Pozostałe również nie pozostają w tyle, w szczególności Coryphantha cornifera, te jej białe kłaczki na tle całej roślinki wyglądają cudnie.
A to nie jest to samo co radians? Mnie taka właśnie padła na amen... Ale pocieszyłam się dwiema innymimaryjan13 pisze:Po raz drugi zakwitła Coryphantha cornifera.
Nie wiem,która nazwa jest prawidłowa bo :onectica pisze:A to nie jest to samo co radians?maryjan13 pisze:Po raz drugi zakwitła Coryphantha cornifera.
Pierwszy i chyba jedyny,bo kolejnych pąków nie widać nawet pod lupą.nyskadu pisze:, a kwiat G. baldianum dopiero pierwszy w tym sezonie?
Żaneto,ten kwiatek pokazywała już Joasia ( annaoj ) na str. 57 swojego wątku.piasek pustyni pisze:Setiechinopsis mirabilis już gdzieś w innych wątkach mnie zachwycił!
Ile ma lat,to tego nie wiem.Nie dopytywałem u sprzedawcy.przemo1413 pisze:Wiesz może ile lat liczy sobie ten Setiechinopsis mirabilis ?
- Marian - czy ten bardzo długi pęd kwiatowy wraz z kwiatem, nie może spowodować "wywrotki" całej rośliny rosnącej, tak jak piszesz i widać na fotce w małej doniczce ?
One wyglądają jak feeria sztucznych ogni, rzeczywiście piękne sąpiasek pustyni pisze:Setiechinopsis mirabilis już gdzieś w innych wątkach mnie zachwycił! Piękny kwiat