Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Latem w wiejskim ogrodzie cz. 20
Marysiu na liliowcach pojawiły się keiki. Możesz je odciąć i do ziemi, powinny ukorzenić się. Na zimę daj im solidne okrycie.
Pozdrawiam Hala
- gracha
- 1000p
- Od: 23 maja 2012, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marysiu śliczne masz hibiskusy,dalia na pierwszym zdjęciu to jak nie dalia ,jeszcze takiej nie widziałam ,
de Chambord uroczy

de Chambord uroczy

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Marysiu,widze,ze twoje hortensje tez mają czarne kwiaty od słońca.Ja obcięłam nisko wanilkę,bo nic z niej nie było, to samo pink anabell o candelight.Ta ostatnia to nowy nabytek i nawet nie zdążyłam zobaczyc jej kwiatów,a zrobiły się całe czarne.Co do cięcia to są dwie szkoły,jak sie chce miec krzak wysoki to obcina sie kwiatostany,a jak zwarty i duże kwiaty trzeba ciąc nisko.
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
O ile dobrze widzę, to to ma jakiś korzonek, utnij to, wsadź do doniczki i zobaczysz, będzie rosło, to dobrze
kanna ma faktycznie śliczne listki 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Baśka to Ty żyjesz
Nie mój perukowiec rok temu dostał jakiejś choroby grzybowej nikł i usychał obcięłam wszystkie chore części i odżył, a w sumie ma cztery lata.
Halinko o bardzo dziękuję tak zrobię, bo jest śliczny i taki gruby to będzie go więcej.
Grażynko to są dalie z nasion, które poprosiłam u Zosi, bo bardzo mi się u niej spodobały! nie wszystkie widzą wyszły ale cieszę się z tych co są.
Hibiskusy teraz radośnie wyglądają
Małgosiu ja myślę że cięcie dwukrotne w przyszłości zda egzamin, bo tworzący się kwiatostan na dwukrotnie przycinanym pędzie wygląda dobrze i pęd stoi dziarsko
Kwiaty zrobiły się bardziej brązowe bo leżały na trawie
Iwonko będzie dzidziuś (chyba nawet dwa są). Mam też nasiona tych kann ale nie wysiałam przez to zamieszanie z sanatorium. Na wiosnę wysieję i zobaczymy co ładnego wyrośnie
to się podzielę 

Nie mój perukowiec rok temu dostał jakiejś choroby grzybowej nikł i usychał obcięłam wszystkie chore części i odżył, a w sumie ma cztery lata.
Halinko o bardzo dziękuję tak zrobię, bo jest śliczny i taki gruby to będzie go więcej.
Grażynko to są dalie z nasion, które poprosiłam u Zosi, bo bardzo mi się u niej spodobały! nie wszystkie widzą wyszły ale cieszę się z tych co są.
Hibiskusy teraz radośnie wyglądają

Małgosiu ja myślę że cięcie dwukrotne w przyszłości zda egzamin, bo tworzący się kwiatostan na dwukrotnie przycinanym pędzie wygląda dobrze i pęd stoi dziarsko

Iwonko będzie dzidziuś (chyba nawet dwa są). Mam też nasiona tych kann ale nie wysiałam przez to zamieszanie z sanatorium. Na wiosnę wysieję i zobaczymy co ładnego wyrośnie

- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Marysiu
masz ciekawe dalie ,a ta canna to bardzo ładna odmiana i poszukiwana przeze mnie prawdopodobnie nazywa się durban może jeszcze zakwitnąć ,podlej ją troszke nawozem .Ona ma piękny pomarańczowy duży kwiat , Moje liliowce też wypuszczają takie sadzonki ,ale ja z nimi nic nie robię .
Róże śliczne
Marysiu dobrej nocki 

Róże śliczne

Pozdrawiam Alicja
- Maska
- Kontakt:
Aluniu mnie pierwszy raz taki pęd wypuścił, pewnie nie wszystkie tak mają. A z tą canną tak zrobię to może się dochowam kwiatka mam jeszcze jedną śliczną w doniczce, wcześnie pędzoną ale też nie kwitnie. Zrobię jej zdjęcia, zresztą datury też poszły w liście i zero kwiecia
Śpij dobrze
Basiu pochlebiasz sobie
Nie wiem czy mój kiedyś zakwitnie, bo rośnie całkowicie w cieniu
Jakaś wichura się zerwała u mnie!

Śpij dobrze

Basiu pochlebiasz sobie

Jakaś wichura się zerwała u mnie!
- Tajka
- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Marysiu jeśli chodzi o tą sadzonkę liliowca wyrastającą z pędu, to właśnie Tadeusz Tadeo przed chwilą w swoim wątku napisał, jak z nią postępować .
Śliczny hibiskus.
A karczochy uprawiasz jako warzywo, czy traktujesz jako roślinę ozdobną?
Dobrej nocki Ci życzę .
Śliczny hibiskus.

Dobrej nocki Ci życzę .

- Maska
- Kontakt:
O to ie do Tadeusza, dziękuję Tereniu chociaż chyba Emil będzie u mnie to też fachman liliowcowy
Karczochy oczywiście konsumuję, a najlepiej jak przetrwają, tzn nornice je nie zauważą, to na drugi rok pąki są ogromne
Dobranoc Tereniu

Karczochy oczywiście konsumuję, a najlepiej jak przetrwają, tzn nornice je nie zauważą, to na drugi rok pąki są ogromne

Dobranoc Tereniu

Net mam dziś wolny przeokropnie,ale odczekałam swoje i w końcu zdjęcia obejrzeć mogłam
Bardzo ładne są te białe kwiatki z czerwonymi środkami

Bardzo ładne są te białe kwiatki z czerwonymi środkami

Pozdrawiam Amelia
- Maska
- Kontakt:
Amelciu to hibiskus krzew, mam w trzech kolorach i na jesień mogę Ci wykopać z tych mniejszych
jest biały i chyba różowy i już mają po kwiatku.

Marysiu na takie cudo to ja bardzo chętna jestem

Pozdrawiam Amelia
-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Witaj, Marysiu!
Ja dziś nie posiadam się ze szczęścia
. Pal licho bolącą głowę, położone dolary i połamane najładniejsze floksy! Po dwóch miesiącach suszy nareszcie dziś w nocy spadł solidny deszcz
.
Tak Ci go zazdrościłam, patrząc na Twoje bujne rośliny...
Ty pewnie widziałaś to inaczej, że tego deszczu trochę za wiele.
A Twoje wiszące truskaweczki ciągle kwitną i owocują. Jak miło chodzi się po ogrodzie, w którym patrząc na rośliny, widzi się przyjaciół
.
Przesyłam buziaki z nadzieją, że pogoda Ci nie dokuczyła - Jagoda
Ja dziś nie posiadam się ze szczęścia

Tak Ci go zazdrościłam, patrząc na Twoje bujne rośliny...
Ty pewnie widziałaś to inaczej, że tego deszczu trochę za wiele.
A Twoje wiszące truskaweczki ciągle kwitną i owocują. Jak miło chodzi się po ogrodzie, w którym patrząc na rośliny, widzi się przyjaciół

Przesyłam buziaki z nadzieją, że pogoda Ci nie dokuczyła - Jagoda
- Maska
- Kontakt:
Amelko zapisuję
Jagódko witaj !
Jak mi Ciebie brakowało
Tak, deszczu za dużo, ale jak pomyślę o biednych ludziach i ich domostwach, to mi przechodzi i nie psioczę tak bardzo
Chyba jednak bardziej mi żal tych Waszych wysuszonych roślin, bo moim nic się nie dzieje
Ja tak samo podchodzę do roślin, które podlewam czy doglądam za każdą kryje się jakaś miła chociaż czasem nie znana osoba
Dzisiaj dokuczyły mi suszone pomidory i jabłka spady, Całe popołudnie stałam w kuchni ...i czasem myślę
po co?
Dziękując za odwiedziny ściskam serdecznie

Jagódko witaj !
Jak mi Ciebie brakowało

Tak, deszczu za dużo, ale jak pomyślę o biednych ludziach i ich domostwach, to mi przechodzi i nie psioczę tak bardzo

Chyba jednak bardziej mi żal tych Waszych wysuszonych roślin, bo moim nic się nie dzieje

Ja tak samo podchodzę do roślin, które podlewam czy doglądam za każdą kryje się jakaś miła chociaż czasem nie znana osoba

Dzisiaj dokuczyły mi suszone pomidory i jabłka spady, Całe popołudnie stałam w kuchni ...i czasem myślę

Dziękując za odwiedziny ściskam serdecznie

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Marysiu
dziwaczki masz z siewu czy przechowujesz karpy? A karczochy jak smakują? Jadłaś już? Ponoć świetnie obniżają zły holesterol