Dziękuję za miłe przyjęcie

Odnośnie sporej ilości cebulek - to jesienią 2013 nasadzałem krokusy, tulipany, żonkile, narcyzy, hiacynty, iksje łącznie pewnie z 800 cebul.
Wiosną z racji tego, że uwielbiam lilie i mieczyki to zdecydowałem się na te kwiatki. Mieczyki w ilości około 700 szt niestety w bardzo dużej ilości zniszczyły krety/nornice oraz koty. Wiem jedno, że na pewno mieczyki zwiększą swoją ilość i będę poszukiwać teraz perełek wśród mieczyków. Lilie przepięknie kwitły cały lipiec i ten słodki jak miodek zapach - bajka - kawka w ogrodzie przy liliach i w tle śpiew kanarków - mam nieco egzotyki. Szkoda tylko, że cały lipiec susza masakryczna i mimo podlewania część młodych roślin nie wytrzymała upalnych temperatur.
Rok 2014 to czas na poszukiwanie różnych kwiatów, potem z biegiem czasu będę starał się jakoś te wszystkie zielonki uporządkować.
Nie wiem na ile sensownie zrobiłem, ale w połowie lipca kupiłem i zasadziłem 70 szt lilii różnych, nie liczyłem, że zakwitną jeszcze w tym roku, ale ku mojemu zdziwieniu rosną jak szalone i niektóre mają już pąki kwiatowe.
Foto czerwcowe, żeby tak nieco zachować bieg czasu.