Witam w świąteczny dzień. Mam wolny weekend i mam ochotę na jakiś krótki wypad.
Zanim to nastąpi odpisze na Wasze posty.
Alu i ja dziękuję,że jesteś.
Grażynko jeżówki to cudne kwiaty, kwitną długo,kiedy już co raz mniej w ogrodzie kwitnie. Grażynko nikt nie powinien się wyśmiewać, bo po to jest forum ,by dzielić się doświadczeniem.
Odmianowe jeżówki nawet nie zawiązują nasion i nie wysiewają się. Trzeba je dzielić. W którymś roku pomarańczowa miała nasiona ,pozbierałam i wysiałam, W następnym roku zakwitła,ale nie powtórzyła cech. Okazała się zwykłą różową.
Reniu dziękuję. Ja zaraz idę podziwiać Twoje dalie.
Izo tygrysówkę wsadzam wiosną co roku. W tym jeszcze mało kwitną. Tak to prawda jak zakwitną są niesamowite,ale żeby im zrobić fotkę to jest wyznanie. Kwiaty kwitną krótko.
Patrycjo buraki już zrobiłam,bo teraz są fajne i szybko się gotują. Parę zostawiłam .Niech jeszcze rosną do zimowego przechowania . Były różnej wielkości. Ilość też mnie zadowalająca.
Martuś namiary Ci już piszę na pw. Znasz ten sklep, bo tam już kupowałaś. U Ciebie też zakwitną sasanki,to super.
Myślałam,że coś z moją jest nie tak i pomieszał się jej czas .
Marysiu ja lubię wszystkie jeżówki .Niestety ja je muszę zamawiać, bo w mojej okolicy to można tylko kupić pospolite.
To jesteś szczęściara,że masz w pobliżu bylinową szkółkę. Ja niestety nie mam,a w sklepach ogrodniczych już nic nie kupuję, bo mają same niezgodności. Chwasty mają sprzyjające warunki ciepło i wilgotno.
Marysiu nawałnica nie zrobiła spustoszeń,ale dużo kwiatów się pokładło .

Kwiat funki białej.

Werbena patagońska.
Pospolite też są ładne,ale odmianowe mnie urzekają.

Kwaśne,ale własne. Może jak bardziej dojrzeją to będą słodsze.
Kiedyś Sabinka- nifredill pytała mnie czy w ogóle mam trawnik.
Sabinko jeśli zaglądasz to fotka dla Ciebie. Mam go dużo więcej.