obok echinopsisów i gymniaków to moje

U mnie sytuacja wygląda podobnie pod względem wzrostu z tym, że w tym roku kolekcja na prawdę znacznie się rozrosła a co za tym idzie wzrosły również oczekiwania (skoro roślin jest więcej to i kwitnień statystycznie powinno być więcej?). W końcu to właśnie kwiaty świadczą o tym, że roślinom jest u nas dobrze. Kiedy inni pokazują kwitnienia też bym chciała pokazać swoje kwiatuszki, tak jak mówisz piękne są cały rok, ale jesień i zima są wystarczająco długie żeby nacieszyć się cierniami, czyż nie? W końcu mam miejscówkę na zimowisko z prawdziwego zdarzenia, więc może jak im się wymrożą pupki w przyszłym roku będzie lepiej z kwiatamimaryjan13 napisał(a):
Przeglądając Twoje zdjęcia mniemam,że bardziej interesują Cię kwiaty gymno,ich wielkość,kształt,kolor
Chyba nie, po prostu kwiaty są najbardziej pożądane, więc je fotografuję. Tym bardziej, że moje rośliny znacie już wszystkie. Skończą się kwitnienia, to i więcej zdjęć nie będzie, bo jednak u mnie kaktusy marnie rosną. Tylko nieliczne podrosły nieco przez rok. Większość wciąż wygląda tak samo. Pewnie to wina tego, że nie nawożę, a podłoże mam bardzo ubogie.
Pozwolę sobie się trochę nie zgodzićtheoria_ pisze:W końcu to właśnie kwiaty świadczą o tym, że roślinom jest u nas dobrze.
W sumie mango, czy kaktus, co za różnicasłyszałam podobną teorię ale w odniesieniu do bujniejszego owocowania drzewek mango
Hej Paula! Mam nadzieję, że bywasz na forum...theoria_ pisze: Mamilarki![]()
M. herrerae, M. sp. Jaroslav Śuba, M. napina Puebla
M. centricirrha, M. giselae, M. sanchez-mejoradae San Roberto