę, bo na pierwszych fotkach beczkę widać 

Pozdrawiam. Ewa
- eliszka60
- 200p
Nie mamy wędzarni a w tych beczkach są po prostu śmieciory do spalenia.Czekamy aż nadarzy się okazja żeby powoli to wszystko spalić.Działamy trochę bo w tym roku zrezygnowałam z grządek więc mamy więcej czasu i siły na takie budowlane zabawy.Chcemy spróbować coś podwędzić w kominku...T.ma jakąś swoją koncepcję.
- eliszka60
- 200p