Witam po dłuższej przerwie
Witam nowych gości i stałych
Aniu i
Patrycjo dziękuję za miłe słowa i zapraszam ponownie. Patrycjo, ja u Ciebie jestem często, ponieważ interesują mnie begonie, a Ty jesteś częstym gościem u Olka i tak do Ciebie trafiłam, chociaż śladu nie zostawiłam (chyba, bo pamięć zawodna czasem bywa)
Alicjo, cieszę się bardzo że rośliny rosną, ale to Twoja zasługa. Masz racje, na przyszły rok będą bardziej okazałe, makleja i sadziec to ponad 2 m. mogą osiągnąć, a ta malwa fioletowa - to chyba ślazówka była ?, języczka tangucka fajna, ale się rozrasta rozłogami.
Iwonko, wróciłam, ale to takim wyjeździe to jakoś nie mogę się zmobilizować do pracy. Nasz ogród wydaje się być taki mały, ciasno w nim. Chętnie wszystko poprzesadzałabym i zrobiła inaczej kolejne nasadzenia. Naoglądam się u innych i wtedy nie wiem co mam u siebie robić. Myślę, że w sobotę będzie potrzebny szpadel, tym bardziej że dzisiaj już od wczesnych godzin rannych dosłownie lało i będzie można już przesadzać, taki mam plan. Ciekawa jestem czy Ty już może zrobiłaś nowe nasadzenia w tym nowym zakątku.
A teraz trochę zdjęć zrobionych u Tereni
Pierwsze kroki do mieszkania i już o to takie zaskoczenie - bank nasion
Przyznam, że ja pierwszy raz widziałam tak dużo odmian pomidorów, na dodatek wszystko oznaczone i opisane. Aż trudno sobie wyobrazić ilez to kosztuje pracy.
Tereniu, pomidorki od Was są super smaczne i jeszcze się nimi cieszymy, dziękuję