Zielony Świat Moniki cz. 8

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Beatriceee
200p
200p
Od: 28 cze 2013, o 01:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Zielony Świat Moniki cz. 8

Post »

Ale pięknie się prezentują te pelargonie z grupy stellar:) Pięknie kwitną i te liście, takie zdrowe, dorodne.

Jak sprawdzają Ci się te różane? Naszła mnie na nie ochota od jakiegoś czasu, w przyszłym roku muszę kupić.
Pozdrawiam Beata
Mój balkon i rośliny domowe
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=68297" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
janek45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 07:01

Post »

Moniko widzę że i u mnie i u ciebie zaczyna się hibiskusomania, twoje są przepiękne ,już prawie odruchowo moja ręka chciała jednego sięgnąć ale ją powstrzymałem , powiedziałem jej że to nieładnie kraść ;:306 , ale tak na poważnie różowy pełny jest super, ja kupuję z supermarketu czekając gdy się rozwiną i widzę jaki ma kolor, ale teraz troszkę poczekam bo widzę że są w drastycznych dla nich warunkach, przechowywane i traktowane ,a pączki maja maciupeńkie,Pozdrawiam.
Oaza spokoju u Janka
cz.1 cz.2 cz.3 aktualna
Awatar użytkownika
Paulinaaa
1000p
1000p
Od: 9 sty 2013, o 15:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Niesamowite masz fuksje ;:173
Pięknie zakwitły hibiskusy ;:138
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Monia, przydreptałam do Ciebie w poszukiwaniu fiołeczka, którego listki dziś miałam przyjemność nastawić do ukorzenienia. Ale kochana, nie sposób się przedrzeć przez gąszcz tych wszystkich cudownych roślin u Ciebie rosnących, by przypadkiem, nadmiarem ciała nie strącić, nie uszkodzić... ;:306
Stąd moja prośba: czy mogę prosić o fotkę z kwitnienia i ponownie dokładną jego nazwę?
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monisieńko, cuda, cuda, cuda,

już mnie dawno łapy swędziały żeby to napisać,

nooooooooo ale tymi hibkami przyśpieszyłaś sprawę.

Gratuluję powiększenia zainteresowań, i współczuję kieszeni ;:306 ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
Alenka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2013, o 15:11

Post »

Monia do Ciebie strach zaglądać ;:124
Zaraziłaś mnie pelargoniami, zaraziłaś fuksjami, przyczyniłaś się do zarażenia hoyami, nie myślałam nawet o fiołkach-przez Ciebie mam jednego i kocham go ;:167 A teraz hibiskusy ;:223 Jeszcze się opieram..jeszcze...
Piękne są ;:167
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Moniko ;:cm wiesz dlaczego ... :;230
Planujesz zmianę wystroju balkonu i to chyba ok bo przecież nie może każdego roku wyglądać identycznie.
I możesz równiez zaplanować tam miejsce dla swoich hibiskusów.
Są piękne i właśnie cieszę się bo zakupiłam Hummel's Fantasy,jeśli mój zdecydowanie postanowi opuścić mnie,mam nową roślinkę ,wczoraj przyjechala do mnie i teraz drżę by się zaaklimatyzowała .

Twój balkon robi wrażenie ...aż nawet słów zachwytu brakuje. ;:180
Czy nie możesz ulżyć fuksjom ustawiając je na podłodze a balustradę ocienić czymś?
Matą lub jakąś tkaniną? Ochroni to je przed bezpośrednim działaniem słońca choć i tak nie mają łatwego życia w tym upale.

O pelargoniach ,a jestem pełna podziwu dla Twojej kolekcji, jeszcze nie mogę rozmawiać spokojnie... ;:303
Wymiana,podarunki,zakupy - to wszystko spadło na mnie jak grom z jasnego nieba!
Muszę to przetrawić,uspokoić się czyli ogarnąć to co mnie dopadło.
Będę z przyjemnością odwiedzać Twój wątek bo tu znajdę wiadomości jakich poszukuję ,
koniecznie też muszę odwiedzić wątki jeszcze innych naszych Pelargoniowych Forumek...
które podczytuję.
Na razie jestem u Ciebie drugi raz i urok trwa nadal :D :wit
hugomir_a
200p
200p
Od: 18 mar 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj kocham to miejsce ;:167 nic więcej mówić nie trzeba...

P.S.
Moniś jakiego nawozu używasz? ;:196
Nieśmiało, skromnie, balkonowo... Zapraszam! :)
Pozdrawiam Alicja
dzastin
200p
200p
Od: 17 gru 2013, o 19:01

Post »

Hibiskusy to jest to ;:138
Wprawdzie nie mam ni jednego,zawsze uważałam, że potrzeba im sporo miejsca.
Ale, nacieszyć oczęta u Ciebie zawsze mogę ;:180
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Witajcie kochani w ten piękny pochmurny piątek. A czemu piękny? Bo piątek :;230 i dlatego że dzisiaj o 14.30 na działeczkę przywiozą mi blachodachówkę na dach ;:138 nie mogę się doczekać.

Justynko - a jak się mają twoje hibki?
Elciu - dziękuję w imieniu hibiksusa ;:196 dla takiego widoku warto czekać nawet jeśli kwiatek jest tylko 1 dzień. Ja właśnie wciągnęłam malinowego pomidorka od tatusia ze szklarni i kiszonego ogórka od teścia ;:215
Marcinku - dziękuję bardzo ;:196
Natalko - nie ma co czekać, kupuj następne kolorki ;:138
Marzenko - klonika zimuję na klatce schodowej ale dlatego że w domu nie mam miejsca. Może spokojnie spędzić zimę na parapecie, liści nie gubi na zimę jakoś specjalnie, przycinam ostro w marcu i kwitnie bardzo szybko ;:108
Beatko - jestem wielbicielką pelargonii typu stellar bo są bezproblemowe i wyróżniają je dwie cechy - robale ich zdecydowanie nie lubią, grzyb zresztą też i doskonale zimują przy minimum wysiłku. Różane mam dwie - Brightstone i Australian Pink i jestem bardzo zadowolona. Miałam w zeszłym roku Appleblossom ale te są ładniejsze, krzaczki są bardziej zwarte i kształtne, a staram się zawsze przycinać i pilnować kształtu. Jak coś to wiesz że - możemy jakieś machniom zrobić ;:224
Janku - ja mam całe 4 hibiskusy i na razie zakwitły dwa. Wszystkie są z forum a więc ze sprawdzonego źródła i zdrowe bo niestety w tych sklepowych mogą znaleźć się jacyś nieproszeni goście bo sam wiesz w jakich warunkach je trzymają. No i te kupowane od forumków pochodzą już z "zadomowionych" egzemplarzy więc nie mają już w swoim systemie różnych świństw którymi faszerują je hodowcy jak np. skarlacze.
Paulinko - ja u ciebie podziwiam hibiskusy, masz przepiękne okazy ;:167
Janinko - poczekaj kochana zaraz poszukam jakiejś foteczki ;:108
Agatko - no proszę kto to się odnalazł ;:224 a jak tam twoje hojki? Bo coś nam sępisz fotek kochana, musisz się poprawić bo naskarżę do Albercika i Kropeczki i będą mieli focha na ciocię ;:306
Madzia - nie opieraj się, bądź uległa, idź do sklepu i .... kup hibiskusa :;230
Krysiu - nie ma za co ;:196 Zmiana wystroju dotyczy drobnych prac żeby roślinkom było jeszcze wygodniej ale fuksje i pelargonie są nadal No 1 na moim balkoniku. Ale kilka odmian dostanie nowy domek, a kilka przybędzie więc zmiana jednak jakaś będzie. Ja akurat mam boki balkonu z płyty, a nie ze szczebelek więc z dołu nic nie świeci, tylko popołudniu słonko daje czadu więc konieczne jest jakieś osłonięcie powyżej barierki. Pergola, linki z pnączem i kupno parasola powinno załatwić sprawę. Fuksje mam "pochowane" po kątach tylko kilka wisi wyżej ale na nie to już znalazłam rozwiązanie na przyszły rok ;:108 jak masz jakieś pytania odnoście pelargonii czy fuksji to chętnie odpowiem jak tylko będę potrafiła i jak coś ci wpadnie w oko to nie wahaj się i pisz - jak będę mogła to chętnie się podzielę ;:168
Alicjo - ;:168 nawóz - na początku sezonu osmocoote pod korzonki każdej roślinki, potem podlewanie i opryski nawozem ze zwiększoną zawartością potasu i fosforu. Szczepeczki siedzą w kubeczkach i czekamy na korzonki ;:172
Dzastin - jak masz na imię Słonko? oj wolę nie myśleć co zrobię z hibiskusami jak się rozrosną ;:306 chociaż mam w pracy pusty 5 metrowy parapet ;:224

-- 8 sie 2014, o 11:27 --

Fotka dla Janinki - fiołeczek Willodene rose

Obrazek
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
crazydaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 09:45

Post »

Nie choruje na fiolki, ale piekno w nich jest... Bajkowy.
Kinga
Fuksjoza, hojoza, ketmioza, czyli komus tu odbija... ;) cz.3 - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 05&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Zgoda bez polskiej czcionki/Adminka
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Owszem jest zachwycający!

I ja się cieszę,że mnie nie dotyczy fiołkowy problem ;:304
Oby tak dalej. :uszy
Będę pytać,z pewnością będę i z góry dziękuję za samą radość oglądania tych pięknotek jakimi są pelargonie ;:168
Awatar użytkownika
gianna
1000p
1000p
Od: 3 cze 2012, o 19:55

Post »

Monia, dziękuję za fotkę fiołeczka ;:196 Ależ on śliczny ;:167
dzastin
200p
200p
Od: 17 gru 2013, o 19:01

Post »

Fiołek bajkowy ;:oj
Moja miłość fiołkowa chyba nie rośnie,poprzestała ...mam kilka choć nie wzdycham, aż tak jak nad hoyami :lol:

Więc się przedstawie, na imię mi Justyna :wit
zauważyłam imienniczek pod dostatkiem ;:63
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Kirunia
200p
200p
Od: 25 sie 2013, o 14:40

Post »

Dachówka huurrrra :tan To będzie niezbędna fotorelacja z działeczki, bo coś ostatnio mało działkowych fotek pokazujesz.
Fiołek niesamowity. Chyba ogolę swoje kotki i zachoruję na fiołkozę :;230
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”