Ogród Andzi cz.3
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Andzi cz.3
Wszystkiego najlepszego Aniu. O parę godzinek się spóźniłam
. Teraz dopatrzyłam się róży z biedronki. Świetny ma kolorek.

Sławku
mieczyki to zakup z biedrony, cebulki zdrowe, 7 szt w niskiej cenie...jeszcze jeden kolor zaczyna kwitnąć. Z cebulek kupionych w tym markecie jestem bardzo zadowolona, tulipany też trafiły się całkiem ładne...jedno opakowanie zawierało tylko inny kolor.
Kwiaty o które pytasz to na pewno są Ci znane...należą do Żeniszka meksykańskiego, wysiany był w zimie z nasion do wielodoniczek...zeszły chyba wszystkie nasiona, nawet nie było sensu pikować sadzonek...do ogrodu sadzone było po kilka szt razem. Na takie kolory zakwitły, porozrzucane są wszędzie po całym ogrodzie

Aniu
liliowce szybko rosną, różowy posadzony był jako kłącze w tamtym roku...w tym sezonie kwitnie już sześcioma pędami.

ASK_anulla
dziękuję za zyczenia
lilia piękna, trudno wzrok od niej oderwać
Madziu
róża rzeczywiście ma ładny kształt, do koloru nie mogę się przekonać...za bardzo jest rażący...w tym miejscu posadzę jakieś rośliny biało kwitnące...może kolor tak nie będzie dawał po oczach
Aktualnie zaczynają kwitnąć i kwitną.
Świecznica

Zawilec ma pączki.

Kwiaty o które pytasz to na pewno są Ci znane...należą do Żeniszka meksykańskiego, wysiany był w zimie z nasion do wielodoniczek...zeszły chyba wszystkie nasiona, nawet nie było sensu pikować sadzonek...do ogrodu sadzone było po kilka szt razem. Na takie kolory zakwitły, porozrzucane są wszędzie po całym ogrodzie

Aniu

ASK_anulla

Madziu

Aktualnie zaczynają kwitnąć i kwitną.
Świecznica

Zawilec ma pączki.

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Bardzo ładnie w Twoim ogrodzie Aniu
jakoś chyba mnie tu jeszcze nie było ...ale będę zaglądać z miłą
chęcią bo mi się tutaj bardzo podoba !
Miłego dnia!

chęcią bo mi się tutaj bardzo podoba !

Miłego dnia!

- ASK_anulla
- Od: 25 cze 2013, o 13:44
Śliczne żeniszki wyhodowałaś, szczególnie ten jagodowy mnie urzekł. Może nawet przełamią moją niechęć do jednorocznych, albo wygodnictwo
.

Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Maryniu
miło Cię gościć, zapraszam zaglądaj jak najczęściej
Aniu
mam zestaw ulubionych roślin jednorocznych, co roku można posadzić coś innego...żeniszki w tym roku ładnie zeszły, ubiorki, tytoń ozdobny został tylko jeden...pozostałe chyba zostały wycięte. Dziwaczki, kleome też polecam...urozmaicą każdy zakątek w ogrodzie. Mieczyki, dalie, aksamitki...zdobią pod koniec lata aż do jesieni.

Balkonowe pelargonie, wysiane z nasion... jeszcze jeden kolor zakwitł.

Aniu

Balkonowe pelargonie, wysiane z nasion... jeszcze jeden kolor zakwitł.

-
- Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Aniu masz bardzo pięknie. Szkoda tej Iwy. Mam nadzieję że będzie dalej pięknie Ci rosła. Lilie, floksy róże etc. Masz wszystko co uwielbiam.
- zeberka4
- Od: 10 sty 2009, o 17:25
Jaka tutaj rożnorodność, nie wiem na co patrzeć 

Madziu
wierzba może się zakorzeni w nowym miejscu, jest teraz kilka roślin do przesadzenia...nie mozna bardzo nic zrobić przeszkadza jak nie upał to deszcz...przed chwilką przestało padać. W międzyczasie trzeba oberwać maliny, wczoraj i dzisiaj produkuje weki na zimę. Kret się rozpanoszył w ogrodzie, kopców nie nadążam rozgarniać. Zresztą nie ma się co dziwić że kopie, pod zmurszałym pniakiem odkryłam kilkanaście niewielkich larw chrząszcza
Zeberko
nie potrafię zdecydować się na jakiś konkretny typ ogrodu
jest wymieszane wszystko razem...zapraszam zaglądaj, ciągle coś poprawiam i ulepszam. Teraz na oku jest kawałek z oczkiem wodnym, co wyjdzie to nie wiem...ze starych nasadzeń zostanie tylko z jednej strony Hortensja...irga tak się rozrosła że zasłoniła całkiem dojście do
oczka...po za tym drobne listki lecą do wody. Skutek jest taki że woda jest zanieczyszczona
Nowo posadzone hortensje kwitną, żeniszki też się poprawiły...obsypane są drobnymi kwiatuszkami.

Werbeny wysiane z nasion, na rabacie świetnie dają sobie radę...nie trzeba podlewać

Wszędzie za mną chodzą, przy okazji coś jest wyłamane albo ugryzione

Tropi kotka...

Zeberko

oczka...po za tym drobne listki lecą do wody. Skutek jest taki że woda jest zanieczyszczona

Nowo posadzone hortensje kwitną, żeniszki też się poprawiły...obsypane są drobnymi kwiatuszkami.

Werbeny wysiane z nasion, na rabacie świetnie dają sobie radę...nie trzeba podlewać

Wszędzie za mną chodzą, przy okazji coś jest wyłamane albo ugryzione

Tropi kotka...

- jola1
- Od: 4 kwie 2008, o 08:15
Aniu kupowałaś ostatnio hortensje gdzie i w jakiej cenie?
Mój mąż dzisiaj dzwonił do mnie ze szkółki Daglezja ,oglądał tam hortensje ale ceny mają, jak na mój gust, bardzo wysokie.
Mój mąż dzisiaj dzwonił do mnie ze szkółki Daglezja ,oglądał tam hortensje ale ceny mają, jak na mój gust, bardzo wysokie.
Jolka
hortensje są kupione w sklepie internetowym, link wkleję Ci na pw...ceny zależą od wielkości sadzonki, nie płaciłam drogo. Sadzonki chociaż mniejsze były dobrze ukorzenione...grunt że się przyjęły i zaczynają kwitnąć.
Sweet Summer jest najsłabsza, wypuściła dwie gałęzie po wiosennym uszkodzeniu...jeszcze nie kwitnie, chociaż pączki się zawiązały.

Candle Medical

Sundae Freis kupiona w dużej doniczce, była najdroższa...najtańsze o niebo lepiej wyglądają i kwitną.

Phantom trudno oczy od niej oderwać jest śliczna, zaczyna się wybarwiać.

Bomoshell ta ma być rozłożysta nie za wysoka...kwiaty mają więcej płatków od poprzednich...dopiero na jesieni będzie widać ich urodę jak się wybarwią.

Sweet Summer jest najsłabsza, wypuściła dwie gałęzie po wiosennym uszkodzeniu...jeszcze nie kwitnie, chociaż pączki się zawiązały.

Candle Medical

Sundae Freis kupiona w dużej doniczce, była najdroższa...najtańsze o niebo lepiej wyglądają i kwitną.

Phantom trudno oczy od niej oderwać jest śliczna, zaczyna się wybarwiać.

Bomoshell ta ma być rozłożysta nie za wysoka...kwiaty mają więcej płatków od poprzednich...dopiero na jesieni będzie widać ich urodę jak się wybarwią.

- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Aniu masz wszystkie kolory żeniszków,ja mam tylko ten niebieski,co roku go wysiewam i zawsze wschodzi
Hortensje choć malutkie to już mają kwiaty
Ciekawy masz ten murek z kamieni
Zwierzaki śmieszne,moja psina tez lubi ganiać po działce
Pozdrawiam:)

Hortensje choć malutkie to już mają kwiaty

Zwierzaki śmieszne,moja psina tez lubi ganiać po działce

Pozdrawiam:)
Aniu
żeniszki są wysiane z nasion, zeszła chyba cała torebka...brakowało miejsca do po pikowania, sadziłam więc kępkami. Kolory są rzeczywiście różne...różowy najładniej wygląda...krzaczki są zwarte i niskie.
Ostatni mieczyk, pozostałe już prawie przekwitły.

Języczka

Kleome.

Żeniszki.

Jeżówka.

Hortensja

Kosmos.

Lewa strona jest poprawiana, funkie zostały wykopane...została tylko trzmielina, pęcherznica i kielichowiec

Chryzantema zimująca w gruncie zaczyna kwitnąć.

Rozchodnik zaczyna się wybarwiać...

Wrzosy też łapią kolorek.

Lilia wodna.

Ostatni mieczyk, pozostałe już prawie przekwitły.

Języczka

Kleome.

Żeniszki.

Jeżówka.

Hortensja

Kosmos.

Lewa strona jest poprawiana, funkie zostały wykopane...została tylko trzmielina, pęcherznica i kielichowiec

Chryzantema zimująca w gruncie zaczyna kwitnąć.

Rozchodnik zaczyna się wybarwiać...

Wrzosy też łapią kolorek.

Lilia wodna.

Są dwie, ale tylko jedna w tym roku kwitnie...odmiana o niewielkich liściach...do małych oczek wodnych. Kwitła wcześniej dwoma kwiatami, teraz widać więcej pączków. Pies brata -ponad 20kg-broi ciągle w oczku...kamienie są powpychane do wody, ryby łapą łowi...nie wiem czy folii nie przebił, wody jest ciągle mało mimo dopełniania. Po liliach też spaceruje.
Zastanawiam się czy minimalnie brzegów nie obniżyć, płaskim kamieniem obłożyć...ale znowu Dafcio będzie pływał w oczku, wcale wody się nie boi...brodzi po wodzie jak kaczka
I tak nie dobrze i tak źle 
Zastanawiam się czy minimalnie brzegów nie obniżyć, płaskim kamieniem obłożyć...ale znowu Dafcio będzie pływał w oczku, wcale wody się nie boi...brodzi po wodzie jak kaczka

- Wanda7
- -Moderator Forum-.
- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Też muszę pochwalić Twoje żeniszki i werbenę z nasion. To dopiero satysfakcja samemu wyhodować kwiatuszki.
Aniu z hortensji Bombshell będziesz bardzo zadowolona, ale musisz cierpliwie poczekać ze dwa lata. Ja jestem nią tak zachwycona, że dokupiłam jeszcze trzy sztuki. Nie są wysokie, nie pokładają się, kwitną dość wcześnie -- same zalety. Swoją miałam w półcieniu, a te trzy chcę zasadzić na słońcu. Zobaczę różnicę w kwitnieniu.
Aniu z hortensji Bombshell będziesz bardzo zadowolona, ale musisz cierpliwie poczekać ze dwa lata. Ja jestem nią tak zachwycona, że dokupiłam jeszcze trzy sztuki. Nie są wysokie, nie pokładają się, kwitną dość wcześnie -- same zalety. Swoją miałam w półcieniu, a te trzy chcę zasadzić na słońcu. Zobaczę różnicę w kwitnieniu.