Kamil, czy chodzi o te srebrzyste zaraz przy kamieniach?
To wilczomlecz mirtowaty. Bardzo fajna dekoracyjna roslina
Monia, dzięki
W porównaniu z Twoimi rabatmi, moje zestawienia sa skromne
Posadziłam tutaj miskanta, ale nie pamiętam, czy Gnome, czy Karate.
Jak zwykle zostawiłam za mło miejsca. Znowu wiosną będzie przesuwanie.
Małgosiu, ale ja też tak mam. Chociaż faktycznie ostatnio staram się bardziej uporządkowac swój ogród, ale dzisiaj weszłam do ogrodniczego i kupiłam rdest i rozchodnika. Gdzie je posadzę nie mam pojęcia . Będę znowu biegała po ogrodzie i szukała miejsca.
Ja przesadzam non stop. Fakt, że na tych nowych rabatach mniej, ale te stare sa w ciągłym ruchu jak widzisz
Jaguś, ja jestem zadowolona z węży kroplujących. Od kiedy je rozłożyłam pada co 2,3 dni
Ale i tak się przydadzą w następnych latach. To naprawdę wygoda, bo nie trzeba stać, tylko podłączm do niego wąż ogrodowy i puszczam wodę na godzinę. A w tym czasie mogę robić coś innego. Dzięki temu też nie trzeba często podlewać, bo ziemia jest bardziej nawilżona
Kompleksowe planowanie wyszło mi w sumie po części. Mam ogólny zarys i dopieram rośliny, które akurat są pod ręką i pasują do zamysłu. Najgorsze, że nie ma u mnie takich sklepów, gdzie jest duży wybór. Zostaje internet, ale znowu kupowanie 2 roślinek nie opłaca się, bo tez nie każdy ma wszystkie rośliny. Dlatego planowanie dokładnie każdej rosliny nie wchodzi w grę.
Krysiu, jestem bardzo ciekawa, czy rozchodnik Będzie tym o który Ci chodziło. Mam nadzieję. Ja dzisiaj kupiłam kolejnego. Nie wiem dlaczego, bo przecież nie mam już gdzie sadzić.
Dlaczego wyrzuciłaś swojego starego wilczomlecza?
Ja mam bardzo stary egzemplarz i bardzo dobrze się sprawuje
Paulinko, z tego co wiem, to dziewczyny gałązki ukorzeniają w wodzie. Ja próbowałam w ukorzeniaczu, nie wyszło.
A Ty jakiej metody próbowałaś?
Trochę poszerzyłam tylną rabatę. Naprawdę trzeba było to zrobić, bo rosliny się dusiły. Mam tego za dużo
A jak paprotka? Żyje?