Witam
Nareszcie deszcz i nam podlewa ogrody.
Dzisiaj w końcu udało się nam wykopać całkiem już śliwę. Teraz mam nowe miejsce na nową rabatkę.
Rośliny do posadzenia już przebierają korzonkami, ciesząc się na nowe miejsce.
Muszę tylko jeszcze usunąć darń , by nadać jakiś kształt i zaczynam wtedy już tylko sadzić.
Jak widzisz ,
Ewcia rośliny jeszcze w doniczkach cierpliwie czekają na posadzenie do gruntu.
A wracając do poprzedniej kwestii, czyli do nazwy floksa, to jednak mam chyba Blue Boy'a.
Widziałam u Wandy7 i Blue Boy'a i Laurę. One są bardzo do siebie podobne. A jednak różne.
Taki bardziej cały niebieski jest też floks z nazwą z Boy'em ale nieco inną (tu krótka pamięć się kłania

) .
Aniu sweety 
Nie widziałam specjalnie tej Twojej obrony.
Przecież pokazujesz takie zdjęcia jeżówek , że te moje kilka sztuk to pikuś.
Aniu anabuko1 
też cieszę się z tych zakupów. Widok kwitnących kwiatków to frajda niesamowita.
Iza smolka 
widzę, że pw odczytane i pewnie żałujesz, że tak późno znalazłaś ten sklep.
Sporo roślin już wyprzedano. Sama długo się namyślałam, ale jak zobaczyłam, że co ciekawsze rośliny znikają ,
to mnie zmobilizowało do podjęcia decyzji już.
Grażko 
prawda, że fajna paka. Wszystko porządnie zabezpieczone.
Wszystkie rośliny bez najmniejszego uszczerbku dotarły do mnie.
Aniu anbuko1 
dzięki za pomoc, ale już wcześniej napisałam Izie PW.
Celinko 
wszystko pięknie, ale jak róże w większości
pasują, to mnie nachodzi właśnie taka wielka
ochota, żeby coś jeszcze kwitło.
Ala 
Nie zazdrość, tylko trzymaj kciuki, żeby szybko się rozrastała, to się podzielę.
Tak, ta najwyższa to Supreme, ta różowa to Southern Belle, ta wyższa biała to White Double Delight a niższa biała to Papallo White. Mam jeszcze Hot Papaya i Marmelade, ale te bez kwiatków. I dostałam też gratis w postaci żurawki Meeting Fire.
A w ogrodzie już rosną białe Milkshake od Eli , Pink Double Delight i jeszcze jakaś różowa, ale bez nazwy i też różowa z wysiewu.
Kolekcja mi rośnie.