Megi tak na oko to liście wyglądają na zdrowe ,ale może ziemia jest zbyt uboga i trzeba by je trochę podkarmić nawozem do kwitnących kwiatów i przekwitłe kwiaty koniecznie trzeba obrywać . Może jeszcze ktoś się wypowie na temat twoich dalii. Pozdrawiam
alicjad31 pisze:Megi tak na oko to liście wyglądają na zdrowe ,ale może ziemia jest zbyt uboga i trzeba by je trochę podkarmić nawozem do kwitnących kwiatów i przekwitłe kwiaty koniecznie trzeba obrywać . Może jeszcze ktoś się wypowie na temat twoich dalii. Pozdrawiam
Kupiłam nawóz Magiczna siła 10+30+20 Burza kwiatów do Pelargonii, zobaczymy co będzie się działo
Rysiu! Dziękuję! Piotrze! Cudne panoramy pięknych dalii! Nie mam takich, nie jestem pewna co to, ale żółta przypomina Mark Hardwick, a biała Walter Hardisty
Czytam o zmieniających kolory daliach, a ja mam z moimi inny problem. Kolory i kształt maja taki jak deklarowany na opakowaniu, za to ich wielkość odbiega od oczekiwań. Ta co miała mieć 60 cm ma ponad metr, ta co miała być 1.2 m ma 50 cm, 1m za to ma ok 60 cm.
Ale i tak są piękne.
Dalie pokazane przez Piotra i Miłkę świetne! I zdjęcia technicznie super i bardzo ciekawe odmiany! 'Acapulco' Miłko nawet ładnie trzyma główkę. U mnie zazwyczaj "patrzą" w dół. Kasiu, z tą wielkością to rzeczywiście loteria. Te, które w ub. roku miały u mnie 1,8m, w tym mają niecały 1m. Inne stanowisko i wysokość diametralnie się zmienia. Oczywiście przekrętem jest, gdy dalia niska (30-50cm) nagle okazuje się wysoka.